TORNAR

Poble Actiu exigeix una partida pel POUM en els pressupostos municipals

La candidatura ha demanat a ERC i Igualada Som-hi que no votin els pressupostos si no hi inclouen el POUM

politica
Dimecres, 13 setembre 2023. 14:47. Redacció AnoiaDiari.

Poble Actiu ha fet saber en roda de premsa que va enviar una carta als grups municipals d’ERC i d’Igualada Som-hi “instant-los a no iniciar la negociació dels pressupostos de l’any 2024, tret que incloguin com a condició mínima i indispensable una partida específica i suficient per a la redacció del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM)”. 

La formació municipalista ha recordat que “els tres partits que ara formen l’oposició es van presentar a les darreres eleccions amb un programa electoral en el qual hi havia punts de coincidència: la creació d’un nou ViuB3 per a persones majors de 60 anys, la preocupació per trobar un nou espai per a l’escola bressol El Rusc, l'interès per una transició cap a una mobilitat més sostenible, i també el desenvolupament de polítiques participatives, feministes, i d’adaptació al canvi climàtic. Els tres partits també van signar el Pacte Social i Municipal per l’Aigua, on es reclamava una gestió pública d’aquest servei”.

Poble Actiu, ERC i Igualada Som-hi van reivindicar que “la redacció d’un nou POUM és fonamental, urgent i necessària per a la planificació urbanística i el desenvolupament de la nostra ciutat a llarg termini”. 

Poble Actiu assegura que “els pressupostos que proposarà el govern Castells no reflectiran adequadament les necessitats i les prioritats de la ciutat”. Per això, ha instat les altres forces polítiques de l’oposició per tal que, quan arribi el moment de la negociació, “no votin a favor d'aquests pressupostos a no ser que incloguin una partida específica i suficient per a la redacció del POUM”. La regidora Elisabet Farrés ha afegit que “Entenem que tant ERC com Igualada Som-hi s’haurien de sumar sense cap problema a aquesta mesura, ja que també han fet pública la inquietud compartida per a la renovació urgent del POUM. Després cada partit pot afegir les condicions que vulgui per negociar amb el govern, però demanem que aquesta sigui indispensable”.

Pau Ortínez ha afegit que “La redacció del POUM no es pot demorar més. No volem deixar perdre l’oportunitat que tenim ara el conjunt de l’oposició de condicionar un govern en minoria”.

 


1 Comentaris

E

Eduard Ruiz

Igualada

15 de setembre 2023.13:03h

Respondre

Tant debò les diferents formacions i grups polítics, govern i oposició, siguin capaços de practicar el DIÀLEG, PACTE i CONSENS en temes cabdals com l’APROVACIÓ de un nou POUM... Llegir més (Pla d’Ordenació Urbana Municipal) d‘Igualada dels 1986 (més de 36 anys !!!), i altres, per remuntar el DECLIVI INDUSTRIAL de l’Anoia, amb una indústria innovadora, efients, sostenible, creadora de ocupació de qualitat. en benefici de la gran majoria de la població (particularment el més vulnerables social i econòmicamen),.

Masa demanar, somiar ?. S’incia un nou cicle de 4 anys. Veurem el balanç que resulta ....

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.