TORNAR

El Parlament obre la porta a l'Alta Segarra

Veciana també entraria en aquesta nova comarca

politica
Dimecres, 5 novembre 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El Parlament ha donat el vist-i-plau a que el Govern estudiï la creació de l'Alta Segarra. La Mancomunitat Intermunicipal Voluntària Segarrenca va formular ja el 2010 una petició per aquest motiu i ara Veciana s'afegeix als municipis que demanden una nova comarca al nord de l'Anoia

Els alcaldes de la zona, en una reunió amb Espadaler

El Parlament de Catalunya ha aprovat una moció a través de la qual s'insta a l’executiu català a estudiar la creació de la comarca de l’Alta Segarra. D’aquesta manera el Parlament recull el guant llançat pels municipis de la Mancomunitat Intermunicipal Voluntària Segarrenca, als quals s’hi suma també Veciana, que en el marc de la implementació de la nova divisió territorial i també de l’aprovació de la nova Llei d’Ens Locals, ha tornat a posar de manifest la voluntat d’esdevenir una comarca pròpia i de formar part de la Vegueria Central.

En la mateixa moció el Parlament també demana als municipis del Moianès i el Lluçanès que organitzin una consulta abans del 31 de desembre per referendar la creació de les respectives comarques. Un pas previ per la tramitació del projecte de llei que les acabi creant de forma definitiva. La moció va tenir el suport dels grups de CiU, ERC, PSC, i ICV-EUiA, les abstencions del PPC i la CUP i el vot en contra de C's.

La creació d’una comarca pròpia és una petició llargament reivindicada pels municipis que formen la Mancomunitat Intermunicipal Voluntària Segarrenca: Calaf, Calonge de Segarra, els Prats de Rei, Castellfollit de Riubregós, Sant Pere Sallavinera , Sant Martí Sesgueioles i Pujalt. Aquests municipis van signar el 2010 un manifest en el que ja es demanava a la Geneneralitat que es tingués en compte el caràcter diferencial dels municipis que la integren, i que es fes efectiu el reconeixement de la seva realitat amb la creació de la comarca de l’Alta Segarra, per donar resposta al sentiment de la població, la necessària consecució dels serveis i recursos adients per a un àmbit funcional concret i, sobretot, la necessitat de tenir una administració més eficaç.


1 Comentaris

J

Joanma

=ada

5 de novembre 2014.14:45h

Respondre

Valdria mes que la Generalitat de Catalunya anés fusionant aquests municipis petits, en lloc de crear noves comarques. Catalunya te un excés de municipis (mes de 900).

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.