TORNAR

Òdenaoberta proposa ubicar el polígon de la Zona Franca a prop de l'aeròdrom

No s'oposen a l'aeroport corporatiu però demanen més informació a l'Ajuntament

politica
Divendres, 10 desembre 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El proper dia 13 de desembre s'acaba el termini per presentar al·legacions del POUM d'Òdena i, aprofitant aquesta oportunitat que encara tenen els veïns per canviar les coses, el passat cap de setmana el col·lectiu Òdenaoberta va organitzar dos actes informatius per exposar la seva idea de ciutat tot oposant-se a la ubicació que el Pla ha previst per a la Zona Franca i proposant-ne una de diferent a l'anomenat Pla d'Òdena, prop de l'aeròdrom.

Els membres del col·lectiu Òdenaoberta, entre els quals s'hi troba el candidat de CDC per les properes eleccions municipals, Josep-Vicenç Mestre, no estan d'acord amb l'organització del sòl que proposa el nou POUM del municipi que actualment es troba en fase d'al·legacions. La seva queixa principal és la construcció del polígon de la Zona Franca i per això han proposat una nova àrea, dins de la mateixa localitat, on es podria ubicar el polígon.

Segons Òdenaoberta, l'anomenat Pla d'Òdena, és a dir, la zona que va des de l'aeròdrom fins a l'abocador de Castellolí seria un indret més idoni per a la ubicació de la Zona Franca ja que com va explicar Pep Solé en l'acte: 'comporta un menor impacte ambiental, requereix menys superfície de sòl, nul·la afectació a granges, deu vegades menys d’afectacions a masies i habitatges i, sobretot, molt menys cost relacionat amb la creació de noves infraestructures: tren, variant de l’autovia, fibra òptica, electricitat, telèfon, es a dir tots els serveis'.

Idoneïtat per a les empreses

Un dels arguments que exposa l'Ajuntament d'Òdena als veïns del Barri Sant Pere per defensar la construcció del polígon de la Zona Franca és que l'empresa metal·lúrgica FUNOSA podria traslladar-s'hi evitant així els greuges que causa als veïns. Pietat Rovira va explicar en l'acte que l'empresa no té previst el trasllat, desmuntant així l'argument de l'equip de govern.

L'aeroport Corporatiu

Òdenaoberta no s'oposa a la construcció de l'aeroport corporatiu a la comarca, Pep Solé afirma 'Si és beneficiós per a la comarca i ha de portar activat econòmica, endavant'. Això sí, el col·lectiu es queixa de la manca de informació que han rebut els ciutadans d'Òdena i demana a l'Ajuntament que s'expliqui els greuges que la infraestructura pot comportar pels seus habitants.


6 Comentaris

j

josep

IGD

10 de desembre 2010.19:52h

Respondre

Toni, l’has clavat. Per què no passa?
Es suposa que la generalitat va dissenyar un pla director per racionalitzar la localització i la quantitat de polígons. En realitat, però, el famòs pla,... Llegir més en contra de la seva finalitat, va donar cobertura legal a que hi haguéssin polígons a cada poble, que s’ampliéssin els existents i que se’n fessis més de nous a Castellolí, a Jorba, a Òdena, a Jorba, ... alguns de mides descomunals com el que el POUM d’Òdena vol marcar malgrat tenir hectàrees i més hectàrees de polígons desèrtics per tota la Conca
.

G

Gloria

Montbui

10 de desembre 2010.19:45h

Respondre

Toni, desconec la intenció de la teva pregunta però et dono una possible resposta.
La proposta que fa la gent d’ODENAOBERTA és donar continuïtat als polígons del Pla de les Gavarreres, Plans... Llegir més d’Arau i Vilanova. Quan es parla en termes econòmics la geogràfica dels termes municipals no te sentit.
El que vol fer l’Ajuntament d’Òdena amb el que proposa el POUM és fer un bolet nou al nord del municipi per donar sortida als terrenys del Sr. Singla imputat en el cas Pretòria.
Per tant, sense entrar en quin municipi ha d’estar un nou polígon, el que penso és que si s’ha de crear nou sòl industrial que sigui a continuació del que ja existeix, es facilita els possible transport públic, serveis, comunicacions, etc.
Precisament la proposta d’ODENOBERTA suma, cosa que no fa el poligonet del Teo a Montbui entre el Barri i el casc antic.

T

Toni

Igualada

10 de desembre 2010.18:04h

Respondre

Cal que cada poble tingui un o més polígons industrials? no seria millor un de sol per a tots?

A

Antoni

Òdena

10 de desembre 2010.17:38h

Respondre

La superfície que es pretén requalificar es de 400 camps de futbol,i a 50 persones treballant a cada camp donaríem feina a 20.000 persones. Algú s’ho creu? Òdena facilitarà processos... Llegir més ESPECULATIUS?

A

Antoni

Igualada

10 de desembre 2010.12:46h

Respondre

”Evocador” de Castellolí... No sé pas què pot evocar el que crec que voleu dir. Suposo que us referiu a l’abocador.

j

josep

IGD

10 de desembre 2010.11:51h

Respondre

Suposant que el traspàs de grans superfícies de sòl agrícola a sòl per logística fos una estratègia de futur per la comarca (no ho crec de cap manera), la proposta d’Òdenaoberta es presenta... Llegir més com mil vegades més racional que la proposta del POUM odenenc en tramitació. Si la Zona Franca volgués invertir en una actuació a Òdena amb el convenciment de que representa una estratègia sòlida de futur (el seu futur, que no vol dir pas el nostre), aplaudiria aquesta inciativa. Ara si el que hi ha darrera és la requalificació d’uns terrenys concrets, no només no aplaudiria la iniciativa sinó que s’acolliria al contracte que van firmar amb el senyor Guisado i el senyor Singla propietari dels terrenys per retirar la seva part de ”subvenció” del POUM.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.