TORNAR

Alcaldes i regidors anoiencs donen suport a l'alcaldessa de Berga davant la seva detenció

Aleix Auber, company de partit de la berguedana Montse Venturós, lamenta el paper dels Mossos

politica
Divendres, 4 novembre 2016. 10:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

La detenció aquest matí per part dels Mossos de l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós (CUP), per haver desobeït el requeriment judicial per anar declarar, ha sacsejat les xarxes i la política catalana. Diversos representants de la política de l'Anoia s'han posicionat a favor de Venturós.

Els representants polítics anoiencs han manifestat des de primera hora del matí d'aquest divendres el seu suport a Montse Venturós, alcaldessa de Berga, que era detinguda pels Mossos per ordre judicial. Venturós es va negar a declarar per haver penjat l'estelada al balcó durant les eleccions del 27 de setembre de fa un any. En declaracions a Anoiadiari, Aleix Auber, cupaire també i alcalde de Capellades, ha mostrat la seva solidaritat amb la berguedana. Auber entén que "ha començat una ofensiva i això anirà a més, ja ho hem vist amb Joan Coma i Carme Forcadell". A Capellades hi ha hagut requeriments judicials també, per la declaració del 9-N i per acudir a treballar el 12 d'octubre. El batlle manté que "en aquest sentit, hem de tenir una posició ferma, tant en els nostres actes, com de suport als afectats". 

Montse Venturós FOTO: Aquibergueda.catAuber veu que "l'atac ha vingut per la via judicial i això demostra que la situació és cada cop més complexa i ho veiem amb l'acció directa contra càrrecs electes. Que sigui a càrrec dels Mossos vol dir que aquests no estan jugant un bon paper". En aquest punt, remarca que "se suposa que tots els independentistes havíem d'anar de la mà, però sembla que encara no tinguem clar quin és el camí. Els Mossos estan sota la direcció d'una àrea política" en referència al PDECat "i no poden ser el braç executor".

Venturós ha rebut altres mostres de suport. Una de les primeres, la del batlle igualadí Marc Castells, que per twitter donava "tot el suport i solidaritat amb l'alcaldessa de Berga hem d'exigir i insistir que no es judicialitzi la política ". La diputada Alba Vergés, per la seva part, recolzava a Venturós i escrivia "Vergonyós començar el dia amb una detenció i un atac tan indigne contra la llibertat d'expressió. Tot el suport!". David Alquézar, alcalde de Tous, piulava també, aquest matí, "Fart de l'estat espanyol on es judicialitza la política, tots amb la Montse!".

 


3 Comentaris

A

Anton

Pujalt

6 de novembre 2016.10:02h

Respondre

Marc Castells ha sigut dels primers en donar suport i si sou tant valents poseu el vostre nom i no us amagueu ”barri de Montserrat

M

Marià

Igualada

5 de novembre 2016.11:16h

Respondre

Tot el que esta passant últimament en relació a la no obediència a les normes i requeriments oficials em semblaria be si la poguéssim aplicar-ho tothom.
Es a dir; que farien els nostres... Llegir més ajuntaments si ens neguéssim a pagar el IB, el impost de Circulació, etc, etc.
Jo personalment no estic d’acord amb el Cànon de l’Aigua, el impost de Circulació (les motos més car que els cotxes), el sou de l’Alcalde i regidors, dels càrrecs de confiança, que els polítics puguin cobrar més d’un sou, que els ex polítics tinguin un sous vitalicis i moltes altres coses.
Be, que farà la juntament quant alguns de nosaltres retornéssim els rebuts o nomes paguéssim aquella part que ens assembli justa, ens diran que estan d’acord o ENS BLOQUEJARAN EL COMPTE BANCARI.

j

juan

B Montserrat IGUALADA

4 de novembre 2016.13:21h

Respondre

Encontramos a faltar, el apoyo incondicional del ”principito valiente” del Castells.
Quizas tiene miedo, de que el proximo sea el?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.