TORNAR

El ple igualadí recolza amb rotunditat la consulta

Una majoria clara de 18 regidors sobre els 21 aprova la moció favorable a la convocatòria

politica
Dimecres, 24 setembre 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
En un Saló de Sessions ple, 18 dels 21 regidors de l'Ajuntament d'Igualada van donar suport a la moció favorable a la convocatòria de la consulta del 9 de novembre. El consistori igualadí se suma junt a la majoria de municipis anoiencs als centenars de viles catalanes que han fet explícit aquest recolzament

Amb 18 vots a favor i 3 en contra, l’Ajuntament d’Igualada es va posicionar ahir a favor de la llei de consultes aprovada la setmana passada al Parlament, i a donar suport a la convocatòria del 9 de novembre. La capital de l’Anoia se suma així als nombrosos municipis de la comarca que al llarg d’aquests darrers dies han aprovat en els seus plens mocions del mateix tipus. Va començar el Bruc, fa sis dies, i l’han seguit Jorba, Òdena, Tous, La Pobla, Capellades, Castellolí, Vallbona d’Anoia, Copons, Cabrera, Masquefa i també ja s’han celebrat o se’n espera en breu a tota l’Alta Anoia, les viles vora la serra d’Ancosa i a les dues ciutats més poblades després d’Igualada, Vilanova i Piera.

No hi van haver sorpreses en els posicionaments dels grups. Els socialistes igualadins van impulsar la moció conjuntament amb CiU, ERC i ICV. Els seients del públic es van omplir de membres de l’Assemblea Nacional Catalana, que van voler acompanyar als regidors i celebrar el recolzament del municipi a la consulta.

Va obrir foc al debat el socialista Jordi Riba. El portaveu del PSC va recalcar que “la democràcia és un dret inalienable. I hi ha una voluntat majoritària del poble de Catalunya”. Riba va concloure que “en coherència amb el que hem expressat, votarem ‘sí’”.El debat va estar capitalitzat per Pere Calbó (PP) que va intervenir dos cops i va denunciar “la utilització partidista de l’Ajuntament” i va advertir que “vostès són un instrument”. El també diputat al Parlament va argumentar que “Catalunya mai havia tingut aquest nivell d’autogovern, al revés d’Escòcia”. Calbó va insistir que “la Generalitat no té competències per convocar aquesta consultar” i va apuntar que “el dret a decidir també podria ser per als impostos”. En un to respectuós, Calbó i el republicà Joan Requesens van discutir entorn de quina era la majoria. El popular va parlar de la del Congrés de Madrid “que té la sobirania”, mentre que Requesens va posar sobre la taula la declaració del Parlament del gener de 2013, que estableix Catalunya com a sobirana.

En rèplica als populars també va intervenir Montserrat Mateu (ICV-EUiA) que va expressar que l’acció de l’Ajuntament “és de defensa”, per ampliar “la democràcia, fer-la més gran”. Posar les urnes al carrer, per Mateu, és la senyal màxima d’aquest compromís “perquè la gent s’expressi”. Al seu torn, Hernando (PxC) va qualificar d’il·legal la consulta i va citar a Torras i Bages i “la Providència” que havia unit Espanya.

Finalment, el govern va considerar “que els drets fonamentals estan per sobre de qualsevol legalitat”. Requesens va dir que “la llei de consultes és una eina per tractar molts altres temes”. El primer tinent d’alcalde, Josep Miserachs (CiU), també va respondre a l’argument legalista: “en nom de la legalitat s’han fet barbaritats” i va subratllar que “el 82% dels ajuntaments catalans” voten la moció de suport. Una vegada es van fer les votacions, amb el resultat de 18 vots favorables i 3 contraris, el públic es va alçar en un aplaudiment d’un minut i mig.


12 Comentaris

m

maria

igualada

25 de setembre 2014.11:15h

Respondre

Carles, el meu dret a decidir, també hem diu, que no he de pagar els Impostos al Ajuntament, i també hem plantejo a posar la roba a estendre, per que se s’aixugui, al balco, de casa meva, que... Llegir més dona a las Rambles.
També tinc el dret, de no complir les normatives municipals, i mes, si el Alcalde, no compleix les seves!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(Veient, que el balco-net del alcalde, sembla ”el corral de la pacheca”, suposo que jo també tinc el dret ,de fer lo que vulgui, al final estic a casa meva!!!! D’ACORD SR ALCALDE ?)

