TORNAR

Els principals membres d'ERC a l’Anoia donen suport al projecte d’Oriol Junqueras

Joan Torras, Joan Requesens, Marina Llansana, Oriol Solà i Josep Maria Palau creuen que ERC ha d'aglutinar diferents sensibilitats dins de l'independentisme

politica
Divendres, 1 juliol 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El passat 20 de juny, l’eurodiputat i alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Oriol Junqueras va anunciar la seva candidatura per presidir ERC. Sembla que l’historiador no arribarà sol al congrés de la propera tardor, l’exsenador Carles Bonet també s’ha postulat per poder dirigir el partit. Els personatges destacats del partit a l’Anoia s’han posicionat a favor del projectes d’Oriol Junqueras i afirmen que cal que el partit: ‘doni entrada a gent nova i que intenti ser el pal de paller de l’independentisme’.

Oriol Solà

Joan Torras

Marina Llansana

Joan Requesens

Un cop passades les eleccions del 22 de maig, que van deixar un mal gust de boca als republicans, el partit s’ha posat a prendre decisions, de moment, la propera tardor es durà a terme un congrés i s’escollirà un nou president de partit i un secretari general. Fins ara els polítics republicans de l’Anoia no s’havien posicionat però tant Joan Requesens, portaveu del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament com Joan Torras, líder d’ERC a Igualada, Marina Llansana, exdiputada al Parlament, Oriol Solà, exregidor i expresident d’ERC a Igualada i Josep Maria Palau, President d’ERC a l’Anoia són del perer que Oriol Junqueras és una bona opció per liderar el canvi que necessita el partit, apropar-hi gent que fins ara no hi era i tornar a ser el pal de paller de l’independentisme Català.

Renovació

Oriol Solà afirma que: ‘Cal una renovació el més profunda possible’. L’exregidor reconeix la feina duta a terme per la gent que ha estat al capdavant del partit fins ara però està convençut que es necessita ‘gent nova, gent de fora, gent que pugui fer entrar persones fins ara crítiques amb ERC’

En aquest sentit, Josep Maria Palau, president d’ERC a l’Anoia, ha afegit que cal ‘aire fresc’ jovent amb seny i gent de la franja dels 25 als 35 anys.

Acabar amb les famílies

Segons Solà, el partit viu una oportunitat única per ‘acabar amb les famílies’. Solà afegeix que Junqueras és un bon exemple perquè ‘fins fa poc va ser independent’ i es postula per donar protagonisme a gent que ha treballat en el partit però que no ha tingut protagonisme mediàtic.

Marina Llansana afirma que: la candidatura de l'Oriol Junqueras és una bona notícia no només per Esquerra sinó també per l'independentisme', en subratlla la seva formació i creu que: 'Sabrà obrir portes per recuperar totes aquelles persones que els darrers anys han marxat decebudes del partit'

Joan Torras està convençut que ‘l’opció que ha de guiar el partit no ha d’haver estat implicada en el passat’. El líder republicà fa referència a les diferents tendències que es van dibuixar en l’anterior congrés i que segons l’actual regidor: ‘ens han portat a la situació actual’. Torras està convençut que ‘cal un partit sense quotes ni famílies’. I dóna el seu suport al candidat de Sant Vicenç.

Liderar la independència

Joan Requesens creu que Oriol Junqueras és el candidat que més pot reforçar els tres valors del partit ‘Esquerra, repúblicana, Catalunya’ i afirma que ERC té elements per convertir-se en el pal de paller de l’independentisme a Catalunya. El jove republicà afirma: ‘La ciutadania ha perdut la confiança en nosaltres però de la crisi en podem fer una oportunitat’.

De la mateixa manera, Oriol Solà, afirma que l’independentisme necessita d’un partit fort que lideri el procés i està convençut que ERC té la capacitat per fer-ho. Això sí, afirma que els diferents partits que defensen la independència s’hauran d’entendre: ‘No pot ser que estiguem tan a prop ideològicament i tan lluny personalment’.

Marina Llansana està convençuda que Junqueras: 'ens ajudarà a recuperar la il·lusió i ens retornarà l'èpica que ens va donar Josep-Lluís Carod-Rovira' i per això afirma que la seva candidatura és una bona notícia per l'independentisme.

