TORNAR

El plebiscit polaritza el vot als dos nuclis de Montbui

El ’sí-sí’ va aconseguir 1.413 vots el novembre passat; ara, se supera la xifra

politica
Divendres, 2 octubre 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El municipi de Montbui quedava separat aquest diumenge per dues realitats aparentment quasi antitètiques. Però la comparativa amb els resultats del 9-N dóna a entendre que el vot independentista podria guanyar posicions en un hipotètic referèndum.

Un Nucli Antic de Montbui convertit en municipi hauria estat la setena vila de la comarca en vot independentista el passat diumenge. Els vots reunits de Junts pel Sí i la CUP aboquen un resultat d'un 82,42% sobre el cens del col·legi electoral on van els electors també del Saió. En aquest cas, constituït com a municipi estaria per darrera d'Argençola en vot independentista. I a nivell de poblacions amb un cens de més de 500 electors, només tindria La Llacuna per davant. En canvi, l'àrea del barri, Sant Maure, es definiria com la quarta població amb menys vot independentista de Catalunya. La unió dels vots de Junts pel Sí i la CUP -sense els del Nucli Antic-, significarien un 20,76% del cens. Quedaria per darrere només de Badia del Vallès (14,6%), La Llagosta (19,1%), Santa Coloma de Gramanet (19,2%) i per davant de Cornellà de Llobregat (21,9%).

El vot a la Vinícola, col·legi dominat per C's i PSCEl caràcter plebiscitari de les eleccions ha mobilitzat el vot unionista que ha derivat cap a Ciudadanos, primera força a Sant Maure, però també el vot independentista del Nucli Antic, on la participació ha estat del 86%. Els partidaris de l''statu quo' a Sant Maure, sumant C's, PSC i PP, quedarien en un 63% i al global de Montbui, un 57%. És el resultat més important a nivell de comarca de l'unionisme.

Ara bé, a les passades eleccions municipals, CiU i Esquerra no van aconseguir mobilitzar més que 511 vots. Ara, sense Unió i amb la CUP, pràcticament s'han triplicat els resultats. L'ascens independentista es reflecteix també amb més vots que el 9-N, quan els vots del 'sí-sí' van ser 1.413. Ara bé, l'irrupció de l'independentisme en aquestes eleccions no arriba a la suma conjunta de CiU, ERC i CUP del 2012, 1.667, ni amb els vots d'Unió. Molts votants conservadors de Convergència han virat cap a Ciutadans.

Catalunya Sí que es Pot obté el mateix percentatge que ICV-EUiA a les municipals

Montbui és un dels punts on Catalunya Sí que es Pot ha obtingut uns resultats més notables de la comarca. Amb tot, la suma de Podemos a ICV-EUiA no ha aconseguit millorar els resultats de l'ecosocialista Coral Vázquez el passat 24 de maig a les municipals. El percentatge de vots és idèntic: 10,67%. En canvi, el PSC no ha aconseguit retenir quasi la meitat dels vots que va treure Teo Romero el passat mes de maig.

 


8 Comentaris

x

xavier

igualada

2 d'octubre 2015.14:42h

Respondre

Llastima????? Integració????? Mitjans de comunicació??? Al.lucino amb aquest comentaris.No entenc com es pot tindre una visión tan tancada de la població catalana i no entendre que Hi ha catalans... Llegir més que no vota a partits nacionalistes ni independentistes. No es pot entendre algo tan simple com que Hi ha gent a la que no vol ni l’interesa separar-se de la resta d’Espanya i prou. Podría dir-se lo mateix dels que voten per la independencia pero seria un error igualment. Respecte si us plau, tots som catalans.

