TORNAR

L'oposició vilanovina considera "deplorable" la guerra interna al govern

V365, PDeCAT i Meritxell Humbert coincideixen en que ”s’han perdut dos anys”

politica
Divendres, 18 gener 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El comunicat d'IPV-VV, el partit que amb dos regidors ha deicidt "renunciar" a comptar com a part decisiva del govern de Vilanova del Camí, ha encès noves crítiques entre l'oposició. Assenyalen la "falta d'operativitat" d'un govern partit entre quatre forces.

El govern a quatre de Vilanova del Camí afronta uns dies decisius, després que IPV-VV anunciés que deixa de sentir-se corresponsable de les decisions que es prenguin. El partit que encapçala Juan Manuel Cividanes va emetre un dur comunicat on indicava que l'alcaldessa Noemí Trucharte "ha interferit" en les decisions que es prenien en les àrees dels independents, contravenint els acords que es van prendre en formar govern, segons ells. Però malgrat la retòrica de Cividanes, ni els dos regidors de IPV-VV han dimitit ni Trucharte els ha cessat. Fins al moment, l'ex alcadessa Vanesa González, la regidora no adscrita Meritxell Humbert i també el postconvergent Jordi Barón, ambdós a l'oposició, ja han dit la seva. Titllen de "lamentable" i fins i tot "esperpèntica" la situació actual. Vanesa González considera que "no sé si hi hauran més sorpreses en els mesos que queden, és deplorable".

La representant de V365 ataca al govern "per donar una imatge lamentable de Vilanova. Són gairebé dos anys ja perduts pel municipi. Mai havíem viscut una cosa així a nivell polític: desavinences, traïcions i retrets a quatre bandes entre les senyores Trucharte i Imma González, els senyors Palacios i Cividanes... i pel mig queden la piscina a mig fer o el Casal d'Avis. La gestió municipal es deteriora i queden coses que ni es fan servir com l'àrea de picnic al Parc Fluvial". Sobre si el govern està trencat: "no hi ha cap comunicat oficial encara sobre si estan o no en el govern. Com ho pot entendre la població. Hem perdut dos anys".

En el cas de Jordi Barón, apunta que "dos anys després de la moció de censura" hi ha un govern amb majoria absoluta però que "no han estat capaços de tirar endavant les ordenances 2019, ni l'aprovació de l'inventari municipal, i ni tan sols es plantegen presentar una proposta de pressupost municipal per al 2019". El regidor de Junts per Vilanova retreu les paraules de Trucharte "quan afirmava després de la moció que 'finalment Vilanova tindria pressupostos quan toca, que és abans d'acabar l'any'. Doncs bé, ni els de 2018 van ser aprovats abans d'acabar l'any i sembla que els del 2019 ja els dona per perduts". 

Afegeix que "cal construir una majoria alternativa capaç de fer créixer el nostre municipi i recuperar el temps perdut fins ara. Per tot això i havent estat regidor a l'Ajuntament de Vilanova tant a govern al capdavant de l'àrea de Promoció Econòmica i Hisenda durant tres anys i a l'oposició, és que em poso a disposició de l'agrupació local per encapçalar un projecte municipal per Vilanova del Camí durant els pròxims quatre anys que sigui capaç d'articular una opció política independentista potent i transversal que defensi amb seriositat i fermesa el llegat de l'1 d'Octubre a Vilanova del Camí".

Meritxell Humbert també s'ha expressat amb molta duresa sobre la situació. La que era regidora d'Esquerra i ara està no adscrita apunta que de la moció "en va sorgir un pacte que va esdevenir des de el primer dia un cúmul de despropòsits, que ens ha abocat al total desgovern del municipi. Un govern més preocupat per perseguir llaços grocs i cartells i fer gala de banderes, que de consolidar un govern per a tots els vilanovins".

També etziba que "no ha estat capaç d'aprovar les taxes i ordenances municipals, ni el seu pla urbanístic estrella, tampoc ha salvat l'aprovació dels comptes anuals, els pressupostos per al 2019 ni tan sols els ha posat sobre la taula de negociació i, per rematar, no ha estat capaç de mantenir el pacte del que es va fer servir per expulsar al govern legítim". Considera que "no han tingut projecte de ciutat, ni previsió, organització o capacitat de diàleg. Per això podem afirmar que el balanç d'aquests dos últims anys de mandat socialista és nefast; s'han conformat, amb desídia, a gestionar les engrunes de projectes anteriors, això si, venent-ho sempre amb molta pompa a través de les xarxes socials i fent un ús partidista dels mitjans públics".
.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.