TORNAR

La creació de llocs de treball, un dels eixos principals de la candidatura d'ERC a Igualada

Els republicans proposen que l’alcalde assumeixi i lideri el projecte de reindustrialització

politica
Dilluns, 30 març 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La candidatura republicana a l'alcaldia d'Igualada ha presentat aquesta setmana els seus objectius en l'àmbit de la promoció econòmica, que passen essencialment per desenvolupar un procés de reindustrialització. La candidatura que encapçala Josep Maria Palau proposa que sigui el mateix alcalde qui lideri i assumeixi aquest programa.

“La reindustrialització serà la principal dedicació de l’alcalde” afirma amb contundència Carolina Telechea. La número dos de la candidatura d'ERC per Igualada ha avançat les línies bàsiques del programa del seu partit en l'àmbit de la promoció econòmica de cara als propers comicis electorals; un programa en el qual la creació de llocs de treball a la capital de l'Anoia és el principal objectiu i que, per a dur-lo a terme, proposen un potent procés de reindustrialització, oberta a noves activitats empresarials.  “La falta de feina a Igualada i a l’Anoia és una conseqüència directa de la desindustrialització que ha viscut la ciutat i la comarca durant els darrers anys, amb el tancament de moltes empreses dels sectors tèxtil, de la pell i del metall”, afirma Carolina Telechea, afegint que "hem de recolzar el desenvolupament dels clústers locals, hem d’atraure empreses de fora que es vulguin localitzar a l’Anoia i hem promoure la creació d’empreses des de la mateixa comarca. A Igualada tenim un potencial de reindustrialització en els clústers tèxtils, de la pell, metal·lúrgic, arts gràfiques i enginyeria del software i noves tecnologies en general.  Sobretot si ho sabem vincular a la nova indústria i als nous sistemes de fabricació que estan transformant la indústria tradicional”.

 

L'alcalde ha de liderar aquest projecte

Dins el seu programa electoral per al proper mandat,  ERC proposa la creació d’un programa transversal de reindustrialització, amb els recursos humans necessaris, que concentri tota l’activitat de l’ajuntament d’Igualada adreçada a atraure empreses de fora i a promoure la creació d’empreses des d’Igualada mateix. Per tal de reforçar aquest objectiu i el compromís d'ERC de dur-lo a terme, per tal de reduir l'atur i la precarietat laboral, els republicans proposen que sigui el mateix alcalde qui en sigui el màxim responsable. Segons Carolina Telechea, l’alcalde “ha de dedicar la major part del seu temps a la re-industrialització d’Igualada. Ha de dedicar el seu temps a estar en contacte on hi hagi oportunitats d’inversió i oferir la ciutat com a lloc on ubicar-se. Nosaltres aportem com a candidat a l’alcaldia una persona que té experiència en aquesta matèria: en Josep Maria Palau, ha estat el responsable d’Innovació, Universitats i Empresa a la Catalunya Central al govern de la Generalitat de Catalunya, i ha compartit projectes i esforços amb moltes empreses del territori”.

Per als republicans, “el programa de reindustrialització ha de ser transversal des del punt de vista de l'organització interna de l'Ajuntament i s’ha de nodrir dels mitjans humans i materials ja existents. I s’ha de coordinar plenament amb la recentment creada Oficina de Captació d’Inversions de la Conca, complementant les seves línies de treball”, ha explicat Telechea.

 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.