TORNAR

Les retribucions fan xocar a Castells i l'oposició igualadina

CiU fa valer la seva majoria davant una oposició que no va pactar cap punt important

politica
Dimecres, 8 juliol 2015. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

El ple de cartipàs va ser llarg i amb dos focus de debat, el primer la supressió de l'IMC i el Patronat Municipal d'Esports; després, en segon terme, les retribucions per a càrrecs electes i de confiança. L'oposició no va tenir cap gest d'atansament a CiU.

Amb un total de 67 punts a l'ordre del dia, el ple del cartipàs de l'Ajuntament d'Igualada va acabar al cap de quatre hores. Els partits i forces van intentar simplificar diverses vegades aquests punts per escurçar la sessió. Després de llegir i aprovar-se més de 50 punts va arribar la qüestió més calenta, les retribucions als regidors i als càrrecs de confiança. CiU va aprofitar la seva majoria absoluta per aprovar-los. Les retribucions van provocar el principal duel dialèctic. En primer lloc, l'augment de percepcions dels càrrecs de confiança i la creació d'un nou lloc, el que ocuparà Imma Soteras. Esquerra, CUP i Decidim van votar negativament i van atacar als convergents "sobre què comporta la creació d'aquests càrrecs" i, en el cas d'Albert Mateu (CUP) va considerar "escandalosa" la despesa.

Esquerra, que fins fa dos mesos havia format un bloc monolític a l'Ajuntament amb Marc Castells i CiU, va ser més bel·ligerant que populars i socialistes. Enric Conill, un dels nous regidors, va estrenar-se amb el qüestionament dels càrrecs de confiança: "em demana que faci un acte de fe" va comentar a Castells. El republicà va exposar que "veiem que augmenta la retribució dels càrrecs, però voldríem saber què comporta. No sabem els objectius ni els resultats, ni quin benefici pot tenir. I les retribucions que tenen són retribucions, a priori, generoses. Ens demana un acte de fe, però això en una empresa no podria ser. Li demano un per què i no m'ho ha aclarit". Molt crític també va ser el portaveu de la CUP, Albert Mateu, que apuntava "no té justificació. Se'ns presenta un càrrec de director de comunicació que ja existia, que desenvolupava aquestes funcions, que passa de 30.000 a 45.000 euros, un 50%. Saben quina és la realitat sociolaboral de la ciutat?".

El càrrec de coordinació també va aixecar crítiques. L'alcalde el va defensar perquè a vegades cal facilitar els "contactes interdepartamentals". El debat amb Mateu va continuar. El portaveu de la CUP va brandar la creació d'un alt càrrec "on posen una persona del partit". L'alcalde va replicar que malgrat els seus esforços per convèncer-la, Imma Soteras encara no té carnet. Mateu va preguntar-se l'utilitat de l'anterior càrrec de confiança, que desapareix, a l'Oficina d'Atenció Empresarial, que tenien "com un vestit fet a mida. I aquest càrrec de 40.000 euros per any, que amb seguretat social devia suposar vora 200.000 euros anuals". Va afegir que era una figura de "dubtosa efectivitat i també amb una coordinació dubtosa amb Promoció Econòmica". Castells va defensar-se tot afirmant que el càrrec serà desenvolupat ara per personal de l'Ajuntament.

De Decidim, Darío Castañé també va ser dur amb aquestes decisions i va parlar "de manca d'informació". En canvi, Socialistes i PP es van abstenir. Jordi Riba va voler esperar a que "es pugui fer un balanç de la gestió", mentre que Joan Agramunt es va limitar a dir que "si la feina es fa bé, la quantia és correcta". Tant el socialista com el popular van ser també moderats en l'altre punt calent, les dedicacions dels regidors. Novament, Esquerra, CUP i Decidim van criticar el govern. El centre de la qüestió, les retribucions a la primera i el segon tinent d'alcalde, Àngels Chacón i Jordi Pont. 

Tres hores feia des que havia començat el ple, i en aquest punt els diferents partits van exposar a CiU queixes sobre l'augment del global de les retribucions del govern i la disminució de les que perceben els representants de l'oposició. Castells es va oferir a pactar un augment en aquest capítol. L'os del debat van ser però, els 55.000 euros que cobraran els regidors amb dedicació exclusiva. En aquest punt, també va aparèixer la dedicació de Castells a la Diputació. L'equip convergent va defensar l'augment de 50 a 55.000 euros d'aquests sous apuntant que tant Jordi Pont com Àngels Chacón sumen noves delegacions, com és el cas de Medi Ambient i Interior, respectivament.




22 Comentaris

À

Àlex

Montbui

14 de juliol 2015.13:41h

Respondre

Lladres!! A Igualada i practicament a tot arreu. Per això tots volen entrar al consistori. Quina vergonya. A part, la majoria són dolents o tenen una formació pèssima. Són els nostres diners,... Llegir més lladres!!

