TORNAR

Piera trasllada a Josep Rull la urgència de millores a la B-224

El conseller assisteix a un dinar de militants a l’Anoia Sud

politica
Dimecres, 1 juny 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'alt grau de sinistralitat a la B-224 és una de les preocupacions comunes en una àrea de la comarca que suma gairebé 40.000 habitants. La visita del conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, a Piera, va servir perquè les autoritats locals li transmetessin la necessitat d'actuacions.

Josep Rull, Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, va visitar Piera amb motiu d'un dinar de militants de la comarca de l'Anoia en vistes a les properes eleccions espanyoles del 26 de juny. Abans de l'àpat, però,  hi va haver la trobada prèvia amb el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Piera i Regidor d'Urbanisme, Josep Llopart, per a tractar sobre la futura variant de Piera i el desdoblament de la B-224.Ja el passat dimecres es va aprovar en ple municipal una moció que insta  la Generalitat a acabar i executar de forma urgent ambdos projectes.

Rull i Llopart, a la rotonda a l'est de PieraEn paraules de Llopart, l'actual B-224 "és manifestament obsoleta i insuficient. El govern municipal ha apostat decididament per aconseguir la variant i el desdoblament de la B-224. Aquesta demanda s'ha acabat convertint en una de les principals necessitats dels pierencs a la vegada que és un dels principals reptes que afronta el consistori" format per una coalició de govern entre CDC i ERC. El primer tinent d'alcalde va insistir davant Rull que "es milloraria substancialment la comunicació i la competitivitat de la vila, i que Piera recuperaria la posició estratègica que històricament havia tingut entre Igualada i Martorell". També que  "evitaríem l’elevat grau de sinistralitat d'una carretera antiga i perillosa per on cada dia circulen més de 15.000 vehicles i és que hem de pensar que el volum demogràfic d'aquesta zona formada per sis municipi ronda els 40.000 habitants".

Amb la variant de Piera "es podrà desviar bona part del trànsit que creua la vila per la congestionada carretera de Martorell a Igualada. El desviament del gruix del trànsit farà possible recuperar el tram urbà de la carretera -actualment col·lapsat- i integrar-lo dins l’entramat urbà, convertint-lo en un espai més amable, dinamitzador del comerç i sobretot que millori la seguretat i el gaudi dels vianants i veïns".


1 Comentaris

p

pep

1 de juny 2016.19:18h

Respondre

Realment que fan, els Rull, Turull, Forcadell, i altres, ” salvadors de la pàtria ” a part de marejar la perdiu i viure de la bicoca.
Sr Llopart, no perdi el temps, amb semblants ”escalfa... Llegir més cadires ”
Hi ha el que hi ha, es a dir , ”NI UN DUR”, tot s’ho han gastat, en ambaixades , TV3 % i adoctrinamient.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.