a

aaqualata

25 de setembre 2014.08:02h

Respondre

A quasi tots: !!! Quins débats mes pobres, ridículs i llastimosos els de molts polítics i , per què no dir-ho també, els d’alguns comentaris. Hi ha 2 coses a debatre principalment: La primera... Llegir més és el dret que tenen els Catalans a decidir. Això, crec, que es inqüestionable. Ara bé, la democràcia permet, que amb serenor, es pugui inclus qüestionar la democràcia. I Segon, que ens expliquin uns i altres, que volen decidir; que ens expliquin els pros i contres de les diferents opcions. La Independència ha de ser un fet en positiu, i que si es dóna integri a tothom; ens han d’explicar com anirà el País, economia a curt, mig i llarg termini,... etc. La no independència ens ha de dir que proposen per la millora del futur, si ens podem refiar de qui no et deixa votar i que sap el que ens convé sense preguntar-nos; també que ens diguin per què no volen que marxem: si per un bé pels Catalans o un bé per als Espanyols, o per un bé per tots; que expliquin com milloraran el dèficit fiscal,..etc.
En definitiva es tracte de debatre i votar; i això sí, que el futur sigui el millor possible, per la part que hi posen els governants i per la part que hi posen els Ciutadans.
I si us plau, no faltem a ningú. Això és democràcia!!

C

Carles

Igualada

25 de setembre 2014.01:22h

Respondre

Jo pensaré ara també amb el dret a decidir si pago impostos al ajuntament.

p

pep

08700

24 de setembre 2014.19:30h

Respondre

Maria LL........Ni saps com soc ni saps com penso,ni ho sabràs mai,aixo si soc suficientment elegan per no fer el ridicul fora de casa amb unes samarretes destallades jejejej

r

ramon

anoia

24 de setembre 2014.17:45h

Respondre

El Pep comenta;
”veient la foto dels que aplaudeixen n’hi ha prou per escapar-se a córrer” i jo afexeixo, i mirant els que estan assentats, es per ficar-sa a plorar!
Si aquesta tropa, ens... Llegir més tenen, que resoldre els problemes, que Deu ens agafi confessat!

M

Maria Ll.

Igualada

24 de setembre 2014.16:45h

Respondre

Molt be pep !!, només amb el teu comentari : ”veient la foto dels que aplaudeixen n’hi ha prou per escapar-se a córrer” n’hi ha prou per saber la teva manera de pensar i de ser

p

pep

08700

24 de setembre 2014.14:15h

Respondre

Si Albert s’enten,peró hi ha vegades que per quedarse igual o pitjor val mes fer la teva i tornarse anarquista,es a dir carpe diem .
per cert veient la foto dels que aplaudeixan,n’hi ha per... Llegir més escaparse a caorrer.

A

Albert

Igualada

24 de setembre 2014.11:45h

Respondre

D’acord Joan, no hi ha res impossible en aquesta vida.

És per això que a la vida has de fer passos endavant encara que a vegades el resultat sigui quedar-se igual. Si no fas el pas mai saps... Llegir més que hi ha darrera la porta. Els que es queden quiets i no fan res, es queden igual i es perden la vida es perden la llibertat. El poble català està decidit a fer un pas, un pas de llibertat, i l’estat espanyol vol impedir per totes totes que el poble faci el pas... Les coses acaben caient pel seu propi pes i si ens hem de quedar igual que sigui per que així ho decidim després de fer el pas.

S’entèn?

J

Joan

Igualada

24 de setembre 2014.10:00h

Respondre

Albert,no hi ha res imposible en aquesta vida,el mon esta ple d’exemples de grans fracasos i grans decepcions,semblaba imposible que a Escocia guanyes el NO ,ja ho vas veure,i d’aquestes n’hi... Llegir més ha per donar i per vendre,tot pot pasar,tot es pot comprar....

J

Joanma

=ada

24 de setembre 2014.10:00h

Respondre

Aquests tres pobres regidors marxaran a viure a Espanya el dia 10 de novembre?.

A

Albert

Igualada

24 de setembre 2014.08:00h

Respondre

Una bona majoria a Igualada, 86% dels regidors, una bona majoria a Catalunya. L’Estat Espanyol encara no s’ha enterat. El poble vol votar. Volem Votar!
És impossible fer callar una majoria tan... Llegir més àmplia de persones, és impossible fer callar al poble quan s’expressa d’aquesta manera.

M

Moragues

08700

24 de setembre 2014.08:00h

Respondre

L’inmensitat de Calbo es queda sol i per terra,,Fantastic, Adeu Calbo i Agramunt, aviat haureu d’anar a cobrar Espoya
I el Hernando, be , d’aquest no val la pena ni parlar-ne, es un pobre... Llegir més des....

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.