TORNAR

La Pobla torna a congelar les taxes i els impostos

L’única ordenança fiscal que s’apujarà el 2014 serà la taxa de recollida d’escombraires

politica
Dimarts, 26 novembre 2013. 17:15. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Igual que ja ha fet els darrers anys, l’Ajuntament de la Pobla de Claramunt va aprovar en el ple municipal d’aquest mes de novembre tornar a congelar les taxes i els impostos per a l’exercici 2014. El punt es va aprovar amb els vots a favor del govern (CiU), l’abstenció d’ERC i els vots contraris del PSC.

Ajuntament de la Pobla

L’equip de govern entén que la congelació de les ordenances fiscals és una mesura del tot necessària per no augmentar les càrregues impositives a les famílies en aquests moments de grans dificultats econòmiques. L’Impost de Béns Immobles (IBI), per exemple, se situa en valors del 2012, ja que se n’ha abaixat el gravem tipus. En aquest sentit, cal recordar que l’equip de govern municipal ja va anunciar fa unes setmanes que demanarà una revisió a la baixa del cadastre de cara a l’exercici 2015-2016 atesa la davallada dels valors del mercat immobiliari, fet que comportaria una rebaixa de l’IBI que actualment paguen els veïns.

L’única ordenança fiscal que s’apujarà el 2014 serà la taxa de recollida d’escombraires, que ho fa en el mateix percentatge que l’IPC, amb l’objectiu d’intentar equilibrar les despeses i els ingressos d’un servei que avui és deficitari. La recollida d’escombraries la presta el Consell Comarcal de l’Anoia i, en aquest sentit, l’alcalde, Santi Broch, va anunciar que l’administració comarcal ha iniciat converses amb l’empresa concessionària per aconseguir una rebaixa del cost del servei.

Amb la congelació dels impostos i taxes municipals l’equip de govern no incrementa la càrrega impositiva als veïns i al mateix temps aconsegueix garantir que podrà continuar prestant els serveis als ciutadans.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.