//Plugins sense CDN ?>
Esquerra Republicana va presentar ahir a la tarda les seves propostes en l'àmbit esportiu. Els números u i dos de la llista, Josep Maria Palau i Carolina Telechea, van ser acompanyats de Iolanda Gandia, Josep Anton Ropero i Joan Manel Tomàs
La candidatura republicana va presentar ahir les seves cartes en matèria esportiva. Josep Maria Palau, acompanyat de Iolanda Gandia -gestora esportiva i persona encarregada d'aquest àmbit en el projecte-, va exposar els cinc eixos en la matèria pels que s'aposta, però preguntat pels mitjans va abordar també un altre assumpte candent, el del centre esportiu Infinit. Sobre el complex del Puigcornet, cedit per l'Ajuntament el 2009 a la concessionària Anoia Esports SL, l'alcaldable va comentar que "cal obrir una renegociació de les condicions".
L'Infinit té un cost suplementari cada any, per les arques municipals, de 360.000 euros com va publicar AnoiaDiari el passat octubre. Aquesta quantitat és la que paga l'Ajuntament per compensar la diferència entre els ingressos previstos i els reals de l'empresa concessionària en l'explotació de les instal·lacions. Josep Maria Palau assegura que "aquesta quantitat és per les persones que es preveien inscrites i no ho estan i forma part del contracte. Per la nostra part el volem renegociar i fer el centre més obert a entitats, clubs i persones". Entén que "és una pràctica habitual que l'empresa vulgui que l'Ajuntament resolgui 'el desequilibri en el servei' i sempre ho farà així". Palau afirma que "volen guanyar diners i sempre presenten els nombres d'una manera avantatjosa pels seus interessos" i que "l'Ajuntament ha de fer valer la seva posició".
"Cal millorar les infraestructures"
Iolanda Gandia, número quatre dels republicans, va manifestar la intenció de "fer una millora de les infraestructures esportives i assegurar que aquestes instal·lacions dels col·legis públics puguin ser utilitzades també per la ciutadania i les entitats, així com adaptar els equipaments per a fer esports que ara no es poden practicar". També avança l'objectiu d'arribar a convenis amb els centres concertats. Invertir més en el manteniment de Les Comes és un altre dels compromisos que va enumerar Gandia.
Entre les mesures que es volen aplicar també hi ha la de crear un sol canal informatiu per la informació d'activitats i actes esportius, que ara "arriba sovint de manera duplicada". Els republicans proposen "un sol lloc de referència". Una altra de les propostes és "acompanyar a les entitats esportives més petites", apunta Carolina Telechea. L'Ajuntament durà a terme tasques d'assessorament per a fer projectes esportius per a cada club que ho requereixi. En tema de gestió, la candidatura posa en quarentena la fusió dels clubs de la ciutat en un de sol.
Un dels responsables del programa esportiu, Joan Manel Tomàs, veu "massa identitat" en els clubs de la ciutat com per tancar una fusió, però sí que els republicans no descarten que les entitats comparteixin personal en "temes de gestió". El propi Tomàs subratlla la necessitat d'una altra de les apostes d'Esquerra, com "afegir un nombre més gran d'esports al ventall actual que es fa a les escoles. Els Jocs Escolars són modèlics, però seria molt positiu fer més multidisciplinar l'esport a l'escola, de cara a quan els nens i nenes entrin a l'adolescència no tinguin només una opció en la pràctica esportiva". En aquest punt, hi ha un altre dels objectius d'Esquerra explicat per Josep Anton Ropero: "que dels 14 als 18 anys, quan molts abandonen la pràctica esportiva, els joves segueixin actius".