TORNAR

El Consell Comarcal queda constituït amb Xavier Boquete com a president

PxC va emetre un discurs poc respectuós

politica
Dilluns, 25 juliol 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Els consellers que formen part de la institució comarcal van prometre i jurar aquest divendres els càrrecs respectius i van donar pas a la constitució del nou Consell. El nou president convergent, Xavier Boquete, va anunciar que les prioritats de la institució es basarien en el lema ‘L’Anoia 2011-2015, comarca emprenedora’ i va acabar el seu discurs amb un vers del poeta Miquel Martí i Pol: ‘via fora, que tot està per fer i tot és possible’. Per la seva banda, el cap d'ERC al Consell, Josep Ma Palau, va expressar que 'el pacte de continuïtat s'havia dut a terme atenent el bon funcionament del mandat anterior' i que els republicans procurarien apropar-se a la realitat independentista.

Els partits polítics van assegurar fer oposició amb rigor

CiU i ERC continuen amb el mandat

Xavier Boquete és el nou president del Consell Comarcal

Amb una cinquantena de persones a la sala, els consellers de l’Anoia van votar el nou president amb un total de 20 vots de 33. Pel que fa a la resta, 9 van ser en blanc, 2 per al Partit Popular i 1 per a Plataforma per Catalunya.

Xavier Boquete, alcalde de Masquefa, va expressar la seva intenció d’engegar nous projectes per ‘garantir el benestar i el servei a les persones i per equilibrar els municipis de la comarca’. Boquete va subratllar que el sistema de finançament actual dels municipis ‘no és just’, i que centraria la seva tasca en ‘defensar els interessos de tots els anoiencs’.

Un cop realitzades les votacions, l’acte de constitució va donar veu als representants de cada formació política. En aquesta ocasió, el grup polític amb més representació que restarà a l’oposició, el Partit Socialista, va declarar que lamentava la coalició entre ERC i CiU i que faria una ‘oposició responsable i crítica’, segons va expressar Xavier Figueres. Per la seva banda, el Partit Popular, encapçalat al Consell per Joan Agramunt, va destacar la importància de ‘fer valdre la posició estratègica de la comarca per reactivar l’economia’.

El partit ecosocialista, amb la veu al Consell de l’alcalde d’Argençola, Toni Lloret, va considerar que ‘el millor moment per fer grans discursos és al final d’una legislatura’. Per això, en un discurs molt breu, Lloret va expressar la preocupació del partit per l’Anoia i la intenció de fer una oposició col•laborativa en la mesura del possible.

PxC protagonitza un discurs poc respectuós

Per la seva banda, el líder de PxC, Robert Hernando, va emetre un discurs amb un to agressiu, mostrant-se contrari a les accions que l’alcaldessa de Calaf, Ma Antònia Trullàs, ha dut a terme a Calaf. Atesa la falta de respecte d’Hernando, el cap del Consell va demanar que no fes un discurs d’atac a cap persona i, arran d’aquesta situació, PxC Anoia va emetre un comunicat denunciant ‘l’actitud dictatorial i arbitrària del president de CiU del Consell Comarcal’.


11 Comentaris

I

Igualadí

28 de juliol 2011.11:04h

Respondre

I ningú no dirà res de l’organització del consell comarcal? Són necessàris 4 vicepresidents? Tothom s’omple la boca d’austeritat, transparència, reducció del funcionariat i personal, que... Llegir més estem en crisi i cal ajustar-se el cinturó! però encara no he vist ningú predicant amb l’exemple...

E

Estronci Peris

Igualada

26 de juliol 2011.09:56h

Respondre

Calaf té uns polítics que no tenen nivell. L’alcaldessa és calafina de tota la vida i guanya perquè tothom la coneix, no pas perquè sigui gaire vàlida. L’alcalde virtual a l’ombra és en... Llegir més Joan Caballol, que mou tots els fils. El cap de l’oposició és un senyor de PxC que el major mèrit que té és pujar muntanyes en bicicleta tot terreny i conduir autobusos. A més, el senyor Marcel era ”del Barça i de Convergència de tota la vida”, el típic que sempre se n’enfotia ”dels xarnegos” i que ara sorprenentment es dedica a la política sense haver fet cap mèrit. Certament senyors de Calaf, quin nivellet que teniu a l’ajuntament.

i

igualadí

25 de juliol 2011.23:34h

Respondre

Totalment d’acord amb en Gerard. Es pot dir més alt, però no més clar. Quin és el límit de la demagogia ?

P

Pau

Conca d'Òdena

25 de juliol 2011.22:22h

Respondre

Parlem del que ha passat a Noruega ?

G

Gerard

Igualada

25 de juliol 2011.19:44h

Respondre

Tenen molt poca feina aquests polítics i en especial els ultres de PxC. El senyor Hernando el que ha de fer és anar aprenent a fer polític, que encara el toregen a tot arreu. Senyor Hernando, no... Llegir més es pot anar de sobrat per la vida i més quan té l’”honor” d’haver fet un espot absolutament vergonyós a la darrera campanya electoral. Senyors de PxC, no aneu tan de llestos per la vida. Perdona’ls senyor, que no saben el que fan.

C

Carla

Piera

25 de juliol 2011.18:01h

Respondre

Estic molt orgullòs del que estâ fent PxC per la nostre comarca i de que sempre diguin les coses a la cara sense callar-se res. Endavant Hernando, dóna canya al consell comarcal igual que ho fas a... Llegir més Igualada, encara que per ells dir veritats sigui “Poc respectuòs”.

J

Judith Segalas

Calaf

25 de juliol 2011.14:08h

Respondre

El que és poc respetuos és apujar-se el sou en una població amb tant déficit com Calaf. Denunciar això és poc respetuós???? Almenys es veu que a la plataforma l’importa la meva comarca i... Llegir més fins ara estan demostrant el que van prometre a la campanya.

B

Benet

Vilanova del Camí

25 de juliol 2011.13:32h

Respondre

He escoltat a Radio Igualada a Hernando en contra de les retallades de CIU i PP. Per fi a la comarcac un polític valent i no els freds de sempre.

J

Jaume

Igualada

25 de juliol 2011.12:15h

Respondre

Poc respectuós? jajaja Bueno jo no ho vaig veure així jo vaig veure que aquest home diu les coses clares a la cara i té uns pebrots gegants.
M’ arrepenteixo de que no li vaig donar el meu vot... Llegir més però d’ aquí 4 anys que no dubti que el tindrà si continua així.

J

Joan

Igualada

25 de juliol 2011.12:12h

Respondre

De poc respectuòs no va tenir res, una mica d’ objectivitat a l’ hora de ficar les noticies per favor. El que passa que als senyors de CiU no els agrada el que deia el senyor Hernando i per... Llegir més això el van voler fer callar.

F

Francesc

Calaf

25 de juliol 2011.11:05h

Respondre

Discurs poc respectuós? Es molt més respectuós pujar el teu sou i el del teu equip un 30.% com ha fet la Sr Trullàs de Calaf. No tinc les mateixes idees que PxC però al menys hi ha algú que no... Llegir més es calla les vergonyes com fan els altres partits.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.