TORNAR
PUBLICITAT

El popular Pere Calbó nega cap intercanvi de sobres a Catalunya

Qualifica el cas Bárcenas de 'ciència ficció'

politica
Dimarts, 22 gener 2013. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El Partit Popular no passa pel seu millor moment, després que dimecres de la setmana passada saltés a la llum el 'cas Bárcenas', l'escàndol de l'extresorer i exsenador del PP imputat pel cas Gürtel, Luis Bárcenas. Segons les informacions hauria tingut 22 milions d'euros en comtes bancaris a Suïssa i hauria pagat durant anys sobresous en negre a part de la cúpula del PP. Sobre aquest cas de 'ciencia ficció' i la gestió que en fa el Partit Popular en parla el diputat del PP Pere Calbó.

Pere Calbó

Pere Calbó, diputat del PP i membre de la mesa del Parlament, assegura que el cas Bárcenas, l’ha ‘sorprès perquè no esperava que pogués aparèixer un escàndol com aquest des de la cúpula de PP’, i qualifica l’afer de ‘ciència ficció’ perquè ‘sembla impossible, si és veritat, el moviment tant alt de diners’

Calbó afirma que ‘el partit és el primer interessat en saber què ha passat’ per això considera que ‘s’està actuant correctament’ obrint una investigació a nivell intern, i una auditoria a nivell extern. Un cop les informacions estiguin analitzades i aclarides ‘cal que la justícia actuï i si això vol dir assumir responsabilitats i dimissions, que es faci’.

Cap sobresou en negre

Pel que fa a les informacions sobre suposats sobresous en diner negre a dirigents de la cúpula del partit, el diputat popular assegura no tenir ‘cap constància que això hagi passat a Catalunya’ i segons ell ‘dubto que pogués passar’. Aclareix que ‘no dubto de Madrid, però a Catalunya no ho veig possible’.

Pere Calbó apunta, però, que sobre aquest tema ‘no hi ha res demostrat’ i cal veure i analitzar fins a quin punt les informacions són certes’.

Querella contra mitjans?

A diferència de CIU en el cas dels suposats comptes a Suïssa, que va decidir presentar una querella el mateix dia de la publicació, el PP, davant les possibles informacions falses, estan estudiant interposar una querella contra els mitjans de comunicació que ho hagin divulgat.

Pere Calbó considera ‘encertada l’opció d’estudi abans de portar cap mitjà als tribunals ‘per que primer cal saber què és el que es diu, i què hi ha de cert’. Afirma que ‘no cal presentar una querella l’endemà mateix de la publicació, sinó que quan es presenti cal fer-ho bé’.


8 Comentaris

J

Jordi Igualada

Igualada

22 de gener 2013.21:22h

Respondre

El que és de Ciència Ficció són els dos sous del Pere Calbó, el del Parlament i el de l’Ajuntament, tota la política aquesta podrida, CDC, PP, Unió ... Tots uns corruptes

M

Maria Ll.

Igualada

22 de gener 2013.20:00h

Respondre

El sr Calbò diu no tenir cap constància de que es repartissin sobres i que en tot cas això no es feia a Catalunya, però fa pocs dies va sortir un ex-diputat català del PP que deia que era cert,... Llegir més per tant podria ser que el sr. Calbò o no se n’enteres, o l’interessa ara dir que no.

Però de totes maneres no deixa de ser curiosa la doble moralitat del PP, primer quan aquest mateix diari va dir que els de CiU tenien comptes a Suïssa varen sortir ràpidament la Saez de Santamaria i el Montoro demanant explicacions i no tan sols al parlament sinó a tots els ciutadans i exigint que es presentes immediatament una querella. Ara no passa res, sembla ser que es veritat que la compta a Suïssa existeix, però lo de la demanda s’ha d’estudiar, i que s’ha d’estudiar?, si no es veritat no ho és i prou, per tant querella al canto i a demanar explicacions, i responsabilitats, però si s’ha d’estudiar...., es que alguna cosa hi pot haver i per tant s’ha d’anar amb peus de plom no sigui que els del MUNDO s’emprenyin i treguin encara més coses.

Sr. Calbò, no entenc perquè s’estranya tant del que passa al seu partit home, desprès de lo del Matas a Mallorca i lo de València ja no li haurien de venir tant de nou aquestes coses..

Ah!, i si em permet un consell, digui-li a la Llanos de Luna que es deixi de banderes, que ja tenen pro feina i estan fent prou el ridícul, no fa falta ara que amb la feina que se’ls hi ha girat surti aquesta senyora a enredar encara més la troca.

J

Joaquim Serdà

Igualada

22 de gener 2013.19:57h

Respondre

Cada vegada més, la gent del carrer estem mes decebuts amb els politics, que nomes busquen embutxacar-se diners i cerquen el seu interés personal. Jo estic orgullos del que soc i el que faig, però... Llegir més no tindria pebrots de dir-li al meu fill que sòc politic, em faria vergonya.A sobre, doble vergonya si defenso un interessos contraris al meu país. Quina patxorra, i encara surt deient ”no em consta”.. Sap aquest senyor que em pujaran l’IVA de la llar d’infants?? no ho crec, ell amb les seves dietes i els seus sous..

