TORNAR

El PSC-Igualada es felicita per l'adjudicació de l'Aroport corporatiu a l'Anoia

'Un gran pas pel futur de la comarca'

politica
Divendres, 19 juny 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
També des del grup municipal del PSC a Igualada, davant la decisió presa pel govern de la Generalitat de concedir el corporatiu a l'Anoia, s'ha volgut felicitar fent especial incís amb la sensibilitat que ha tingut el govern cap al territori. Així mateix el partit fa especial menció del volum d'inversió que la Generalitat ha destinat a la comarca i sobretot amb Igualada, recordant alguns dels equipaments i les obres promogudes pel govern, fent una comparativa amb les inversions que es van fer durant el mandat de CiU

Els dos alcaldes socialistes dels municipis implicats, Òdena i Igualada, felicitant-se per la concessió.

El PSC-Igualada es felicita per aquesta decisió del Govern de la Generalitat, que ha estat sensible a les necessitats del territori anoienc, amb la dotació d’aquesta infraestructura aeroportuària que ha de suposar un impuls econòmic de la Conca i de la comarca en conjunt amb una inversió de més de 90 milions d’euros, la inversió de la Generalitat més alta feta a la comarca. El govern catalanista i d’esquerres ha escollit la candidatura anoienca per la seva tradició en el camp aeronàutic, per la capacitat tècnica d’un projecte resultat d’una feina ben feta pels ajuntaments d’Òdena i Igualada, així com el consens aconseguit.

Agrair i destacar el gest del DPTOP, sobretot del seu responsable Joaquim Nadal, en una nova mostra del seu compromís amb el territori anoienc i especialment amb Igualada. Recordar per exemple el fet que les obres de la Ronda Sud estiguin en marxa, l’Eix Diagonal comenci ben aviat les obres per esdevenir un eix de país, el desenvolupament de l’Eix Transversal Ferroviari com a infraestructura cabdal en la comunicació ferroviària d’Igualada i comarca amb el món però sobretot amb Barcelona, així com el Pla Director Urbanístic de la Conca d’Òdena que dota l’espai central de la comarca de sòl industrial per poder encabir noves activitats econòmiques. El conseller està complint el seu compromís amb la comarca i el seu futur. (veure comparativa)

Apart de la generació de llocs de treball que pugui suposar la construcció d’aquest important equipament aeroportuari, la situació de diverses activitats auxiliars al mateix han de suposar una important font de llocs de treball a la vegada que tindrà impacte en el teixit econòmic i social de la comarca d’una manera destacada.

Per últim, agrair l’esforç i consens aconseguit per un aeroport corporatiu ben situat geogràficament i que té importants perspectives de millora de les seves connexions viàries i ferroviàries.

Ara més que mai es mostra com el Govern de la Generalitat inverteix a la nostra comarca, on els governs de CiU la tenien oblidada i sense perspectives de futur, i té grans projectes de creixement econòmic i social. L’Anoia segueix posant les bases per ser un territori d’oportunitats, de futur, per tothom i amb tothom.

Felicitats Anoia!

PSC-Igualada


12 Comentaris

J

Josep M. Torras Payerol

Igualada

30 de juny 2009.23:53h

Respondre

Jordi,
Fa ja un temps que em vaig dedicar a recopilar les respostes d’un gran professional com és en Marc Bausili, a Facebook i les vaig publicar en un post, si vols respostes ell te les donarà.... Llegir més contacta’l.

http://www.igualadi.com/2008/11/aeroport-si-we-can.html

J

Josep M. Torras Payerol

Igualada

30 de juny 2009.17:22h

Respondre

Resum d’una part del post del meu blog (http://www.igualadi.com/2009/06/una-mica-daci-i-dalla-simplement.html) en el que dono la meva opi sobre el tema:
Aeroport corporatiu:
Felicitats a un gran... Llegir més professional i un crac de l’aeronàutica que és en Marc Bausili ia un tal Joan Admetller que no conec, però sembla que també ha fet un bon treball, felicitats a la UEA especialment a en Ramon i l’Àngels que es va ”papar” uns 1.600 aeroports europeus, per demostrar a la generalitat que la llargària de la pista, no era un factor excloent. Els Alcaldes, doncs bé, amb la llengua fora corrents cap a l’Aeroport per sortir també a la fotografia. Però jo com ja he comentat altres vegades, els vaig trobar en falta a l’acte reivindicatiu de laUEA a l’Ateneu de ja fa un temps, que hi farem! La foto ja la tenen i suposo que el mèrit de posar-hi un professional al davant com Marc Bausili també. Que collons! Felicitats també als Alcaldes!
És clar que l’èxit de les coses, és el resultat de fer-les ben fetes i quan el pes dels projectes els porten empresaris i professionals, tenen els seus fruits, Aeròdrom, Parc Motor (Gracies, Àngel Viladoms!). Els polítics ja sé que no se’n poden estar de ”xupar” càmera - que hi farem -, però crec sincerament que haurien d’estar més a l’ombra i simplement no posar pals a les rodes o no intentar ser els protagonistes sempre. Haurien de pensar més en el paper de servidors que d’actors, per tant moltes vegades estan millor asseguts a la platea aplaudint, que a l’escenari. Malauradament quasi mai se n’adonen que els actors són els altres, no ells. Altres interpretacions polítiques, comparacions odioses i aprofitaments mediàtics en aquest cas, m’hi sobren totalment.
Josep M. Torras Payerol
www.igualadi.com

J

Jordi

Igualada

30 de juny 2009.10:09h

Respondre

No en teniu ni idea del què parleu!! aeroport de càrrega? ja sabeu quines característiques necessiten els avions de càrrega per poder operar? val més que opineu altres notícies de les quals en... Llegir més tingueu una mica de coneixament.

