TORNAR
PUBLICITAT

Poble Actiu demana "facilitar l'accés a les escoles d'estiu" i fer-les assequibles a tothom

Proposen fer activitats que ”s’adeqüin a les condicions de desconfinament”

politica
Dilluns, 20 abril 2020. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La formació de l'esquerra transformadora a Igualada considera que caldrà ampliar "l'oferta existent" de casalets d'estiu. Si és precís, demanen que es derivin partides d'altres àrees que no siguin de joventut, com ara serveis socials.

La candidatura municipalista Poble Actiu ha emès un comunicat on apunta que "és probable que infants i joves no tornin a trepitjar les aules fins al curs vinent" i que, per això, "'estiu serà un escenari importantíssim: les colònies, els casals i els esplais poden ser una gran eina per mitigar els efectes de la pandèmia i les dificultats d'aquests mesos. Per això pensem que cal garantir-hi un accés assequible per a tots els infants".

Imatge d'una edició de l'Estiuet d'altres anysParlen d'una "oferta àmplia on l'oci sigui un element central per reduir els efectes de la pandèmia". Creuen que "cal reforçar i ampliar l'oferta d'altres estius anteriors, i aquest ha de ser un repte al qual no només faci front la regidoria d'educació, sinó que cal comptar amb els recursos de les àrees de serveis socials, joventut, cultura i esports". Emplacen a Marisa Vila, tinent de batlle, "a impulsar un equip de treball entre diverses regidories i amb la implicació dels diferents colors polítics de la ciutat, per començar a treballar immediatament en aquesta resposta a una situació excepcional".

Poble Actiu parla d'"acabar el curs en bones condicions i tenir un estiu amb vocació educativa". D'aquí a final de curs, veuen "imprescindible que l'Ajuntament s'asseguri, en coordinació amb els centres educatius i el Departament d'educació, que no hi hagi cap alumne desconnectat (facilitant paquets de dades a les famílies sense connectivitat i fent efectiva la distribució de dispositius mòbils a la totalitat d'alumnes que no en tinguin), i que engegui un pla de detecció, seguiment i contacte amb famílies vulnerables que permeti obtenir una bona radiografia de l'abast de la crisi actual".

I ja quan acabi el curs, "cal garantir una oferta de programes d'estiu que s'estengui durant el juliol i el setembre, amb activitats que es puguin adaptar a les mesures de postconfinament (grups reduïts en un ampli nombre d'espais), i que garanteixin la participació dels infants i adolescents de famílies més vulnerables, a través de beques i àpats per les més desafavorides i de tarifació social per la resta".

Admeten que "en aquest repte, caldrà comptar també amb el ric teixit associatiu cultural, esportiu i de lleure de la ciutat, que entenem que poden aportar molt al projecte, així com amb professional de diversos àmbits (educadors socials, psicòlegs, tècnics d'integració social, animadors socioculturals, monitors de lleure, docents voluntaris, estudiants universitaris) que permetin un millor acompanyament educatiu i emocional."

Més informació sobre la COVID19 

 


1 Comentaris

N

Natàlia

Igualada

20 d'abril 2020.19:24h

Respondre

ai quina gràcia, demanen tot això pero atencio: al ple de fa tres dies poble actiu NO va votar a favor de que l’ajuntament destinés 400.000 euros a polítiques socials urgents., menys parlar als... Llegir més mitjans i més fer al ple...,

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.