TORNAR

Vilanova del Camí i Aigua de Rigat renoven el conveni per garantir l’accés a l’aigua potable a les persones en situació de precarietat econòmica

El conveni estableix una dotació de 8.000 euros per a aquest Fons de Solidaritat destinats a la prevenció de situacions de risc i a la compensació de dèficits de suport social i econòmic.

societat
Dimarts, 21 maig 2024. 03:00. Anoiadiari.
D'un cop d'ull

L’Ajuntament de Vilanova del Camí i Aigua de Rigat, S.A. han renovat el conveni per dotar uns Fons de Solidaritat per al municipi, amb l’objectiu de garantir l’accés a l’aigua potable a les persones en situació econòmica precària. La rúbrica ha anat a càrrec de l’alcaldessa Noemí Trucharte, Francesc Giralt González en nom i representació de la societat Aigua de Rigat, S.A. i la regidora de Règim Interior, Eva Vadillo.

El conveni estableix una dotació de 8.000 euros per a aquest Fons de Solidaritat destinats a la prevenció de situacions de risc i a la compensació de dèficits de suport social i econòmic.

Aquesta dotació econòmica que fa l’Ajuntament comporta l’exempció del pagament de les factures d’aigua per a aquelles persones que es trobin en situació de precarietat i vulnerabilitat econòmica.

La concessió dels ajuts està condicionada a l’existència de crèdit en aquest fons de solidaritat. Per poder accedir a aquests ajuts, les persones hauran de dirigir-se als Serveis Socials de l’Ajuntament de Vilanova del Camí i ho hauran de sol·licitar mitjançant una instància genèrica. Un cop els Serveis Socials hagin fet la valoració, ho comunicaran a Aigua de Rigat per indicar el període de facturació sobre el qual s’aplicarà l’exempció.

Un dels criteris per a l’atorgament de l’ajut és que el consum d’aigua sigui responsable i adequat a les persones que conviuen a l’habitatge, tenint com a referència el consum de 100 litres per persona i dia, establert per l’Organització Mundial de la Salut (OMS).


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.