J

Jaume Travesset Basomba

=ada

12 de juliol 2015.18:13h

Respondre

PATÈTIC, cada vegada que es treu alguna notícia com aquesta (quasi tots els dies) ens doneu més motius per avergonyir-nos de la ”política” actual, tan plena d’INTERESSOS, SEPARATISMES i... Llegir més DEMAGÒGIA.

Sr.Castells, que estem a l’any 2015, a veure si aspavilem!!!!! del contrari, ja començarà a perdre la confiança que sha guanyat d’una ”majoria” aquests darrers 4 anys.

p

pencaire

igualada

11 de juliol 2015.00:04h

Respondre

la senyora Chacón i el senyor Pont -preparadissims ... com se sap i es pot veure- de veritat guanyen 55.000 euros/any? collons!!!....

R

Roger

Igualada

9 de juliol 2015.13:56h

Respondre

Si només fossin els sous! Després hi ha els ”plus” per si s’assisteix al ple, a les comissions, i a un llarg etcètera. Vagin sumant i podran veure que el sou és irrisori després... Llegir més d’haver-ho sumat tot. Ah, i no ens ho perdem! Jo, si en el meu lloc de treball no compleixo amb la meva feina, o bé em despedeixen o bé em treuen part del sou. Resulta que als regidors, que una part de la seva feina és anar als plens -i aquest és un dels compromisos de regidor i d’alcalde- si hi van són premiats amb un plus de gairebé 500 euros (atenció, un ple per mes; això vol dir que si el ple és llarg com l’últim que va durar quatre hores, surt a 100 euros l’hora. En quina feina es paguen tan bé les hores?), si van a les comissions de govern, amb 500 euros més, etc., etc. Total, que els sou de regidor pot arribar acabant a ser de 6000 euros. UNA VERGONYA! UNA VERGONYA! SR. CASTELLS, ÉS UNA VERGONYA PER A LA CIUTAT D’IGUALADA I PER ALS IGUALADINS! M’AVERGONYEIXO DE TENIR UN ALCALDE I UNS REGIDORS COM VOSTÈS: TOTS UNS CORRUPTES I UNS VIVIDORS!

E

Eduard

9 de juliol 2015.16:26h

Això que dius fa més de 30 anys que funciona així. Fins ara no et queixes ? Per què ara ?

R

Roger

Igualada

11 de juliol 2015.17:10h

Doncs perquè fa trenta anys jo encara no havia nascut, ni estava a l’atur. De vegades, les realitats crues fan veure les veritats injustes.

E

Eduard

12 de juliol 2015.14:55h

No havies nascut fa 1 any ? i 2 ? i 5 ? i 10 ?
Abans no era important perquè tu no estaves a l’atur.

L

La Confiança

9 de juliol 2015.07:16h

Respondre

Castells:
Ja en hi ha prou.
No has dit ni ”mu” del tema del Campus.
No parlem de bones o males persones.
Parlem de ser correcte o no ser correcte.
El que ha fet vostè al Campus, que es el... Llegir més responsable tant per acció com per inacció , es inacceptable.
Admetre que el marit de la regidora d’ensenyament sigui ”llogat” pel campus.
Admetre que el regidor. Segura entri de professor com a porta giratoria, i ara resulta que amb dedicació parcial fora del que deien les bases.
Posar càrrecs de confiança i sous, no en funció de les necessitats, sinó en funció d’amistats i compromisos personals.
Dinamitar el Patronat d’espots amb l’únic objectiu de treure poder a qui tant bé a fet les Coses: el seu Cap. Esperem que el Sr. Tarrida no rebi les conseqüències de ser persona assenyada i amb sentit comú, i que no molt probablement comet l’error de no li riure ni les seves gràcies ni els seus twits.
La Majoria absoluta és com l’alcohol: es puja ràpidament al cap.
Deixi de ” veure de l’Alcohol polític”, baixi a la terra igualadina; vostè pot fer-ho bé, i ho de fer be.
Rectifiqui.

C

Clara

Igualada

8 de juliol 2015.17:46h

Respondre

Quina barra!!! Us hauria de fer vergonya si es que en teniu!!

M

Marciana

Igualada

8 de juliol 2015.17:15h

Respondre

Si a aquest sou de pel·licula que difícilment podrien cobrar fora de l’ajuntament i afegim el que cobraran per quilometratje. dietes, assistències a diferents comissions, despeses de... Llegir més representació i un llarga etc. realment aquestes persones poden considerar que els ha tocat la loteria gràcies a que algun parent els va posar a unes llistes

M

Marta Vilarrubies

8 de juliol 2015.16:40h

Respondre

com es pot cobrar un sou de quasi 4.000€ ???

indignant!
que vagin a pencar a les adoberies!

j

juan

8 de juliol 2015.19:58h

A cual, a la del suegro?

