TORNAR

Boquete repeteix com a alcaldable de CiU a Masquefa

És el batlle de la vila des de l’any 2007

politica
Dilluns, 30 març 2015. 15:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Xavier Boquete Saiz torna, als 43 anys, a optar a l'alcaldia de Masquefa per CiU. L'actual alcalde va ser elegit, per unanimitat, en l'assemblea conjunta de militants que CDC i UDC van celebrar dilluns passat

El que és alcalde de Masquefa des de 2007, i des de 2011 amb majoria absoluta, ha estat postulat per l'assemblea local conjunta de CDC i UDC per continuar fins al 2019. "Una aposta per l'experiència" asseguren, des del partit. Entenen que "en aquest escenari de dificultats econòmiques tant al país com en els municipis" cal confiar "de nou en la persona que ha liderat la profunda transformació que ha viscut Masquefa durant els darrers vuit anys".

Boquete, de nou alcaldableEls seus companys de partit veuen a Boquete avalat per projectes executats des de 2007 i que eren assignatures pendents, com ara "el nou CAP, l'escola Font del Roure, la Llar d'Infants Municipal de La Beguda, el nou institut, la implantació dels estudis de batxillerat per primer cop  al municipi, l'Aula de Música, la Biblioteca, el Centre d'Interpretació sobre la història de La Fàbrica Rogelio Rojo, el Casal de Joves, el nou Casal d'Avis, el Centre de Dia, el camp de futbol, les pistes de pàdel o la piscina que s'estrenarà aquest estiu".

El candidat de CiU subratlla que tot i el gran esforç en inversions que s'ha fet, amb l'arribada també d'empreses als polígons, i la complexa situació econòmica, també s'ha "portat a l’Ajuntament a una situació d'estabilitat econòmica, millorant notablement la seva solvència, i reduint el deute que ens vam trobar". Parla d'un projecte de futur per continuar transformant i millorant Masquefa: "s'ha fet molt, i hi ha molt per fer encara", afirma. Encapçalarà un equip format per persones arrelades i implicades amb el municipi des de diferents àmbits. Entre els grans reptes que es planteja CiU Masquefa hi ha "l'ampliació del polígon del Clot de Xarel·lo per facilitar la implantació de noves empreses al municipi que generin llocs de treball i riquesa en el territori", i també "continuar treballant per posar al dia i dignificar unes urbanitzacions que van néixer els anys 60 i 70 fruit de l'especulació i que arrosseguen importants dèficits a resoldre".

Altres qüestions prioritàries per a Convergència i Unió són "fer el nou Centre de Dia amb capacitat per a 30 places i els 6 pisos amb serveis per a la gent gran, a l'edifici de l'antic cinema, així com finalitzar el projecte de la piscina amb el cobriment de la instal·lació perquè pugui donar servei tot l'any i els masquefins no hagin de marxar fora".

Nascut el 1970, casat i pare de dos fills, Xavier Boquete és llicenciat en biologia per la Universitat de Barcelona. També és president del Consell Comarcal de l'Anoia. Militant d'Unió Democràtica de Catalunya, és president comarcal del partit, membre de l'Executiva Intercomarcal i Conseller Nacional. La seva implicació en la vida associativa de Masquefa va començar de ben jove. Amb 16 anys ja es va integrar a l'Alzinar Societat Recreativa i Cultural.


1 Comentaris

T

TXEMA

IGD

31 de març 2015.19:52h

Respondre

La notícia no ens diu si repetirà en el càrrec de President del Consell Comarcal, sempre que els equilibris entre partits i els ”trejemanejes” dins CiU ho permetin. Seria periodísticament... Llegir més interessant saber-ho, també seria interessant saber quin sou rep del Consell i quantes hores hi dedica. No fos cas que el sou de l’alcalde fos a càrrec de la Comarca, ja que penso que no es poden cobrar dos sous públics. O vaig errat?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.