B

Bernat

Igualada

2 d'octubre 2015.16:27h

Xavier tens raó que no es pot condicionar el vot de ningú i que els del Sí han de defensa rel dret dels del No a votar en llibertat. Sinó el país no té cap futur. No es pot dir: volem votar... Llegir més però voteu que Sí. Ara bé, que partits que venen una realitat conflictiva de la realitat i d’una imposició d’una llengua sobre una altra (el català sobre el castellà) tinguin un resultat significatiu en aquests llocs i gent suposoadament obrera voti partits de centre dreta (i no el PSC o CSQP) demostren que l’esquerra s’ha equivocat molt sobre la condició humana i sobre els conceptes d’integració, que nó és el amteix que l’assimilació, que sempre é svoluntària.

T

Toni

Santa Margarida de Montbui

2 d'octubre 2015.18:48h

És que ja no és només un tema d’independència si, o independència no, també és un tema d’esquerres o dretes. El nombrós vot a Ciutadans, partit clarament neolliberal, a barris obrers, per... Llegir més mi principalment ha respòs a un intensiva campanya televisiva, entre sèrie i sèrie només ha faltat que surtissin el Ribera i l’Arrimadas a fer els anuncis. El mateix Jordi Evolé ha denunciat la poca pluralitat de les cadenes espanyoles, i concretament la sexta en quant a representació de tot l’espectre polític de la societat catalana.

a

aaqualata

10 d'octubre 2015.05:11h

Perdoni. Que representa separar-se d’Espanya?. Molt senzill, estar més a prop d’Europa. Tenir més recursos per Tots els Catalans.
Poder decidir el que volem ser, sens l’odi que ens... Llegir més tenen de fora. No voler ser cornut i pagar el veure.
Per què es vota a Ciutadans ara?. Sols per què fan veure que cal odiar als que volen una Catalunya pròpia i millor.
Costa entendre com es vol estar amb qui no ens estima sols per un sentiment de pertinença. Això és masoquisme.

a

antoni

igualada

2 d'octubre 2015.11:48h

Respondre

es podria fer també una mica d`anàlisi de l’abstenció? ha anat molta més gent a votar que en les últimes del 2012? ha pujat el nombre però no tant com en d’altres llocs?

molt trist veure... Llegir més com els fills dels immigrants encara volen seguir sent espanyols, alguns diuen perquè es senten catalans de 2a classe, com els seus pares i avis, no ho sé, tampoc els veig amb moltes ganes de deixar de ser-ho....

T

Toni

Santa Margarida de Montbui

2 d'octubre 2015.10:27h

Respondre

Molta de la gent, sino la inmensa majoria, dels que van votar a Ciutadans o al PP són nascuts a Catalunya, això és el que ho fa més trist, que l’autoodi induit per la televisió ha vençut a... Llegir més Montbui barri, i a Vilanova del Camí. Diguin el diguin, pensin el que pensin, són catalans, viuen aquí, i pateixen i es veuen afectats per les mateixes situacions injusticies que venen de Madrid, i ens perjudiquen a tots els catalans.

El bombardeig massiu de les televisions espanyoles ha funcionat sobre un segment de la població, no hi ha hagut als carrers, ni militància de C’s, ni actes, ni presència de candidats, tota la feina els hi ha fet la sexta, tele5, antena3, la demagogia televisiva espanyola ha triomfat en alguns llocs, potser que ens plantejem com convencer a a questa gent, perquè ens cal tothom per fer un nou pais.

G

Glòria

Igualada

2 d'octubre 2015.18:21h

Et dono tota la raó amb el que escrius.
Conec gent que em diu ...que són ”catalans i espanyols” ...molt bé, totes les opinions són respetables peró....ells han de saber que els... Llegir més fotaràn tant com els que només som catalans....perquè el govern espanyol a la gent que viu a Catalunya, la posa tots dins el mateix sac i els veu a TOTS catalans.
O sigui, que els hi fan la feina i ni les gràcies els donen.
Però ells no ho veuen, com tu dius pot més ”el bombardeig massiu”.....

J

Joanma

=ada

2 d'octubre 2015.09:25h

Respondre

Es una llàstima que la gent que no va néixer a Catalunya, no votin partits nacionalistes catalans. Axó vol dir que no estan integrats.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.