TORNAR

El PPC reclama a Castells que aprovi urgentment les bases pels ajuts dels llibres de text

Pere Calbó afirma que els altres anys els ajuts es notificaven a les famílies en aquesta època

politica
Dijous, 30 juny 2011. 12:15. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Pere Calbó, Portaveu del Grup Municipal del Partit Popular a l’Ajuntament d’Igualada, reclama a l’Alcalde d’Igualada que porti, de forma urgent, a aprovació, per part del Ple Municipal, les bases per la concessió dels ajuts per l’adquisició dels llibres de text, dels alumnes igualadins de primària i secundària. Aquesta ha de ser una actuació prioritària per aquest Govern Municipal ja que fins que no s’aprovin aquestes bases no es poden atorgar els ajuts.

El regidor ha explicat que 'moltes famílies igualadines adquiriran els llibres de text en el mes de juliol que demà comença. Per això, és imprescindible que les famílies igualadines rebin els ajuts en els propers dies. En altres anys, els ajuts es notificaven a les famílies per aquestes dates'

I ha afegit que 'mentre observem que el Govern Municipal dedica el seu temps i els esforços a treure les banderes de la façana de l’Ajuntament, s’obliden de qüestions prioritàries com aquests ajuts. L’Alcalde no pot escudar-se en la necessitat que es constitueixen primer les comissions ja que existeix l’instrument del ple extraordinari. Aquesta és un cas clar on esta plenament justificat la seva convocatòria. No és pot retardar més aquesta aprovació.

El regidor popular ha explicat que aquests ajuts esdevenen un programa específic adreçat a totes les famílies d’Igualada per tal que els ajudi a fer front una despesa molt elevada com és l’adquisició dels llibres de text. És una actuació adreçada a fer front a la vessant social de la greu crisis econòmica que estem patint. És per això que ha de ser una prioritat i cal un govern amb capacitat de resolució.


4 Comentaris

J

Josep M. Torras Payerol

Igualada

3 de juliol 2011.10:36h

Respondre

Haig d’entendre que el pare del Sr. Calbó era president d’alguna AMPA i que ell fa constantment mèrits davant seu, cosa molt lloable, però d’abast familiar! El que no pot ser és que durant... Llegir més vuit anys aquest hagi sigut l’argument reiteratiu repetit fins a la sacietat, per justificar la flagrant col·laboració d’aquest Senyor amb el grup d’Entesa i per justificar qualsevol renovació de crèdit o reconeixement de deute de l’Ajuntament i que endemés ha sigut emprat en totes i cada una de les seves intervencions mediàtiques (aquesta n’és un exemple), com a gran mèrit assolit.
Si per comptes d’ajudar a la disbauxa de despesa de l’Ajuntament, hagués demanat i exigit més control de la despesa Municipal, ara pot ser no seriem a on som. Com a mostra un botó. L’últim any el deute municipal ha augmentat quasi en € 10.000.000 de 44 a 54 milions d’euros i aquest senyor n’és còmplice i corresponsable. Quants llibres de text s’haurien pogut comprar, només amb els diners dels interessos dels refinançaments per pagar aquest nou increment del deute?
Suposo que ara que es diputat i en un acte de coherència - que se l’hi suposa - demanarà al Parlament que els llibres de text siguin gratuïts per tots els ciutadans de Catalunya (justícia equitativa) i que els pagui el departament d’Educació, descarregant a l’Ajuntament d’Igualada(tots nosaltres) de un cost i un deure que no li pertany. En aquesta espera, que tingueu tots plegats un molt bon dia.

T

Toni

Igualada

1 de juliol 2011.13:17h

Respondre

Aquest xec no pot ser universal. Hi ha famílies que els hi rellisca aquesta quantitat, però d’altres que els hi és un cop de mà per anar tirant endavant. Per tant, potser caldria marcar un... Llegir més varem econòmic a partir del qual certes famílies no s’hi poguessin acollir. Així s’ajuda més a les famílies més necessitades.
Si això és així, per què un govern d’”esquerres” (Psc + Ic + Pp) no seguia aquest criteri? Imposicions del Pp? Doncs ara ja no condicionen el govern municipal... o saben?

M

Marc

Igualada

1 de juliol 2011.11:39h

Respondre

A veure senyor alcalde, amb els temes importants de veritat no s’hi juga. Poseu-vos a treballar per defensar els serveis bàsics, perquè com comenceu a fer retallades en temes sensibles estareu... Llegir més només quatre anys en el govern. És un consell.

i

igualadi

Igualada

30 de juny 2011.13:25h

Respondre

I preveient que això era tant urgent i s’entrava en període electoral, un es pregunta: perquè no deixava ja enllestit aquest tema l’anterior govern en el que el sr Calbò tenia tanta... Llegir més influència? .

Sr. Calbò si s’hagués fet la feina quant tocava ara no s’hauria d’anar amb tantes preses i exigències, i una pregunta: perquè no va demanar a l’anterior govern que o aproves en el seu moment?, es que hi havia algun problema?, no hi havien els diners disponibles? o simplement se’n varen oblidar

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.