TORNAR

El No a la pregunta d'Unió guanya per un vot a l'Anoia

Hi ha hagut un total de 83 vots: 42 vots a favor del No i 41 a favor del Sí

politica
Dilluns, 15 juny 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Per 42 a 41 vots, el No a la pregunta d'Unió es va imposar aquest diumenge a l'Anoia. Després de valorar la votació, Xavier Boquete va assegurar que els resultats avalen el Sí a la independència i que ara tocarà fer una lectura i un full de ruta vàlid arreu del país. A Catalunya, va guanyar el Sí: 1.351 militants van apostar pel Sí davant dels 1.226 que ho van fer pel No.

Aquest diumenge va tenir lloc la consulta als militants d'Unió, una pregunta per decidir si Unió se suma al full de ruta del president de la Generalitat, Artur Mas. A l'Anoia, a diferència del resultat general, hi van haver 83 vots totals, 42 dels quals van ser pel No i 41 pel Sí.

Xavier Boquete, actual president del Consell Comarcal i alcalde de Masquefa, va explicar que després que el No hagi guanyat a la comarca, "al partit hem de plantejar un full de ruta creïble per al nostre país, els resultats avalen el Sí a fer de les eleccions del 27 de setembre unes eleccions plebiscitàries". 

A Catalunya, guanya l'opció de Duran i Lleida

Mentre que a l'Anoia el No va véncer per un vot, a la resta del país, 1.351 militants van votar pel Sí i 1.226 pel No. Així, el Sí va aglutinar un 50'90% dels vots, i el No un 46'19%. Per altra banda, hi va haver 47 vots en blanc i 30 de nuls.

Dels 4.095 militants inscrits, van votar 2.654 persones, una dada que representa poc més del 60% de participació.


2 Comentaris

jaclltm

JATM

Igualada

17 de juny 2015.16:33h

Respondre

Per 1 vot aquí, i per cent vots a Catalunya...
D’això se’n diu l’amarga victòria del guanyador, o la dolça derrota del perdedor?

T

Teories de Cues ver el colapse

15 de juny 2015.07:41h

Respondre

Atès la gran afluència de votants, el colapse a les carreteres Catalanes va ser total. Fons informades ens diuen que gent entesa en teories de cues havien recomanat fer la votació a ma alçada en... Llegir més un esmorzar de germanor . Acabada la votació tot va tornar a la Normalitat: Segueix en Duran.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.