TORNAR

El PSC nega l'existència de llistes fantasma seves a la comarca

El partit no té representació als municipis del nord de la comarca #AD24M

politica
Dimarts, 5 maig 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els socialistes anoiencs deixen de presentar-se com a opcions a l'alcaldia a quatre municipis on, fins ara, els alcaldes figuraven amb la marca blanca de Progrés Municipal. Des de la direcció del partit remarquen que, al revés del PP, no hi ha les anomenades "llistes fantasma" a l'Anoia

El PSC Anoia admet que ha renunciat al nord de la comarca, però que "no tenim llistes fantasma". La marca blanca de Progrés Municipal, que el 2011 va assolir els governs de Castellolí, Calonge de Segarra, Copons i Veciana no tindrà representació en aquests municipis o, almenys, el batlle actual ha canviat de partit en el que concorre. Cesc Salamé, a Copons, i Joan Serra, a Castellolí, han virat cap a Acord Municipal (afí a Esquerra); mentre que Xavier Nadal, a Calonge de Segarra, i Jordi Servitje, a Veciana, passen a CiU. El PSC es presenta només a 17 municipis, en els quals "en tots excepte un el cap de llista està relacionat amb la població" afirmen.

Els socialistes anoiencs, ara a punt d'engegar una altra campanyaL'excepció és Rubió, on el PSC presenta un candidat "que no viu al municipi, però hi té relació". A la resta de l'Alta Anoia, o Alta Segarra, no queden pràcticament resquicis d'un PSC que a través de marques blanques havia ostentat l'alcaldia de Calaf tot just fa 12 anys, amb Francesc Cribillers. Fa quatre anys, sense un candidat resident a la localitat, els socialistes van optar per Miguel Ángel Campos -aleshores director de l'institut-, però no van obtenir cap representació davant l'ascensió de l'extrema dreta que va capitalitzar el vot de protesta contra Maria Antònia Trullàs.

Tampoc resident a la vila on es presenta és Carles Cuerva, número dos a Capellades. Cuerva, un dels responsables d'organització del partit, ha matisat que "la meva col·locació com a número dos ha estat una petició personal del candidat", Aaron Alcázar, i que la seva finalitat serà bàsicament de suport.


2 Comentaris

P

Pep

Anoia

5 de maig 2015.12:39h

Respondre

Fa poc El Singular Digital publicava una notícia del que ens costarien als contribuents les llistes fantasma del PSC-PSOE i el PP: ”L’article 193.2 estableix que “per cada província, aquells... Llegir més que concorrin a les eleccions en, almenys, el 50% dels municipis, podran gastar, a més, uns altres 150.301,11 euros per cadascuna de les províncies en què compleixin l’esmentada condició”. Això vol dir que el PSC i el PP, cobraran de les arques públiques de l’Estat, al marge de si obtenen un sol vot o no en aquests municipis -aquesta subvenció, a diferència d’altres, no està vinculada als resultats-, 601.244,44 euros cadascun. És a dir, que les llistes fantasma del PSC i el PP només a Catalunya, 145 i 140 respectivament tal i com ha publicat El Singular, costaran a tots els contribuents 1.202.488,44 euros”

J

Joan Giner ITV "el Gineret"

Igualada

5 de maig 2015.10:19h

Respondre

NO hi ha llistes fantasmes, els fantasmes són ells!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.