TORNAR

Possibles il·legalitats urbanístiques en les obres del Campus Motor de Castellolí

Una part del projecte està dibuixat sobre zona verda

politica
Divendres, 30 setembre 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El Campus Motor és un projecte que està per construir al Polígon de Can Parera i que s'emmarca en la voluntat de crear riquesa i ocupació a la comarca. El Campus Motor, que s'ubicaria a Castellolí, inclouria el circuit de velocitat i un polígon on s'hi hauria de desenvolupar una àrea de serveis terciaris. Al ple del Consell Comarcal, en el marc de les votacions sobre la licitació d'obres del Campus, el grup socialista va expressar el seu desacord davant el possible incompliment de la normativa urbanística i la manca de planificació per part del Consell Comarcal en aquest projecte.

El Campus Motor s'ubicaria al polígon de Can Parera

El grup socialista al Consell Comarcal, presidit per Teo Romero, alcalde de Santa Margarida de Montbui, va votar en contra de la licitació d'obres del Campus Motor de Castellolí, tot i estar a favor que el projecte es tiri endavant, 'perquè la infraestructura pot ser un motor en l'àmbit del desenvolupament econòmic de la comarca'.

Contenciosos administratius

Malgrat donar suport al projecte, els socialistes manifesten tenir 'seriosos dubtes' sobre com s'ha portat la planificació des de la institució comarcal. Durant el mes que el projecte, que es va aprovar en el ple del Consell el passat juliol, va ser en exposició pública, no va tenir al·legacions però dues de les empreses que es van presentar a concurs han presentat un contenciós administratiu per la manera com ha estat adjudicat el projecte.

Una part del projecte, en zona verda

En acabar el ple del passat dimarts, un arquitecte municipal va afirmar que una part del projecte està dissenyada sobre zona verda, una dada certa segons ha pogut saber anoiadiari·cat. Aquest fet que constituiria una irregularitat urbanística, podria impedir tirar endavant el projecte del Parc Motor.

Poca informació sobre el projecte

Per la seva banda, l'alcalde de Castellolí, Joan Serra (PM) va mostrar el seu malestar per la poca informació que ha rebut l'Ajuntament del municipi que, en un temps, hauria d'acollir el Campus Motor. 'És bàsic que la informació circuli, i jo he trobat a faltar que no se'ns presentés un projecte del que es pretén fer a Castellolí'. Si bé l'alcalde va declarar que l'Ajuntament 'sempre ha mostrat la màxima col·laboració per tirar el projecte endavant', també va avançar que, en cas que es produeixi un incompliment de la normativa urbanística, 'hi haurà un problema important perquè, tot i que no volem posar traves, s'ha de complir la normativa vigent'.

El president del Consell reconeix un error en la comunicació

Per la seva banda, Xavier Boquete va reconèixer haver comès un error no parlant amb l'alcalde de Castellolí sobre el desenvolupament correcte del projecte. 'No tinc cap problema en admetre l'error com a president', explica Boquete, però l'actitud dels socialistes al Consell demostra 'una falta de voluntat política. Volen crear conflicte polític i trencar el consens per posar traves al desenvolupament normal del projecte que hem treballat entre tots'.

Xavier Boquete va lamentar que els socialistes votessin en contra de la licitació, 'tenint en compte que és un projecte unitari en el qual tots els grups polítics han fet una aposta'


3 Comentaris

R

Raphanus brassica

Igualada

7 d'octubre 2011.14:36h

Respondre

Un altre exemple de coses mal fetes. Com pot ser que el projecte ocupi una part de zona verda i fins ara no se n’hageussin adonat? El més preocupant és que això val diners i al final ningú no... Llegir més és responsable.

M

Mar C.

Castelloli

1 d'octubre 2011.07:50h

Respondre

El campus no ho sé, però el que viola la normativa ambiental és el circuit.

j

josep

30 de setembre 2011.14:08h

Respondre

Aquesta notícia obre interrogants, com:
1.- Què vol dir exactament que ”han presentat un contenciós administratiu per la manera com ha estat adjudicat el projecte”
Quantes empreses es van... Llegir més presentar, qui va guanyar i quina és aquesta manera d’adjudicar el projecte que ha originat els contenciosos?
2.- Té alguna relació la queixa d’aquestes empreses amb el desacord del PSC/PSOE amb el projecte?.
3.- Com és que s’ha arribat a l’aprovació si sabien que tenia aspectes que contradeien la normativa d’urbanisme?.
4.- Què/qui hiha la darrera d’aquestes maniobres?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.