TORNAR

Poble Actiu i ERC lamenten l'eliminació de l'espai Barraques de la Festa Major d'Igualada

Es va aprovar una moció presentada per ERC per tal d’evitar que el govern municipal elimini les barraques de la festa major, però el govern s’hi va oposar

politica
Dissabte, 29 juliol 2023. 03:00. Redacció AnoiaDiari.

La Festa Major de la ciutat d'Igualada d'enguany no tindrà l'espai Barraques, després que Carme Riera, regidora de Cultura, ho anunciés durant la presentació dels actes de la Festa Major.

En el darrer Ple Municipal ERC Igualada va presentar una moció per tal de mantenir l'espai de barraques durant la festa major d'Igualada. La moció es va aprovar per la majoria absoluta del ple malgrat que Junts per Igualada "es va abstenir i va assegurar que no es mantindrien les barraques durant la festa major".

Els republicans lamenten que "després de 12 anys de govern de Junts, ara eliminin les barraques assegurant que han degenerat o que són insegures, ja que aquesta situació s'ha donat sota el mandat del seu propi govern. Per això ERC Igualada volia mantenir les barraques i fer-hi un replantejament de model, de seguretat i també d'espai, però asseguren que eliminar barraques no és la solució, segur, ja que la ciutat perd un espai d'oci nocturn durant la festa major i això pot provocar aglomeracions en altres espais i fins i tot més incidents incívics en punts de la ciutat per causa i conseqüència de la no existència d'opcions d'oci nocturn per part de l'ajuntament".

D'altra banda, Elisabet Farrés, de Poble Actiu, recalca que "el projecte de Barraques que ja va néixer com a espai d'autoorganització i contrapoder davant de la manca d'oferta d'oci nocturn del govern del moment, mai ha comptat amb la credibilitat dels governs de torn al llarg d'aquests anys que sempre han vist amb reticències l'espai i no hi han cregut com a alternativa a créixer i millorar". Tot i els evidents senyals de manca de projecte, el govern Castells no ha buscat solucions i s'ha anat deixant morir l'espai fins a eliminar-lo. Problemes com l'ús d'un emplaçament inadequat que proporcionava aglomeracions i la manca de seguretat eren evidents els últims anys.

A més, les candidatures consideren que, amb la pèrdua de Barraques, també se'n ressent l'oci nocturn destinat al públic jove, especialment en l'oferta de concerts i els espais on aquests es celebraven, passant a ser pràcticament tots al Parc Central (exceptuant el RRRRec Festival a la Plaça de Cal Font). Pau Ortínez manifesta que "la diversitat d'espais i d'oferta, incloent-hi el Territori Festiu de la Coll@nada, oferien suficient varietat per reduir grans aglomeracions. La pèrdua d'un espai gran, com era el de les Barraques, deixa el Territori Festiu com a única oferta al centre de la ciutat (Pl. Pius XII), insuficient per absorbir el volum de gent que assistia als concerts de les Barraques". És per això que Poble Actiu denuncia que s'està traslladant el problema d'un lloc a un altre i no s'està oferint una solució a les problemàtiques conegudes de Barraques.

ERC assegura que "des de fa anys, el govern municipal de Junts ha tingut un interès manifest d'eliminar-ho, posant cada cop més traves i fins i tot contraprogramant de manera evident els horaris d'aquest espai d'oci nocturn".


2 Comentaris

A

Antoni

Igualada

7 d'agost 2023.20:39h

Respondre

Que Poble Actiu critiqui la desaparició de l’espai de Barraques és d’un cinisme vomitiu i perillós. Ells i els seus acòlits que a la que van poder, sempre es miraven la gent de Barraques amb... Llegir més aires de superioritat.

A

Alfred

1 d'agost 2023.07:43h

Respondre

Crec que el Castells i el Cuadres us han enviat, tant a ERC com a CUP, a la irrelevancia de la política igualadina, a la paperera de l’història.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.