TORNAR

PxC celebra la seva diada a Rubió tot i la campanya d'UCFR

La campanya d'Unitat contra el Feixisme i el Racisme va recollir 1200 signatures i 17 adhesions d'entitats

politica
Dilluns, 22 abril 2013. 12:45. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Més de 300 persones es van reunir a Rubió per celebrar el 'dia del partit' que celebra anualment Plataforma per Catalunya (PxC) coincidint amb la festivitat de Sant Jordi. Abans de la realització de l'acte, l'associació Unitat contra el Feixisme i el Racisme va aconseguir 1200 signatures i 17 adhesions d'entitats en contra d'aquesta celebració.

Diada del partit de PxC a Rubió

El local Ruta al Oeste de Rubió va ser l'escenari aquest diumenge de la trobada anual de partit, que es va dur a terme malgrat l'oposició de l'associació Unitat Contra el Feixisme i el Racisme. El passat 2 d'abril, la UCFR va iniciar una campanya a internet per intentar paralitzar l'acte, a través de la qual va recollir 1200 signatures i l'adhesió de 17 entitats anoienques entre les que s'hi compten: Arran Capellades, Associació Juvenil El Garbell, Bastoners Garrotades, Baula-Comité Oscar Romero, Candidatura d'Unitat Popular. Endavant Anoia, ERC Igualada, ICV Anoia, JERC Igualada, La Teixidora, L'Associació Juvenil La Collanada, Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de L'Anoia, SEPC Igualada, i la Taula per la Cohesió Social de la Conca d'Òdena.

Segons ha explicat David Karvala, de la UCFR, 'la voluntat de l'associació no era boicotejar l'acte sinó mostrar el rebuig de molts ciutadans anoiencs davant de les proclames racistes de Plataforma per catalunya. Aquest rebuig va quedar clarament demostrat per la quantitat de signatures que es van recollir i per les adhesions que s'han aconseguit i que són d'entitats de diversos àmbits'

Durant els parlaments de la diada, el secretari general del partit i regidor de l'ajuntament d'Igualada, Robert Hernando va fer referència als 'pals a les rodes' que havien tingut per portar a terme l'acte, i va parlar del 'projecte identitari del partit' que segons va explicar 'garanteix un futur millor pels nens i nenes aquí presents'.

Segons va afirmar el líder del partit, Josep Anglada, el 'projecte identitari' consisteix en tornar al país la 'seva identitat perduda' , 'tornant a reconquerir Catalunya pels nostres fills', i fent-ho com es va fer a l'edat mitjana 'expulsant d'aquesta terra als musulmans'.

Amenaça de querella per intromissió a l’honor, injúries i calúmnies

Fa uns dies Plataforma per Catalunya va manifestar la seva voluntat de presentar una querella per 'intromissió a l’honor, injúries i calúmnies' contra Unitat Contra el Feixisme i el Racisme per haver hafirmat en el seu manifest que l'acte de Rubió era 'un insult a la memòria dels milions de víctimes de Hitler, Mussolini i Franco que se sumava a altres mostres de feixisme a la comarca'.

Segons David Karvala, UCFR no té 'cap mena de por' de la possible querella: 'UCFR reitera el que ja ha dit en nombroses ocasions: encara que no tots els seus membres ho són, sí que hi ha persones del partit que s'han manifestat clarament a favor de la ideologia Nazi i això és demostrable, i per tant no tenim cap por perquè estem parlant d'una cosa certa i provada'.

David Karvala ha explicat que Unitat Contra el Feixisme i el Racisme,que reuneix més de 300 entitats de Catalunya entre moviments veïnals, sindicals juvenils, i els partits d’esquerres; té intenció d'organitzar la delegació anoienca de l'associació.


2 Comentaris

R

Raphanus brassica

Igualada

23 d'abril 2013.09:40h

Respondre

Sembla que una de les prioritats és la recuperació ”de la identitat perduda”. Com que jo també vaig perdut m’agradaria saber si Bob Esponja forma part d’aquesta identitat, si el pa amb... Llegir més tomàquet també (segur que els indígenes americans debien pensar que havien perdut la identitat amb els europeus fent de les seves per aquelles terres), o enquin moment fixem la identitat (quan van arribar els homínids des d’Àfrica? quan ens van envair els grecs i romans dels quals hem heretat molt cofois Ampúries i et teatre idem de Tarragona?).

C

Carles

igualada

22 d'abril 2013.15:15h

Respondre

Quin ridícul més espantós han fet les associacions d’ultraesquerra d’Igualada que van intentar fer veure que era un acte nazi o feixista, una arrossada popular amb el bob esponja i un munt de... Llegir més nens jugant al camp. Com segueixin així fan alcalde a el Robert Hernando, del que per cert no tenen absolutament res a dir, el lider d’UCFR David Karbala és un violent ultra que signa articles a favor de la dictadura de l’Iran, i els quatre ximples d’Igualada assedegats de protagonisme li han seguit el joc i han fet el ridícul. Per cert si la intenció no era boicotejar perquè han amenaçat als amos del local i els han pintat els rètols de forma violenta?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.