TORNAR

Poble Actiu reclama apostar per l’esport escolar i l’esport femení en les subvencions a les entitats igualadines

politica
Dijous, 21 desembre 2023. 12:34. Redacció AnoiaDiari.

L’Ajuntament d’Igualada va aprovar les bases de subvencions a les entitats en el passat ple. La candidatura municipalista de Poble Actiu ha posat èmfasi en “la manca d’ambició del govern Castells en l’esport escolar i l’esport femení”. Concretament, han criticat que “van presentar al govern Castells una modificació de les subvencions per augmentar la dotació econòmica per a l’esport escolar i l’esport federat femení, que no ha estat acceptada i, en canvi, sí que s’ha dotat econòmicament amb 12.000€ per la celebració durant un únic cap de setmana d’esdeveniments esportius internacionals”. Consideren que és un bon exemple per contraposar els dos models esportius que hi ha la ciutat: “l’aposta per l’esport que crea comunitat, equitatiu i igualitari de Poble Actiu, o l’aposta per grans esdeveniments esportius efímers del govern Castells”.

Esport escolar, esport comunitari 

La regidora Elisabet Farrés va exposar la “necessitat d’augmentar fins als 1.500€ la dotació econòmica de les línies de subvencions educatives pel foment de l’esport escolar. A diferència de les altres altres línies de subvencions educatives, com en els àmbits de cohesió social, eines digitals i sostenibilitat, en l’àmbit esportiu, les bases estableixen només 1.000€, una diferència de 500€ respecte la resta”. Farrés ha recordat que en els darrers vint anys, “l’esport de club ha anat augmentant el seu nombre d’infants, adolescents i joves, clarament en detriment de l’escolar, que en el passat havia estat molt potent. També ha reivindicat que l’esport escolar és un esport que crea comunitat educativa, dóna oportunitats a infants de famílies amb vulnerabilitat econòmica i aposta per l’esport mixt”. 

La regidora ha mencionat la proposta que van fer durant la darrera campanya electoral, de canviar els horaris de les competicions escolars del dissabte al matí al divendres a la tarda, per facilitar la compatibilització dels dos models esportius. “D’aquesta manera l’esport federat no implica que s’hagi de renunciar a l’esport escolar i crear una segregació entre els infants de la ciutat”. Així mateix, des de Poble Actiu també es demana “crear unes beques perquè infants, adolescents i joves de famílies amb vulnerabilitat econòmica puguin participar en l’esport federat”. 

Més finançament per a l’esport femení

La proposta presentada també va incloure “augmentar lleugerament la dotació econòmica de l’esport femení, passant de 350€ a 500€”. Farrés ha recordat que “és una pujada baixa, que podria ser assumible des del punt de vista  econòmic, i que és únicament una qüestió de voluntat política poder dotar com mereixen els clubs esportius de l’esport femení”. La candidatura municipalista considera “molt important el creixement que ha viscut l’esport femení en els darrers anys, malgrat els obstacles que massa sovint s’han trobat en algunes directives, i que per consolidar aquest creixement és necessari dotar-les dels equipaments necessaris, facilitar que entrenin en bons horaris com els equips masculins, donar-los visibilitat i major dotació econòmica”.  


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.