TORNAR

La Pobla consuma el canvi i Antoni Mabras relleva a Broch com a batlle

El vot favorable a Mabras li costa la destitució a Albert Duran, regidor fins ara d’ERC

politica
Dissabte, 15 juny 2019. 16:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Per primer cop en 36 anys, la Pobla de Claramunt deixa de tenir un batlle vinculat a l'espai convergent. Els vots de PSC i ERC fan d'Antoni Mabras el nou president de la corporació municipal. 

Després de la constitució del ple municipal de La Pobla de Claramunt, les forces polítiques que havien estat escollides durant els comicis del passat 26 de maig han votat pel canvi al municipi, després de més de tres dècades de majoria absoulta de Convergència i Unió. Així, amb 6 vots a favor per a Antoni Mabras, cap de llista de Participa i 5 suports a la candiadtura de Santiago Broch, fins ara alcalde de La Pobla de Claramunt i de nou, alcaldable per la llista del PDeCAT Avancem per La Pobla, s'ha constituït el nou equip de govern de La Pobla de Claramunt.

Mabras, a la dreta, amb la varaTot i no haver estat la força més votada a les eleccions municipals, tan el candidat del Partit Socialista de Catalunya (PSC) Frederic Marí, com Albert Duran han decidit votar pel canvi i desplaçar a l'oposició Avancem per La Pobla al poble anoienc. Duran, després de ser destituït per part d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) per discrepàncies amb l'executiva comarcal en relació a donar suport a la candidatura de Broch i ocupant la plaça de regidor com a membre no adscrit ha dit que sempre ha "votat en senyal de compromís amb el poble".

Amb aquesta nova composició al consistori, el municipi resol votar per una nova forma de governar el municipi, fet que ja es demanava des d'ERC, si bé en el darrer moment, l'aritmètica supramunicipal resultant del passat 26M recolzava fer un cop de timó i primar un govern de la força més votada, tot i tenir l'opció del canvi per haver perdut el PDeCAT la històrica majoria absoluta.

El nou alcalde de La Pobla, en el seu primer parlament ha volgut agraïr el suport rebut per part de la família i els amics, al representant del PSC i al membre no adscrit pel suport al gir del consistori, a tots aquells que durant els quatre anys anteriors han col·laborat en la tasca de fer oposició i ha recordat el compromís amb els veïns i veïnes de La Pobla de Claramunt de treballar de forma participativa en la gestió i administració del nou mandat a l'ajuntament.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.