TORNAR

Montserrat Mateu (ICV) denuncia que l'equip de govern "pot fer més" per a mobilitzar l’habitatge buit en mans d'entitats financeres cap al lloguer social

Iniciativa també reivindica una administració local més eficaç, propera i justa a Igualada

politica
Dimecres, 3 setembre 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La regidora d’Iniciativa considera que l’Ajuntament d’Igualada "pot fer més coses per resoldre les problemàtiques socials". Amb el tema dels pisos de lloguer social, per exemple, Mateu insisteix que "l’Ajuntament pot fer més i mobilitzar l’habitatge buit en mans de les entitats financeres cap al lloguer social".

En el seu darrer informe, la Síndica Municipal, Rosa M. Sánchez, alerta de l’increment de visites per la manca de recursos que pateixen famílies com a conseqüència de la crisi, així com constata que a Igualada no es disposa de suficients pisos de lloguer social, entenent per lloguer social un preu suficientment baix com perquè persones sense recursos s’hi puguin acollir. “Comprovar la seva angoixa és quelcom que no es pot expressar en paraules”, deia Sánchez, així com que “és la part més punyent de la seva feina”.

En aquest sentit, la regidora d’Iniciativa, Montserrat Mateu, denuncia que “l’increment de la pobresa de molta gent que veu que no pot tirar endavant un projecte de vida digna es produeix mentre creix la riquesa per uns pocs”. Per això, confirma que “vol dir que el deure dels poders públics de repartir els recursos s’està incomplint”.

Mateu insisteix que “la manca d’habitatge social, els preus d’aquests pisos que no estan a l’abast de moltes famílies, el drama dels desnonaments, no sembla preocupar als governs”.

La regidora d’Iniciativa és conscient que “el govern de Mariano Rajoy, amb l’aprovació de LARSAL, buida de competències els ajuntaments”. Malgrat tot, considera que l’Ajuntament d’Igualada pot fer més coses per resoldre aquestes problemàtiques socials. Amb el tema dels pisos de lloguer social, per exemple, Mateu insisteix que l’Ajuntament pot fer més i mobilitzar l’habitatge buit en mans de les entitats financeres cap al lloguer social.

Montserrat Mateu agraeix la denúncia de la Síndica, a qui felicita i reconeix la tasca, perquè “més enllà dels casos concrets, que sí que tenen prestància, reclama celeritat i resposta a persones amb nom i cognoms, i esperona a les administracions a anar pel camí que caldria anar”. La regidora espera que els que tenen responsabilitat al govern siguin sensibles a les seves paraules i adoptin les mesures oportunes d’aquí endavant.

ICV reclama una administració local més eficaç, propera i justa a Igualada

Així mateix, ICV-EUiA comparteix amb la Síndica de Greuges d’Igualada dues demandes: que l’administració local sigui més eficaç i propera al ciutadà, i una gestió pública més justa socialment que garanteixi els drets humans de tots els igualadins i igualadines, sense cap tipus de distinció, i la protecció de les persones més vulnerables. Una administració local més humana que el grup ecosocialista entén que cada vegada es veu més limitada per les administracions superiors, però que atribueix sobretot a l’"òptica política, o dit d’una altra manera, a la forma d’entendre el món".


1 Comentaris

s

saidou

Igualada

4 de setembre 2014.00:15h

Respondre

El problema es que els pisos que s’han quedat als bancs encara molts estan a noms dels desonats tenen que pagar la comunitat de veins la ibi i a més tenen el salari embargat pitjor els pisos... Llegir més s’ho quedan els bancs acaban ser ocupats per gent que ho llogan al mercat negre .Els pisos de protecció tenen un preu super alt no tenen cap preu social son pisos que portan el nom de social pro que en realitat son de gent amb un salari molt alt .

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.