TORNAR

La pierenca Sílvia Faja entra a la Comissió Executiva Nacional del PSC

Els socialistes anoiencs van portar una vintena de delegats al Congrés del partit

politica
Dimarts, 8 novembre 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La regidora de Piera del PSC Sílvia Faja Domingo és la nova cara anoienca a la Comissió Executiva Nacional del partit. Fins ara, hi havia la vilanovina Noemí Trucharte. Una nodrida representació anoienca va prendre part al XIII Congrés del partit, on es va debatre el posicionament en diferents aspectes.

El passat cap de setmana es va celebrar el XIII Congrés del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), que va comptar amb més de 700 delegats i convidats que van participar en les diferents comissions de treball que tractaven temes com l'Educació, Sanitat, Relacions laborals, Sostenibilitat, Corrupció, Encaix Catalunya - Espanya,... entre d'altres. Pel que fa a la formació dels òrgans de direcció i control del PSC, l'Anoia manté un espai a la Comissió Executiva Nacional, amb Sílvia Faja Domingo, regidora del PSC a Piera, que va ser escollida Secretària Nacional del Plenari.

La representació anoienca al Congrés, en una foto de famíliaSílvia Faja Domingo és funcionària de carrera de la Administració General de l'Estat. Examinadora de la Dirección General de Tráfico (especialitzada en totes les categories de permisos de conduir ).  Des del juny del 2015 és regidora a l'Ajuntament de Piera a la oposició, tractant els temes de la Regidoria de Serveis Socials. A la Comissió Executiva la representació anoienca estava ostentada fins ara per Noemí Trucharte. 

El PSC-Anoia va participar activament al Congrés amb aprop de 20 delegats i 20 convidats de totes les agrupacions de la comarca. Per exemple, l'agrupació de Capellades va presentar diverses esmenes i resolucions a debatre a les Comissions (Sostenibilitat, Educació, Sanitat, Mercat Laboral), les quals la majoria han estat aprovades. Altres delegats han participat als debats de les Comissions aportant els seus punts de vista, enriquint el conjunt d'intervencions dels companys i companyes.

Així, per citar-ne algunes, es va aprovar defensar una política lingüística a Catalunya que treballi pels valors positius de les llengües; apostar per les energies netes, segures i sostenibles, i fomentar l'estalvi i l'ús eficient de l'energia; harmonitzar i europeïtzar els procediments d'asil a escala europea; una reforma constitucional de caire federal; exigir un pacte d'estat contra la violència de gènere; un nou contracte social perquè homes i dones puguin gaudir d'una vida més justa i completa; l'habitatge és un dret i no pot continuar més temps en mans del mercat.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.