//Plugins sense CDN ?>
Poble Actiu continua presentant les seves línies programàtiques de cara a les eleccions municipals de finals de maig. En aquesta ocasió, la formació ha donat a conèixer els punts bàsics de l'apartat del programa dedicat a l'urbanisme. En aquesta carpeta, Poble Actiu presta una especial atenció al Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) que data de 1986 i "que s'ha quedat obsolet".
Segons Poble Actiu "els canvis parcials que s'han anat introduint els últims anys han beneficiat la instal·lació de grans supermercats i no han permès adaptar-lo a les necessitats reals de forma planificada i consensuada". Des de la candidatura, Elisabet Farrés assenyala que "el nou POUM ha de permetre decidir de manera participada quins seran els usos de determinats barris, com s'entrellacen les diferents parts del municipi i com es mou la població d'una banda a l'altra". , afegint que "totes aquestes decisions s'han d'orientar a una ciutat més saludable, accessible, incloent-hi la perspectiva de gènere, i que ens permeti fer front a l'emergència climàtica. Per això també ens cal millorar i connectar els espais verds de la ciutat, amb més biodiversitat i més a prop de tothom". Finalment, Farrés destaca que "cal una planificació urbanística que estigui pensada amb visió de Conca d'Òdena, per teixir i connectar tots els municipis que en formen part. Volem una Igualada que tingui projecte de futur".
Actualització del POUM
Des de Poble Actiu assenyalen que "una ciutat com Igualada, amb poca superfície, haurà d'actualitzar i transformar els usos del seu territori per tal d'acollir futures activitats, com ara zones d'habitatges o industrials. Una ciutat que ompli de vida tots els espais buits existents, com el barri del Rec, les antigues piscines del Casal del Passeig, o l'Escorxador, perquè no té sentit continuar creixent enfora mentre tenim espais sense ús dins de la ciutat". En aquesta línia, Elisabet Farrés explica que "el nou pla representa una oportunitat per decidir com conviuran els diferents usos del barri del Rec: indústria, habitatge, equipaments, coneixement i comerç. Proposem mantenir-hi les indústries que estan en funcionament actualment, i alhora habilitar zones específiques per a habitatge. Els nous usos no implicaran alterar l'estructura urbanística actual, que és l'element distintiu que fa únic el barri". I afegeix que "el nou Pla ha de permetre definir nous usos residencials a La Roixela per tal d'augmentar la densitat d'habitatge en aquesta zona i fer-la accessible amb el bus urbà".
Zones de vianants a tots els barris
En el seu programa Poble Actiu proposa "crear una zona de vianants a cada barri perquè l'espai públic pugui ser un entorn agradable i permeti la trobada entre les persones, és a dir: fer barri. Aquestes zones tindrien més arbres i se situarien especialment en carrers comercials de la ciutat fora del centre." En aquest sentit, Farrés assenyala que "en les darreres dècades els carrers han estat dominats pels cotxes, però ara ens cal ajustar-nos als múltiples reptes, com ara la crisi energètica o la necessitat d'un entorn saludable, tant en la qualitat ambiental com en la possibilitat de trobar-se amb el veïnat".
Els vianants, prioritat en la remodelació del passeig Verdaguer
Finalment, la candidatura municipalista assenyala que "l'actuació recent al Passeig reduint el trànsit a un sol carril en cada direcció, és un avenç, però que cal una reordenació. Cal moure el carril bici a la calçada, fet que millorarà la seguretat tant per als vianants com pels ciclistes. Això ha de permetre la transformació de l'espai central, substituint l'enrajolat actual, i instal·lant-hi espais d'ús i convivència veïnal, com ara jocs per a infants, la millora de l'enllumenat, i la instal·lació de bancs en cercle perquè esdevinguin punts de trobada", explica Elisabet Farrés.
Des de Poble Actiu també proposen "crear un corredor verd des del Passeig fins al riu, millorant la vegetació del Parc de l'Estació Vella i de l'Avinguda Gaudí."