TORNAR

Poble Actiu vol "revitalitzar Cal Badia" i convertir-lo en un espai autogestionat de joves

Parlen de ”crear habitatge públic destinat específicament al col·lectiu juvenil”

politica
Dissabte, 4 maig 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Un sopar i un concert a Les Cotxeres servirà aquest dissabte per presentar les propostes per al jovent d'Igualada de Poble Actiu. L'acte tindrà lloc a les 9 del vespre, quan acabi la concentració de Per la Conca. 

En un sopar acompanyat d'un concert, amb Jaharmony and the soul rebels i PD Elles, Poble Actiu presentarà la seva agenda juvenil per al proper mandat. La candidatura de l'esquerra independentista proposa com a eixos programàtics "la rescissió del contracte de Monbus i una aposta pel carril VAO", mesures per facilitar l'emancipació juvenil i "la concreció d'un casal de joves autogestionat".

L'edifici de Cal Badia, a IgualadaEn aquest cas, consideren que "el projecte de Cal Badia, impulsat pel departament de Joventut de l'Ajuntament d'Igualada fa cinc anys, no ha comptat amb el suport de l'actual equip de govern. La manca d'inversió en el projecte ha fet que hagi quedat aturat, ha desmobilitzat els joves que en formaven part i ha deixat un equipament on s'ha destinat un pressupost important durant anys".

Poble Actiu vol recuperar el projecte de Cal Badia "i fer les inversions necessàries per adequar aquell espai o el que decideixi el col·lectiu . Per tant, prioritzant la reactivació del grup de joves motor que havia impulsat el projecte. Per gestionar l'espai, reivindiquen recuperar el model de l'Espai pels Somnis i reclamen que el model d'organització sigui l'autogestió".

Acabar amb la gestió de Monbus

Un altre eix de les seves polítiques "és la rescissió del contracte de la línia d'autobusos Igualada - Barcelona que gestiona Monbus" i, per fer-ho, "exigeixen que l'Ajuntament pressioni la Generalitat per retirar la concessió a Monbus i establir penalitzacions econòmiques al concessionari per retards i incidències". Així mateix, i per millorar la mobilitat, reclamen que l'Ajuntament d'Igualada lideri la demanda per implantar un carril bus VAO a l'A-II i la B-23 de Barcelona a Martorell, per reduir el temps del trajecte dels vehicles de transport públic i d'alta ocupació. I finalment, millorar el transport amb ciutats com Manresa, Vilafranca del Penedès o Lleida, on molts estudiants de la conca s'hi han de desplaçar diàriament.

En matèria d'habitatge, aposten per crear "habitatge públic destinat específicament al col·lectiu juvenil, i per tant atorgat segons criteris de renda. I també mitjançant ajudes al lloguer en el cas que hi hagués més demanda que disponibilitat de pisos". La candidatura manifesta que "és necessari oferir aquestes facilitats si es vol evitar que el col·lectiu juvenil hagi de marxar fora per treballar i viure en unes condicions dignes".

Augment dels pressupostos participatius

Poble Actiu proposa potenciar els pressupostos participatius augmentant dels 15.000 euros actuals fins a 100.000 euros. Per vetllar pel seu bon funcionament axió com per la resta d'activitats juvenils, la candidatura impulsada per la CUP considera que s'ha d'eliminar el Consell de Joves "perquè no funciona i que s'ha donar suport a la creació d'una coordinadora juvenil formada per organitzacions juvenils i per joves a títol individual".

També enumeren entre les propostes "facilitar sales d'estudi i augmentar el pressupost de beques universitàries. En el primer cas, els espais serien el Centres Cívic de Fatima, el Centre Cívic de Montserrat i el Centre Cívic Centre que, com el futur Centre Cívic Nord ja té previst en el projecte, tindrien una sala d'estudi". Volen eliminar les beques d'excel·lència i "augmentar el pressupost de les beques municipals per estudiants universitaris i de formació professional. La proposta és augmentar l'actual pressupost de 50.000 fins als 200.000 euros i incorporar criteris de renda per facilitar les ajudes als joves de famílies amb major dificultat per assumir les despeses dels estudis".

La candidatura denuncia que hi ha locals d'oci igualadins on es viuen situacions discriminatòries de forma habitual i creuen que és necessari que l'Ajuntament d'Igualada tingui un paper actiu per evitar que aquests casos succeeixin. Des de Poble Actiu reclamen que "l'Ajuntament denunciar els locals d'oci que discriminen per raons de gènere, raça, classe i/o orientació sexual".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.