TORNAR

Creu Roja envia 11,4 tones d'ajut humanitari a Gaza des del centre logístic de Sant Martí de Tous

El president de l’entitat fa una ”crida urgent” perquè la comunitat internacional ”posi fi a la crisi humanitària”

societat
Dimarts, 21 maig 2024. 13:48. Anoiadiari.
D'un cop d'ull

Creu Roja ha enviat aquest dimarts 11,4 tones d'ajut humanitari a Gaza des del centre logístic de Sant Martí de Tous (Anoia). L'enviament inclou 1.170 tendals, 1.000 bidons aigua de 20 litres, 400 mantes i 624 kits de cuina. Aquest enviament se suma als que Creu Roja farà des de Madrid, València , Còrdova i Las Palmes, que globalment sumen 53 tones d'ajut humanitari. Els materials sortiran del Port de Barcelona en direcció a Jordània, on seran rebuts per la Mitja Lluna Roja Palestina i Creu Roja.

El president de Creu Roja a Catalunya, Josep Quitet, ha explicat que l'enviament coincideix en un moment "d'escalada del conflicte" i ha fet una "crida urgent" perquè la comunitat internacional "posi fi a la crisi humanitària".

La relació de Creu Roja amb la Mitja Lluna Roja Palestina es va iniciar als anys 90 i, des d'aleshores, s'han fet diverses actuacions i enviaments, tot i que el d'aquest dimarts és el de més envergadura. Així ho ha explicat Josep Quitet, president de Creu Roja Catalunya,  que ha detallat que és el primer cop que es fa un enviament de 50 tones amb material humanitari propi des de l'estat espanyol.

Quitet ha emmarcat l'actuació dins de l'"escalada del conflicte" a Gaza i ha dit que hi ha una "profunda preocupació del moviment internacional" davant d'aquesta situació. "Fem una crida urgent a la comunitat internacional perquè prengui decisions solidàries i es pugui acabar d'una vegada la crisi humanitària que estem vivint", ha remarcat. Creu Roja recorda que els enfrontaments han deixat més de 34.000 morts, entre els quals "un alarmant nombre de menors", i més de 80.000 persones ferides.

En global, el material que s'envia des de diferents punts de l'estat espanyol contempla més de 6.000 mantes, prop de 5.000 bidons d'aigua, 1.220 kits de cuina, 6.500 matalassos i més de 6.100 tendals. A aquesta tramesa conjunta, la Creu Roja a Catalunya hi contribueix des del Centre Humanitari de Santa Martí de Tous amb un total d'11,4 tones de material humanitari que inclou 1.170 tendals, 1.000 bidons d'aigua de 20 litres, 400 mantes i 624 kits de cuina.

Creu Roja recorda que desplega una "àmplia gamma d'accions" als territoris palestins destinades a millorar l'accés als serveis sanitaris. Això inclou el suport a centres de salut d'atenció primària, hospitals i unitats mèdiques mòbils. A més, l'organització també dona assistència als comitès d'acció comunitària en la preparació i la gestió de desastres a través d'equips de formació i preparació de comunitats. Es fan també accions de rehabilitació, amb especial atenció a persones amb discapacitat, les seves famílies i personal cuidador.

D'altra banda, l'entitat informa que col·labora "estretament" amb la Mitja Lluna Roja Palestina en tasques de diplomàcia humanitària treballant pel "compliment del dret internacional humanitari i la protecció de la població civil i del personal humanitari". A més, assegura que respon "de manera immediata a necessitats urgents proporcionant medicaments, equipament mèdic i articles de primera necessitat en coordinació amb el Comitè Internacional de la Creu Roja".

ACN/MarMartí


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.