TORNAR

L'Ajuntament de Piera baixa les plusvàlues

El govern de Jaume Guixà les rebaixa fins al 25%

politica
Dimecres, 5 novembre 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L'Ajuntament pierenc ha votat per ple "l'actualització dels textos d'alguna de les ordenances" i ha mantingut les tarifes amb els valors d'enguany, excepte les plusvàlues

El ple de Piera va aprovar de forma provisional les ordenances fiscals reguladores dels tributs municipals per a l’exercici 2015. Enguany, l’equip de govern ha optat per "no modificar les tarifes i no apujar els impostos", i només s’ha procedit a "actualitzar" els textos d’algunes de les ordenances, a fi de donar compliment al que estableix la llei. Segons el govern, "compleixen la doble funció de servir com a eina normativa fonamental de gestió dels tributs locals i alhora comunicació informativa amb els ciutadans". El punt va tirar endavant amb els vots favorables dels grups de CiU i ERC, i el regidor Manuel Pavón del PP.

Només s’han modificat per reduir la pressió fiscal, les plusvàlues, és a dir, l’impost sobre transmissions de terrenys de naturalesa urbana, que passa del 28% al 25%. És un descens especialment rellevant ja que la plusvàlua estableix important exempcions per a les dacions en pagament, en cas d’impossibilitat d’assumir la hipoteca si aquesta és de primera residència.

Aprovat provisionalment el text de les ordenances modificades, l’expedient se sotmet a informació pública en el taulell d’anuncis de l’Ajuntament i en el Butlletí Oficial de la Província durant al menys 30 dies, dins dels quals els interessats poden examinar l’expedient i presentar les reclamacions que estimin oportunes. Després cal resoldre les al·legacions presentades i aprovar la redacció definitiva de les ordenances, i un cop aprovat definitivament, es tornarà a publicat al BOP per entrar en vigor.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.