TORNAR

El ple capelladí es posiciona contra la inhabilitació del President Quim Torra

El ple es va desenvolupar de manera telemàtica i també va tractar, entre altres temes, una modificació de crèdit

politica
Dijous, 8 octubre 2020. 10:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El govern d'ERC i CUP-Vila de Capellades va tenir el suport de Junts en aquesta moció, que va ser aprovada per ampla majoria. Els vots en contra van ser els del PSC i Ciutadans. També en les mocions, se'n va aprovar una de Vila de Capellades, va servir per mostrar el recolzament a l'Adrian SAS, represaliat durant el procés. Es va aprovar amb els vots a favor d'ERC i VdC. El PSC i JxC es van abstenir i Ciutadans va votar en contra.

La setmana passada es va fer de manera telemàtica la sessió ordinària del mes de setembre del ple de l'Ajuntament de Capellades. En el ple es va aprovar les actes anteriors i es va donar compte dels darrers decrets d'alcaldia. També es va aprovar el padró d'habitants, que a 1 de gener d'enguany era de 5.342 habitants. En aquesta sessió també va tractar-se per via d'urgència la moció en contra de la decisió del Tribunal Suprem d'inhabilitar el President de la Generalitat Quim Torra. Després d'un debat, es va aprovar amb els vots a favor d'ERC, VdC i JxC i els vots en contra del PSC i Ciutadans.

Anteriorment a aquesta moció, s'havien tractat diferents temes. Per unanimitat es va aprovar un conveni de col•laboració amb les escoles Marquès de la Pobla i Mare del Diví Pastor per continuar un any més amb la proposta coneguda com 'Anem al Teatre'. Com va explicar la regidora d'Educació, Susana Moreno, "a més a més d'estar molt ben acollida pels alumnes, és una fórmula més que apropa i democratitza l'accés a la cultura a tots els estudiants."

A l'ordre del dia hi havia una modificació de crèdit. Tal com va explicar el regidor d'Hisenda, Jaume Solé, "ara fem aquesta modificació però segurament encara n'haurem de fer més per seguir adaptant-nos a la situació actual" de la COVID-19. Prosperava també l'aprovació d'un conveni amb el CF Capellades, amb motiu de la celebració del seu centenari. La regidora d'Esports, Anna Xaus, explicava que "com a Ajuntament estem obligats a estar al costat del club i ajudar-los en tot allò que puguem, com per exemple d'edició d'aquest llibre que recull la història d'aquests cent anys. Aquests 3.600 euros del conveni ho ajuden a fer possible."

En el torn de precs i preguntes el regidor de Ciutadans Valentín Guerra va demanar que se senyalitzi un pas de vianants al carrer Sant Ramon. L'alcalde, Salvador Vives, va explicar que els canvis es faran quan estigui enllestit el Pla de Circulació, que ara mateix s'està treballant. El representant socialista, Aaron Alcázar, va fer el prec que es netegés la brossa que es llença pel Capelló i també va preguntar les accions que es duen a terme pel control dels coloms, gats i gossos. Novament l'alcalde va respondre dient que recollien el prec i que respecte els animals, s'hi està treballant per recuperar el temps que durant la pandèmia ha impedit recuperar. Ara s'està treballant amb una empresa per normalitzar la situació. Encara en aquest torn de preguntes el regidor de Junts per Capellades, Marcel·lí Martorell, va iniciar un intens debat demanant que l'acte de la Diada sigui presidit per la senyera, que aglutina a tots els catalans. El mateix regidor també va traslladar una proposta de tractament de símbols.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.