j

josep

igualada

21 de juny 2009.19:16h

Respondre

MS, jo comparteixo la teva tesi, es més, estic convençut que aquest és el primer pas per establir en no més de 15 anys la nova terminal de càrrega aèria a l’Anoia, es tot part d’una... Llegir més estratègia preconcebuda desde fa temps, acabarem a l’Anoia amb el que no vol ningú. Es trist veure com polítics sense cap idea ni iniciativa desde fa anys, empresaris ”d’igualada de tota la vida” que han deixat morir els seus negocis fent-hi ben poc per evitar-ho ara s’agafin a això com la salvació futura de l’economia comarcal, es trist veure tant poca visió de futur en els que ens manen i decideixen per nosaltres. Em de ser capaços de veure mes enllà de cinc anys, estem hipotecant el futur de la nostra comarca amb decissions com aquesta.

M

MS

Igualada

21 de juny 2009.10:19h

Respondre

No si arriba en el millor moment, calen moltes i moltes inversions per endagar-ho, caldrà veure qui invertirà , el govern català?, l’iniciativa privada? ..., els primers s’han gastat tots els... Llegir més diners en frivolitats (com obrir ambaixades arreu) , els segons es molt dificil, atenent que un aeroport d’aquestes caracteristiques es per a ”quatre”, a no ser que ens el volguin reconvertir en una gran terminal de mercaderies...aqui podria recaure ”la trampa”.

M

Martina Jover

Òdena

20 de juny 2009.10:05h

Respondre

On és el PSC-Anoia? En Teo va tard.

E

Ester

Igualada

19 de juny 2009.22:32h

Respondre

On és el Rupescu ara? Jo estic amb el PSC i amb la professionalitat d’Anoiadiari

A

Antonio Monje Jorcas

Òdena

19 de juny 2009.18:22h

Respondre

Jorge Carreres, pot ser els avions algun dia portin un cor o altre organ per salvar una vida ( a lo millor es la teva) no se sap mai, o be porta oportunitat per petits emprenedors, o pot ser que... Llegir més porta treball per al conductor del camiò de repsol, o pot ser porta el nom de la comarca per tot el mon, o pot ser algùn dia quan no tinguem res i veiem que els nostres vein han prosperat, ens cambiarem de comarca o de pais. O pot ser que hems tornem seriosos de una vegada sr. Carreres?

e

eduard

19 de juny 2009.12:59h

Respondre

Quan es va aprovar la construcció de l’Hospital (igual que la T1 del Prat) qui governava, etc. Alerta amb donar dades d’una manera tan frívola.

Tal i com diu en ”Pirata” m’és igual si... Llegir més hi han fet uns o altres el que m’agradaria és que les coses es diguessin pel seu nom.

Si tinguéssiu uns mínims estudis cientíco-tècnics no publicaríeu aquests tipus de gràfiques, falten unitats, dades, etc. i no es poden presentar així tal cual (alerta amb certes comparatives tan lliures); cadascú a la seva feina o, almenys, assessorar-se per qui realment en sap.

J

Jorge Carreras

Igualada

19 de juny 2009.11:51h

Respondre

El dia que s’estavelli un avió aprop d’un bloc de pisos de la Masia o del barri La Pau, o el dia que peti un camió de la Repsol carregat de combustible al mig del polígon Les Gavarreres ja... Llegir més veureu si ens recordarem d’aquest aeroport. El millor serà quan els de La Pobla es comencin a queixar perquè les visites turístiques al castell estaran amenitzades pel soroll de l’avió de Michael Schummacher, que vindrà a fer pràctiques a Parcmotor. I després vindran els de Ryanair...S’ha obert la veda a la modernitat, en tot el que té de bo i dolent. Prefereixo estar a l’atur, i viu, que no pas amargat de la vida per no poder dormir pel soroll que fan els avions.

P

Pirata

IGD

19 de juny 2009.10:30h

Respondre

Hi ha veritats, mentides i estadístiques.
Jo el que vull son moltes inversions i no defensaré ni als que manen ara ni els que ho van fer durant 23 anys.
Dit això, la comparativa te algunes... Llegir més perversions que no passen a ser veritats per molt excel que es faci.
Per començar l’estadística ens mostra una seqüència de 10 anys. Caldria posar les xifres en euros constants o en base a valor 100. Òbviament no son el mateix 100€ al 2008 que 10 anys abans.
Per altre costat, caldria veure si la punta del 2006 es correspon amb la inversió de l’hospital i també caldria saber qui va decidir de construir. Una altra gràfica seria veure quin partit va decidir cada inversió.
Segur que el dia que es faci el tren els del PSC (¿!?!¿) diran que ells el van aprovar i ves a saber qui l’inaugurarà. Ja heu vist les corredisses per penjar-se medalles en la inauguració de la Terminal T1 de l’altre dia. Potser ja ni existirà ni CiU ni PSC.
En fi, les veritat i les mentides sovint queden clares. Les veritats a mitges confonen al personal. Jo a les properes votaré al partit Pirata si es presenta.

r

republicana

19 de juny 2009.09:22h

Respondre

on són tots els socialistes que deien que aquí s’afavoreix ERC? va, va!! per què no reconeixeu que el PSC és lent de reflexos alhora de fer un comunicat? va, va!? i per què el partit no fa un... Llegir més comunicat conjunt de tota la comarca sinó que no+ és capaç d’enviar unes declaraciósn de l’aymamí? va va????

jo estic amb la gent gent seriosa que fa la feina ben feta i no amb els altres q no+ es dediquen a criticar!!!!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.