TORNAR
PUBLICITAT

Pau Ortinez, candidat de Poble Actiu: "La gent vol solucions als seus problemes"

La formació va presentar públicament l’equip que encapçalarà la candidatura a les eleccions municipals d’Igualada, amb Pau Ortinez, Elisabet Farrés, Rosa Perelló i Oriol Càlichs

politica
Dimarts, 24 gener 2023. 17:46. Redacció AnoiaDiari.

Les Cotxeres, el local d'assaig dels Moixiganguers d'Igualada, va ser l'escenari escollit per Poble Actiu per presentar als militants, simpatitzants i a tota la ciutadania, l'equip que encapçalarà la candidatura amb què concorrerà a les eleccions municipals d'Igualada el maig d'aquest any. Aquest equip està format per Pau Ortinez, actual regidor de Poble Actiu a l'Ajuntament d'Igualada, al costat d'Elisabet Farrés, Rosa Perelló i Oriol Càlichs.

Va obrir l'acte la companya de Pau Ortinez a la banqueta de l'oposició del consistori igualadí, Neus Carles, que va fer una valoració de la tasca feta pel grup aquest mandat. Carles va remarcar que "hem continuat la feina que la CUP Igualada va iniciar el 2015. En som els hereus i la continuació" tot reivindicant la feina feta en "destapar problemàtiques com els sous dels alts càrrecs del Consorci Sociosanitari d'Igualada i del Consorci Sanitari de l'Anoia, la segregació escolar que hi ha a la ciutat, o la manca de llars d'infants públiques, entre d'altres."

Foto: Sara Esquerra DotNeus Carles va passar el relleu a Oriol Càlichs, que va criticar el model de ciutat de l'actual govern: "Cal que l'Ajuntament estigui més per les necessitats de la ciutadania que per promoure i construir invents com el Biollac o un Ecopont. Cal augmentar el parc d'habitatge públic i d'habitatge de lloguer".

Seguidament, Rosa Perelló va demanar "una ciutat que no deixi ningú enrere ni desatès. Que tingui en compte les necessitats dels més petits, que posi facilitats als joves per emancipar-se, i que també tingui cura de les persones grans en tot allò que necessitin".

Elisabet Farrés va reivindicar que "Igualada és la capital d'una comarca que té un gran potencial rural i forestal, hem heretat aquest tresor i l'hem d'entendre com un valor. Preservar el territori vol dir fer força per aturar l'amenaça de construcció de grans polígons industrials i les seves riques promeses".

Finalment, Pau Ortinez, que encapçalarà la llista, va remarcar que "a diferència de la resta de candidatures no hem presentat un líder, sinó un equip. Som gent que tenim les nostres feines, militàncies i preocupacions, però que hem decidit dedicar una part del nostre temps a fer de la ciutat i el país un lloc millor".

Foto: Sara Esquerra DotOrtinez va exposar els principals reptes que tenen per a la ciutat durant els pròxims quatre anys centrant-se sobretot en les problemàtiques de l'habitatge a la capital de l'Anoia, la transició energètica cap a una ciutat més sostenible i amb menys cotxes, i la reivindicació de repensar la ciutat i planificar-la amb un nou POUM. També va ser especialment crític amb la gestió del govern Castells en afirmar que "Ningú ha demanat gastar una milionada en el biollac, ningú ha demanat ser la capital de la cultura catalana o la capital europea de l'esport, ni ningú ha demanat tanta foto i tanta propaganda. La gent, vol solucions als seus problemes".

L'acte va acabar amb un concert del grup igualadí El pa de cada dia, format per Andreu Peña, Aimar Redolad i Kike Pareja.


3 Comentaris

J

Jordi Domènech

Igualada

4 de febrer 2023.09:51h

Respondre

Poble Actiu porta els últims anys de la legislatura fent una bona auditoria del govern Cuadras-Castells i traient a la llum força temes controverits que els ciutadans desconeixiem com, ja han... Llegir més ressaltat a l’article, els sous del CSA o les xifres de la Capital de la Cultura Catalana. Espero que si entreu al govern ho féu amb la mateixa integritat!

M

Mariona Solé

Igualada

1 de febrer 2023.19:17h

Respondre

Uf, quins personatges... quina il·lusió... on és la Cup?

S

Sonia Brufau

Igualada

27 de gener 2023.06:51h

Respondre

Amb quina condescendència tracta a la gent el senyor Ortínez. Però la CUP no vol l’empoderament de la gent, perquè ara ens tracten de nens petits?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.