TORNAR

El Ple d’Igualada sol·licita que s’inclogui la ciutat i la comarca al ‘Catalonia Catalyst’

També s’aproven les bases per a les ajudes escolars i signar un préstec de 2.580.000 euros amb el Banc Dexia Sabadell Banco Local

politica
Dimecres, 19 maig 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
En la sessió plenària celebrada aquest dimarts a l’Ajuntament d’Igualada, es va aprovar per unanimitat sol·licitar a la Generalitat que la ciutat i l’Anoia s’incloguin dins del catàleg ‘Catalonia Catalyst’, que té per objectiu promocionar diversos territoris per atraure la inversió estrangera. Tot i aprovar-se amb l’acord de tots els grups, la moció, presentada per CIU, va derivar en un intens debat entre els partits sobre les actuacions i actituds del govern català envers la zona. L’aprovació de la moció es trametrà a conselleria d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat esperant que sigui tinguda en compte.

Sessió plenària del dimarts 18 de maig

D’altra banda, el ple també va servir per aprovar les bases reguladores de l’atorgament d’ajudes a les famílies per a la compra de llibres escolars i per a activitats extraescolars. En el primer cas els fons provenen de l’Ajuntament, mentre que en el segon el consistori gestiona les aportacions de la Generalitat. Joan Torras (ERC) va posar de manifest ‘el contrasentit’ que representa que les primeres es concedeixin sense tenir en compte les rendes de cada família, mentre que en les segones sí, cosa que segons Torras és més justa. Pere Calbó (PP) va respondre que ‘les ajudes han de tenir caràcter universal’, i Montserrat Mateu (Entesa) va explicar aquesta diferència perquè en el cas dels extraescolars, s’han de posar límits perquè es gestionen diners atorgats per la Generalitat.

En el ple també es va aprovar el conveni amb el Consell Comarcal de l’Anoia i el Centre d’Informació de Treballadors Estrangers (mantenint l’aportació de 9.500 euros). El PP hi va votar en contra perquè, segons Pere Calbó, s’hauria de revisar aquesta subvenció, veient quin percentatge de residents a Igualada s’atén al CITE i, alhora, tenint en compte que el conjunt de subvencions a entitats de la ciutat s’ha reduït en un 10%.

Finalment, en la sessió plenària també es va aprovar un contracte de préstec amb el Banc Dexia Sabadell Banco Local SA per al finançament de part de les inversions previstes en el pressupost del 2010, per un import de 2.580.000 euros i amb les condicions del tipus d’interès Euríbor a 3 mesos més 1,10, i un termini d’amortització d’un any de carència i 9 d’amortització. El punt es va aprovar amb els vots a favor d’Entesa i el PP, i amb les abstencions de CIU i ERC.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.