//Plugins sense CDN ?>
Consideren que aquest període sense l'obertura de l'equipament "demostra que el govern Castells "no tenen un projecte de ciutat pensat perquè el jovent pugui quedar-se a viure, treballar i participar a Igualada". Remarquen que "Cal Badia s'ha de convertir en un equipament de referència".
L'esquerra municipalista ha emès un comunicat on manifesta que "set anys després que comencés el procés de reforma de Cal Badia, l'espai continua sense tenir una programació d'activitat habitual i sense un projecte de gestió". Un projecte que hauria de ser, en concret, "d'autogestió". Aquesta mateixa setmana, es va publicar un article d'opinió al nostre mitjà on la formació lamentava aquesta situació. La regidora de Poble Actiu, Neus Carles, assenyala "el projecte de reforma de Cal Badia ha tingut un cost econòmic de 397.900 euros que han servit per a la reparació de la coberta, l'arranjament de la façana, l'adequació dels espais comuns, la instal·lació d'un ascensor i les obres per garantir l'accessibilitat, entre d'altres".
Aquesta "espera" des de 2014, demostra segons el grup municipal que "no hi ha projecte de ciutat pensat perquè el jovent pugui quedar-se a viure, treballar i participar a Igualada". Cal Badia "hauria de ser una prioritat per la regidoria de Joventut de l'Ajuntament d'Igualada". Pau Ortínez, regidor de Poble Actiu, reclama que "sigui un equipament juvenil amb un model d'autogestió, en què un grup de persones i col·lectius de jovent siguin els responsables de gestionar l'equipament".
Entenen que "els equipaments juvenils poden ser una primera aproximació del jovent amb la participació col·lectiva i consideren necessari que la regidoria de Joventut promogui un model que cedeixi la iniciativa al jovent perquè pugui ser un espai de formació, autoorganització i empoderament". La candidatura municipalista lamenta que en paral·lel al procés de reforma de l'edifici "no s'hagi arrencat un procés de participació per crear un grup de joves que pugui gestionar l'espai". Afegeixen que "Cal Badia es va crear per respondre a la demanda d'espais juvenils que es feia del col·lectiu Espai pels somnis, i que un cop desallotjat l'espai ocupat, el govern Castells va guardar el projecte al calaix perquè no creuen en la participació juvenil".
Aposten perquè Cal Badia pugui acollir "entitats juvenils que no disposen d'espai propi on desplegar les activitats i que es veuen obligades a utilitzar espais pensats per altres usos. Concretament, exposen que hi ha entitats com agrupaments escoltes, corals infantils i juvenils i grups de música que no tenen espais on fer les activitats de lleure, assajar o programar activitats". En els darrers anys, diverses entitats d'educació en el lleure i grups musicals "han estat expulsats dels seus locals per l'increment dels preus del lloguer o per la venda dels espais". Un problema "que ha estat traslladat per part de les entitats juvenils a la regidoria de Joventut, però que l'única resposta que han rebut per part de les regidores de Joventut ha estat el silenci administratiu".
“Els propers mesos Cal Badia entrarà en funcionament. Segons confirma la segona tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Igualada, Marisa Vila, ”l’equipament s’activarà el mes d’abril.... Llegir més “ publicava aquest diari digital el 13 ( https://anoiadiari.cat/societat/equipament-juvenil-cal-badia-igualada-estara-punt-tres-mesos)
Era el 13 de gener de 2020. Una mica de paciència, tot plegat només son 1 any i mig de retard; si el projecte es va iniciar fa 7 anys, el 2014, no ve d’aquí ....
Bé, particularment crec que de molt més es tracta d’un equipament del tot necessari (“autogestionat” o no, encara que sigui parcialment) en un temps en que abunden les crítiques per la manca de motivació i participació de part del jovent, dels “botellons”, enfrontaments amb la policia, etc. etc.
Antoni
Igualada
11 de setembre 2021.12:47h
Si autogestionat vol dir que qui ho utilitza /gestiona paga la festa, em sembla una idea formidable. Si no vol dir això, quan el que decideix és diferent del que paga, això no pot acabar bé. Ja... Llegir més s’han inventat altres figures com la subvenció, que potser seria escaient, és a dir un gestiona, i un altre paga fins el límit que creu oportú.