TORNAR
PUBLICITAT

La Pobla aprova el pressupost d'enguany que puja a 3,4 milions d'euros

Prospera també la potestat sancionadora en matèria de la recollida de residus del porta a porta

politica
Dissabte, 19 gener 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La partida en matèria d'inversions serà d'uns 300.000 euros en total. Les principals actuacions impliquen millores en el clavegueram o obres en les instal·lacions esportives, cas de dues noves pistes de pàdel.

PUBLICITAT

En el primer ple del 2019 a la Pobla de Claramunt, el govern va fer valer la seva majoria per aprovar els pressupostos d'enguany. Uns comptes de 3.400.311,22 euros. El punt va rebre els vots a favor del PDeCAT i en contra de Participa!, Junts per la Pobla i ERC.

Segons el regidor d'Hisenda, Josep Aloy, "s'ha agafat l'estat d'execució dels números del 2018 i s'han anat adaptant i ajustant les partides". Aloy va destacar el capítol d'inversions, que puja a 300.000 euros que "es finançaran amb ingressos ordinaris" i als quals cal sumar els més de 700.000 euros aprovats en la sessió ordinària de l'11 de juliol de 2018.

Hi consten la millora dels parcs urbans, de la senyalització del municipi o de la xarxa de clavegueram. També es preveu la ubicació d'uns columbaris al cementiri municipal, la construcció d'una pista per a monopatins o la de dues pistes de pàdel. Aquests dos darrers projectes ja es troben a anuncis de licitació.

La sessió plenària de la setmana passada a la PoblaAloy afegia que "l'endeutament municipal és d'un 0%, excepte el crèdit per al dipòsit d'Aigües Ter-Llobregat i el retorn de la participació als tributs de l'Estat". Va apuntar que no s'havien inclòs les ajudes per beques i la destinació del 0,7 % del pressupost al tercer món "ja que s'han d'elaborar unes bases i en aquest moment en el departament de secretària hi ha un volum molt important de feina". Aloy no va descartar, però, que si es poden tirar endavant aquests documents es puguin incorporar les dues partides.

L'oposició tot i admetre un "bon treball" en l'elaboració del Pressupost, va criticar la feina de l'equip de govern per no haver tirat endavant les inversions. El regidor d'Hisenda va respondre les crítiques dels tres partits i va afirmar que "si no s'han pogut executar els projectes previstos no ha estat per voluntat del govern sinó per la vacant en la plaça de Secretaria-intervenció. No hem fet les inversions però hem eixugat el deute municipal i hem guardat els diners. Tot i això, el poble ha continuat funcionant. Si no prestéssim els serveis ens podrien acusar de mala gestió però no és així. Els diners que aporten els poblatans i les poblatanes no només són per tirar endavant projectes sinó també perquè funcionin els serveis dels quals gaudim".

En aquesta primera sessió de l'any també es va aprovar delegar al Consell Comarcal de l'Anoia la potestat sancionadora en matèria de la recollida de residus del porta a porta. El punt es va aprovar amb els vots a favor del PDeCAT i ERC i l'abstenció de Participa! i Junts per la Pobla.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.