Josep Maria Palau posa l’exemple de CiU que ha tingut capacitat d’articular un discurs majoritari de centre-dretes: ‘Nosaltres hem de ser un partit gran, hem d’aconseguir capacitat aglutinadora i ser la versió de centre-esquerra’.

Molt semblant és l’opinió de Joan Torras que afirma: ‘Hem de ser capaços d’integrar les diferents opcions que reclamen l’independentisme català i caminar junts cap a un objectiu comú’

Un procés silenciós

Palau creu que el partit està vivint un bon procés precongressual ja que: ‘s’està intentant generar consens al voltant d’Oriol Junqueras’. De la mateixa manera, Oriol Solà creu que és important que ‘es faci un congrés silenciós on es discuteixi d’idees’ i demana que la resta del partit faci el mínim de soroll possible.


8 Comentaris

T

Toni Olivé

La Mallola

3 de juliol 2011.08:54h

Respondre

Fa un any vaig escriure això: blogs.anoiadiari.cat/toni-olive/blog/1236/junqueras-president. La premonició s’està complint...

A

Antoni Castells i Sanabra

Igualada

2 de juliol 2011.12:29h

Respondre

Un partit polític que té per nom ”esquerra” no podrà aglutinar mai a tots els independentistes de Catalunya ni ser el pal de paller de la independència.

À

Àngels

Igualada

2 de juliol 2011.08:51h

Respondre

Al Ramon: es nota que no has sentit parlar a l’Oriol Junqueras, sinó no diries això, apart d’un boníssim discurs i uns grans coneixements, sentir-lo no et deixa opció a distreure’t.
La... Llegir més política no és un concurs de bellesa (i el Mas no és tan ”guaperes”) sinó un conjunt de valors, d’idees i de capacitat de liderar amb coratge, honestedat i bon fer.

T

Toni Cortès Minguet

Igualada

1 de juliol 2011.23:26h

Respondre

L’any passat vaig escriure a l’anoiadiari que l’Oriol Junqueras hauria de liderar Esquerra. Es el polític amb qui confiaria el camí fins a l’anhelada independència i, sobretot,... Llegir més l’endemà, perquè només serà amb gent com l’Oriol que podrem construir un estat.

M

Marcel Alemany i Munné

Igualada

1 de juliol 2011.21:49h

Respondre

Estimat Ramon,
pel que veig no has sentit ni vist mai a l’Oriol en persona. Jo vaig poder estar en un esmorzar organitzat per ERC a Carme,on el convidat era l’Oriol i vàrem veure que és una... Llegir més persona propera, planera, que sent de veritat el que explica... Ens va tenir quasi dues hores embadalits, ens va fer plorar d’amargor per les dificultats que ha passat el nostre poble català, però també ens va fer riure i ens va omplir el cor de coratge per seguir lluitant. En acabar molts li vàrem demanar insistentment que tornés de Brusel·les!
Els vertaders independentistes no som tan curts per valorar les persones només pel seu físic, sinó per la seva honestitat, treball dedicació i esforç per conseguir la independència i de tot això a l’Oriol ni sobre un munt, i apa salut... que el nostre objectiu està més a prop que mai!

R

Raimon Enrich

Igualada

1 de juliol 2011.21:28h

Respondre

El problema és que a l’Anoia no mana cap d’aquests.

a

antoni

igualada

1 de juliol 2011.15:46h

Respondre

la maria lapiedra potser?? no volem gent mediàtica, volem gent autèntica de veritat, i el Jonqueras ho és.

R

Ramon

Igualada

1 de juliol 2011.10:20h

Respondre

Senyors d’Esquerra Republicana. Les eleccions es guanyen amb idees, però també amb imatge, presència, saber fer...L’Oriol Junqueras no té ni el carisma de’n Carod ni la presència i el... Llegir més saber fer de Puigcercós. Per tant, què li queda ? Res, absolutament res. No és mediàtic, faria el ridícul en un debat i a més no tindria res a fer davant el ”guaperes” de’n Mas. Per tant, jo buscaria un candidat més fotogènic, amb les mateixes idees, però amb moltes més aptituds per parlar en públic i sobre tot per captar l’atenció de la gent als mitjans de comunicació.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.