TORNAR

L’oposició afirma que ‘el fet de treure les banderes no era prioritari’

Marc Castells continua fent-se el despistat

politica
Dijous, 30 juny 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El passat dimecres les banderes que presidien l’Ajuntament d’Igualada van deixar d’onejar i l’endemà, la revetlla de Sant Joan, una gran Senyera penjava de l’edifici igualadí. La decisió no ha passat desapercebuda pels partits de l’oposició que ja han manifestat la seva inquietud. Cada grup amb els seus matisos, tots han coincidit en afirmar que el tema de les banderes ‘no és una qüestió prioritària’. Mentrestant, Marc Castells, segueix sense donar explicacions ni posicionar-se.

Una senyera penja de l'Ajuntament

Cap bandera al balcó de l'Ajuntament

La bandera espanyola no oneja sobre l’edifici de l’Ajuntament, com tampoc ho fan la igualadina, l’europea ni la senyera. Passada la festivitat de Sant Joan, la façana de l’Ajuntament segueix buida de banderes i l’alcalde de la ciutat continua sense donar explicacions sobre el tema. Aquesta situació no és inèdita a la ciutat, durant els anys que ERC va entrar en el govern, del 1999 al 2003, amb Toni Cortés com a regidor, les banderes tampoc van ondejar a la façana de l’Ajuntament.

El PP va ser el primer partit en posicionar-se i el que ho ha fet de manera més contundent. A través d’un comunicat, Pere Calbó va reclamar a Marc Castells que ‘les banderes oficials onegin a la façana de l’Ajuntament’. El líder popular recorda que: ‘En la sessió d’investidura del nou Alcalde ja vam advertir que la prioritat d’aquest govern serien les banderes i el temps ens ha donat la raó’.

Una qüestió de legalitat

Jordi Riba, cap del PSC, ha afirmat que el seu grup ja ha demanat un informe jurídic sobre aquesta qüestió i apunta que la decisió és contraria a diverses sentències que ja ha emès el Tribunal Suprem. Dit això, Riba matisa que: ‘nosaltres no hem marcat posició’. Pere Calbó també apunta cap aquesta direcció i adverteix de les sentències del TS de la mateixa manera que titlla Marc Castells de ‘Covard’ per no voler afrontar la situació ni donar explicacions. Finalment, Robert Hernando, regidor de PXC, també demana que es faci el que es faci, ‘cal complir la llei’.

Un tema poc prioritari

Montserrat Mateu, portaveu d’ICV, apunta: ‘Em sembla una qüestió poc rellevant, ara no és el moment de parlar de banderes, però suposo que és el preu del pacte amb ERC’. Mateu lamenta la poca eficàcia de l’equip de govern a l’hora de preparar el ple del Cartipàs: ‘Arriba amb més retard que els del 2003 i 2007 i els temes que s’han de tractar encara no estan tancats’. D’aquesta manera, la líder ecosocialista creu que l’equip de govern hauria de ‘resoldre els problemes de la ciutadania i no parlar de banderes’.

En la mateixa direcció apunta Jordi Riba que afirma: ‘Les primeres decisions d’aquest govern són de caràcter simbòlic i entenem que ara s’han d’atendre altres necessitats’. Riba afegeix que: ‘La xuleria no hauria d’entrar dins el joc polític’ i recorda que en els departaments de la Generalitat governats per ERC durant el tripartit hi onejaven amb normalitat les banderes espanyoles.

Silenci de Castells

L’Alcalde d’Igualada segueix fent-se el despistat quan surt el tema de les banderes però afirma que no són pas ells qui han posat el tema en el centre del debat sinó que acusa Pere Calbó d’haver-ho fet tot criticant l’acció del govern a través d’un comunicat als mitjans de comunicació.


8 Comentaris

P

Pau

1 de juliol 2011.21:26h

Respondre

Pels interessos de Catalunya, PSC-PSOE i PP són iguals de ”bons”.

P

Pep

Anoia

30 de juny 2011.19:22h

Respondre

Vaja, en Riba parlant de xuleria no deixa de ser quelcom sorprenent. Ja és ben cert, ja, allò de la palla en ull aliè... Per cert, el PSC-PSOE ens ha obsequiat avui mateix a tots els catalans amb... Llegir més un altre dels seus regalets, ja que ha votat a Madrid contra l’oficialitat del català a Europa. I ja en van.....

i

igualadí

30 de juny 2011.13:42h

Respondre

PP = PSOE de Catalunya(ex-PSC) = espanyolisme ranci

r

ricard

igd.

30 de juny 2011.12:21h

Respondre

Crec que l’expressió d’anoiadiari titulant ”Marc Castells continua fent-se el despistat” és molt poc encertada.
En quan a les manifestacions del sr.Riba i el Sr. Calbó, patètiques. Si no... Llegir més son temes prioritaris perf que hi donen tanta importància?. Qué van fer ells per ”recuperar” l’economia de la ciutat? Només despessa, despessa, despessa.

J

Jordi

Igualada

30 de juny 2011.10:53h

Respondre

Em fa gràcia que tots el partits de l’oposició facin esment en que ’cal ocupar-se dels temes que preocupen a la ciutadania i no de banderes’ quan justament són ells els qui estan centrant el... Llegir més debat polític en aquesta qüestió. Porca misèria...

d

daniel

igualada

30 de juny 2011.10:04h

Respondre

el que podria fer el jordi riba és acabar de treure els cartells electorals del seu antic gran jefe, davant del capabro a l’avinguda doctor pasteur encara nhi ha un...

E

Ester Vich

Igualada

30 de juny 2011.09:50h

Respondre

Lamentable l’actitud dels PSC un cop més.

A

Antonia

Igualada

30 de juny 2011.09:32h

Respondre

Caram quina coherència, Jordi Riba es queixa i demana un informe jurídic per tornar a fer posar les banderes i apella-la a sentències del Tribunal Suprem, Pere Calbò recrimina a l’alcalde que... Llegir més la prioritat d’aquest nou govern son les banderes i titlla Marc Castells de covard per no voler afrontar la situació i donar explicacions. Això si, tots dos diuen que ara no toca parlar de banderes ja que la ciutat te altres prioritats, dons si es així per que tan rebombori?, el Sr. Riba que no recorda que era el PSC el que manava de l’any 1999 al 2003 i també les van treure?, dons de que es queixa ara si es fa el mateix que ells van fer? i el sr. Calbò si creu que la prioritat es un altre perquè treu el tema quant ningú havia dit res i al ciutadà la veritat es que crec que l’importa ben poc aquest tema?

L’important però es que el nou govern comença a prendre decisions i en el bon camí, reduir en un 22% la despesa en càrrecs polítics i de confiança (674.000 euros) es una molt bona noticia que segurament a alguns els hi deu coure una mica i per això ara es ”rasquen”

No soc qui, però si hagués de donar un consell al sr Castells li diria que continui així i que els demes si volen que cantin

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.