TORNAR

Els pro vegueria Penedès se senten ignorats pel Govern

Els resultats del 9-N no es van donar esmentant l'àmbit Penedès

politica
Dimarts, 11 novembre 2014. 14:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
En un comunicat asseguren que els penedesencs s'han mobilitzat per una vegueria com tot el poble català per tenir un estat i demanen més consideració de la Generalitat de Catalunya

Els partidaris de la vegueria del Penedès han alçat la veu després que en les darreres setmanes i en el procés participatiu, el Govern de la Generalitat hagi treballat sense tenir en compte l'àmbit de la zona, que inclou dos terços de l'Anoia. En un comunicat, la Plataforma per la Vegueria Pròpia (PVP) afirma que "l'enorme alegria per l’èxit de la jornada (...) ha quedat entelada al Penedès per aquest menysteniment". Assenyalen que "l’organització de la consulta va ser responsabilitat de la Generalitat focalitzada en el departament de Governació, el qual també va ser el responsable de comunicació de la jornada". Les dades les va donar personalment la mateixa consellera de Governació i alhora vicepresidenta del Govern, Joana Ortega. Doncs tots vam poder veure i sentir com al Telenotícies de TV3 i en altres espais informatius es donaven els resultats de participació desgranats en 7 vegueries i sense el Penedès.

Els partidaris de la vegueria penedesenca comenten que "des de fa temps ens estem queixant del tracte que rebem i manifestant el nostre presagi del que ha acabat passant: no ens tenen en consideració, malgrat que el Parlament fa quatre anys i mig que ens ha reconegut l’Àmbit, però no l’estan desplegant, ni han volgut modificar la llei de Vegueries" que només en reconeix a set.


2 Comentaris

J

Joanma

=ada

12 de novembre 2014.12:45h

Respondre

De axó en dic toca-flautes, dons hi han coses molt mes importants que aquestes subtileses.

A

Anoienc

Igualada

11 de novembre 2014.19:45h

Respondre

Per a mi si la inclusió a la vegueria del Penedès ha de significar trencar la comarca de l’Anoia, no hi estic d’acord.

Per altre banda no entenc perquè hem de perdre el nostre nom i els... Llegir més del Garraf també el seu per passar a dir-nos tots Penedès, en tot cas el més lògic seria que si s’ha de perdre el nom que el perdem totes tres comarques i n’adoptem un de nou, ja que sinó sempre semblarà que hi hagi algú que tingui més privilegis que els altres, i en aquest sentit entenc el gran interès que tenen els del Penedès perquè la nova vegueria tiri endavant rapidament.

De tota manera ,m’agradaria saber quines avantatges comportaria aquesta eventual incorporació, ja que ningú ens o ha explicat, i l’únic que veiem és que encara que a alguns sembla que els interessi molt, ningú es preocupa de conscienciar-nos al ciutadans desinformats que som la majoria. Per tant i tenint en compte que ara esta de moda fer consultes, penso que no n’hi ha prou en que els consells comarcals i els ajuntaments hagin votat a favor de la incorporació, sinó que hauríem de ser també els ciutadans els que decidíssim si volem o no integrar-nos en aquesta nova vegueria, i en aquest sentit proposo que es faci una consulta popular als ciutadans de l’Anoia per veure si hi estem d’acord.

Els temps de l’ordeno i mando ja han passat a la història, i som els ciutadans els que hem de decidir sobre un assumpte que no es gens menor i ens afecta a tots

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.