TORNAR

Poble Actiu: "El govern no aprofita aquests esdeveniments per millorar la ciutat i resoldre'n els problemes, sinó que només fa una campanya de fum i llums de colors per pagar amb diners municipals la seva campanya electoral"

La formació valora negativament la gestió del govern durant l’any de la Capitalitat de la Cultura Catalana

politica
Dilluns, 23 gener 2023. 03:00. Redacció AnoiaDiari.

Quan falta poc més de quatre mesos per a les eleccions municipals, Poble Actiu ha valorat "negativament", la capitalitat cultural catalana que va exercir l'any passat Igualada. Precisament, Poble Actiu ha criticat que "el govern Castells postulés com a capital de la cultura catalana per a l'any 2022 amb finalitats electoralistes, igual com va fer el 2019 per ser capital europea de l'esport", apuntant que "el govern no aprofita aquests esdeveniments per millorar la ciutat i resoldre'n els problemes, sinó que només fa una campanya de fum i llums de colors per pagar amb diners municipals la seva campanya electoral". En aquest sentit, han recordat "la crítica que van fer el passat mes de juliol sobre el fet que el govern es negués a treballar conjuntament amb els altres partits per arribar a acords de ciutat que permetessin millorar les condicions de les entitats i la vida cultural d'Igualada."

Poble Actiu ha posat en relleu "decepció", que han tingut persones i entitats igualadines "que creien que durant el 2022 es realitzarien a la ciutat activitats culturals extraordinàries. Hi ha sigut un any ple d'activitats culturals molt interessants, com cada any, gràcies a la gran feina de les entitats i professionals de la ciutat malgrat l'habitual poc suport i reconeixement per part del govern actual".

Poble Actiu ha criticat que la despesa extra que es va fer l'any passat amb la capitalitat –"un títol que concedeix una entitat privada, que no té cap suport institucional superior ni cap subvenció externa extra"–, "no ha anat cap a espectacles ni cap a les entitats sinó que ha sigut per pagar la gestió de la capitalitat. En concret es van gastar 10.000 € per aconseguir la candidatura, 10.000 € més per pagar una empresa externa per gestionar el procés participatiu dels projectes de les entitats, i encara 10.000 € més per la campanya d'elecció i promoció dels 7 tresors del patrimoni cultural de la ciutat. A aquesta despesa també cal afegir-hi més de 50.000 € que s'han invertit en contractació externa per gestionar la publicitat i la comunicació dels actes que es van fer durant l'any. La majoria d'actes que s'han dut a terme són els habituals de cada any, però han obligat les entitats a col·locar el logo de la Capitalitat malgrat que no hagin tingut cap ajuda o finançament extraordinari. Les entitats han vist com el govern s'ha aprofitat del seu treball, i s'ha volgut apropiar de la seva feina" ha declarat l'actual regidor del grup municipal de Poble actiu a l'Ajuntament d'Igualada i cap de llista de la candidatura, Pau Ortinez.

La candidata Bet Farrés, s'ha sumat a les paraules de Pau Ortinez destacant que "la Capitalitat ha suposat una decepció per a molta gent de l'àmbit cultural, ja que no ha servit per treballar o solucionar cap dels problemes que té la ciutat en aquest tema. Igualada continua amb falta d'equipaments, sense programació estable de música, sense cap escola pública de dansa i donant poc suport a les entitats culturals de la ciutat que fan meravelles amb els pocs recursos que tenen". Farrés ha fet èmfasi en "el descontentament que tenen moltes entitats cap al govern, cosa que ha fet que 35 entitats culturals de la ciutat s'hagin unit sota el manifest Tots som cultura?".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.