C

Carles

Vilanova del Cami

22 de gener 2013.14:23h

Respondre

I aquest persontatge que sabra ell de qui cobra o no cobra?, deixant apart això si mes no es divertit com ells ens retallent sous i pujen preus i ells d’amagat van robant jajajaja. En fi, la... Llegir més justicia es aixi, manigue ample per tots els politics corruptes, que son la gran majoria.

L

Luis Hoyos

Montbuy

22 de gener 2013.13:48h

Respondre

dime de lo que alardeas y te dire de lo que careces .otra cosa que ud. no haya recibido ninguno , es posible , lo tengo por una persona honrada.

j

josep m. torras payerol

Igualada

22 de gener 2013.10:48h

Respondre

No m’agrada comentar el que passa a casa dels altres, però en aquest cas trobo que hi ha justícia divina, vistes les declaracions de Cospedal durant la campanya Catalana, referides a altres... Llegir més partits. Com diuen en Castellà i per que m’entenguin alguns, “por la boca muere el pez” o “quien a hierro mata a hierro muere”.
Vagi per endavant allò de que el que estigui sense pecat tiri la primera pedra, (em refereixo a partits polítics, que hagin governat).
Si em permeteu hauríeu de canviar de l’intitulat, la paraula “intercanvi” no hi escau, no hi havia cap intercanvi, presumptament es donaven sobres en negre, no s’intercanviaven sobres.
En quant al contingut:
Hi han certes explicacions d’argumentari de partit que són una ofensa a la intel·ligència, es d’una evidencia palmària que el presumpte repartiment es feia a Madrid i que els sobres presumptament es donaven en ma, per tant només els haurien pogut cobrar gent que estès a Madrid o anés a Madrid a rebre la paga en negre. De totes maners gràcies per explicar nos que a Catalunya no! Vol dir això que a Madrid si?
Per posar-hi una mica de sentit del humor un tuit d’un amic meu:
Miquel Saumell ?@MiquelSaumell
Els ”peperos” catalans asseguren que a CAT no hi ha hagut pagaments en negre pels directius. Fins i tot a can PP discriminen CAT ;-)
El “no em consta”, pertany al argumentari repartit pel PP, perquè ningú es posi de peus a la galleda i evidentment la comptabilitat “B”d’un partit, no es oficial ni està auditada, per tant a que ve fer tant el fariseu dient que s’auditarà! El que? El que no consta i que a més està en mans d’un presumpte corrupte? Que segons la Cospedal actualment no tenia despatx a Génova, però si un “traster” on guardava “coses”! La secretaria, el cotxe oficial, el xofer i el advocat pagat pel PP, deuen ser coses de “ciència ficció”! O aquesta auditoria, serà per revisar les “coses”!
Davant de tantes evidencies totes les explicacions sobren i si realment es creuen el que diuen, ja fan tard en fer una llei de finançament de partits, per comptes de buscar excuses de mal pagador (no excloc a ningú) i sobretot per treure’s de “sobre” les sospites que planen al carrer de que no hi ha un pam de net.
El Sr. Calbo realment podria estar presumptament emprenyat, de que apart de cobrar el sou com a diputat el plus d’estar a la mesa del parlament i el que li “pertoca”a l’ajuntament de Igualada (evidentment sense renunciar a res), hi haguessin companys Espanyols de partit que “a sobre els hi donessin un sobre”, (faltaria més). Mes val que es cregui que tot això es de ciència ficció, per que si fos cert a mi també m’emprenyaria molt! I no pel sobre, sinó pel sota o sigui no per la forma sinó pel fons.
En fi com diuen en Castellà “con su pan se lo coman”.

A

Antoni

Igualada

22 de gener 2013.10:19h

Respondre

La diferència de moment amb CiU, és que el tema dels comptes a Suïssa amb el Sr Bárcenas, ja ha sortit amb quin nom es va registrar i quines referències va donar. En el cas de CiU, tot va sortir... Llegir més en campanya, i hi ha un informe apòcrif de la policia que diu que hi ha comptes, però no sabem ni a nom de qui, etc. Per tant Sr Calbó, li recomano que tal com diu aquella que surt a l’APM, en aquest tema de les querelles el millor és: cállateeeee, cállateeee!

M

Maria

Igualada

22 de gener 2013.09:54h

Respondre

Sr. Calbó el seu partit no estima Catalunya. S’aprofita electoralment de presumptes casos de comptes a Suïssa d’altres partits i després els hi esclata a la caram, el més gran dins del seu... Llegir més pàrtit. Els ciutadans no som tontos i si creuen que amb una bateria de declaracions com la que fa vosté i els seus, canviarem d’opinió, ho tenen clar. Vostés són incapaços de posar-se en la pell dels ciutadans i viure les seves difucultats ja que mai han tingut que viure amb sous de 400 €. Vist desde els despatxos i amb grans sous es impossible que ens puguin entendre. Segueixin vivint els seu món, segueixin imposant banderes, segueixin recorrent lleis catalans al constitucional ja que sempre hi haurà gent que els continuarà votant. Però som uns quants que ja fa temps que els hi veiem el llautó.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.