D

Día i nit

Igualada

8 de juliol 2015.16:36h

Respondre

Fa dies que es va fer fora a tot l’equip de La Mostra sense cap motiu i algunes males llengues que ara deuen estar fen cua per entrar al purgatori (..que sigui amb cadira confortable eh? Que jo... Llegir més quan vaig néixer en van regalar el carnet del partit abans que el compte de la ”la caíxa”) van dir que era per estalviar diners,
convenís parats durant any i mig, activitats de l,Ateneu lapidades, etc...tot amb l’excusa fàcil de que s’ha d’estalviar i ara amb mayoría absoluta han dit ” Si podemos” perdó vull dir ”Ya podemos!!!!”
La pujada de sous era totalment previsible!!!! És una pena que tinguem aquests gobernants doncs això a més a més no afavoreix de cap manera als Igualadins i dóna arguments a les forçes populistes,
Una pena!!!!

M

Mohamed Vidal

8 de juliol 2015.16:25h

Respondre

Cal un sou de 45.000 euros anuals pel director de comunicació???

Quant ens costa cada tuit? 4,5€ el tuit???

M

Manel

Igualada

8 de juliol 2015.12:49h

Respondre

No volieu majoria absoluta, doncs aquí la teniu, tots els que han votat a Ciu deuen estar cagant-se en tot. Ara ja no s’hi pot fer res.....4 anys més xupant del ”bote” i a més amb buffet... Llegir més lliure ja que faran el que voldran i ens acabaran de saquejar.

I els partits de sempre callats com p... ja que ells farien el mateix si poguessin. Ara que, no feu cas a tot això i seguiu votant als de sempre però després no us queixeu.

J

Josep M Ribaudí

Igualada

8 de juliol 2015.13:55h

Quan es fan acusacions com ”xupar del bote”, ”bufet lliure” i ”saquejar” s’han d’aportar proves. Parlar per parlar (o escriure per escriure) només és demagògia barata, fer... Llegir més populisme... digues-li com vulguis.

M

Mangantes

Igualada

8 de juliol 2015.14:56h

Crec que no son acusacions, tot ho ha deixat escrit el govern... podires fer un repàs del ple d’ahir i del que es va anar aprovant; si vostè trova normal aquests sous astronòmics quan els... Llegir més treballadors de l’ajuntament tenen el sou congelat, o quan la gent no pot pagar els subminsitraments `més bàsics... bé, ja sabem que els convergents us defenseu a capa i espada, i que dormiu igual de bé a les nits sabent tot això.

M

MAnel

Igualada

8 de juliol 2015.17:13h

Tal com diu en Mangantes (gran nom per cert..) totes aquestes ”acusacions” (que jo anomenaria realitats) és al que estem acostumats últimament amb tots els politics i si pujar sous d’aquesta... Llegir més manera, ara que hi ha majoria, no esta relacionat amb les expressions ”xupar del bote”, ”bufet lliure” i saquejar..... Senyor Josep té un problema, no entenc com els pot defensar.
Segurament li hauran fet un parquing gratuit vora de casa jejejejej

m

maria

8 de juliol 2015.11:21h

Respondre

Sr Castells, els Igualadins hem comprovat, com defensa augments del 42 % per el carracs de la seva confiança. sense posar-se vermells.
Amb aquest domini de la ”situació”, com es possible, que... Llegir més no dongui la cara, i ens expliqui, als Igualadins, la ”seva versio”, sobre el vergunyos cas del ”campus”?
Com no canvi de forma de fer, la seva Majoria Absoluta se li atragantará.. senyoret castells!!!!

R

RO

8 de juliol 2015.10:06h

Respondre

Si no hagués desmuntat les àrees en que estava organitzat l’ajuntmanet: HIsenda-Interior, Urbanisme i Serveis a Les persones on hi havia un funcionari responsable de dirigir l’àrea i... Llegir més coordinar-se amb les altres, ara no li caldria nomenar cap càrrec de confiança per coordinar la fragmentació a que s’ha sotmès una organització municipal que no té ni solta ni volta i els que hi treballen no ha manera de entendre’s.

I l’Institut M de Cultura tambè era un bon invent pel que fa a la coordinació i a la programació annual. Honestament, no s’explica aquesta supressió

A

Albert

8 de juliol 2015.09:23h

Respondre

Jo no els vaig votar, però ahir escoltant una estona la ràdio vaig enganxar el debat sobre els sous amb el que es titula la notícia, i haig de dir que els únics que en tot cas ”van xocar” amb... Llegir més Castells per aquest tema va ser la CUP. Així que d’oposició, ahir, en va fer la CUP. Amb aquest i amb la resta de temes. La resta, tapant-se mútuament les vergonyes, inclús els qui jo vaig votar, fent veure que això dels sous no és important. Així que felicitats a la cup i gràcies per ser-hi i dir el que molts pensem i només vosaltres us vau atrevir a dir.

L

La Confiança

8 de juliol 2015.08:03h

Respondre

Sense entrar en les valoracions de les persones, tenir 2 regidors a ”sou” de 55.000 euros no respon al que s’espera d’un Govern assenyat, ni responen a sous de mercat actuals.
Que el... Llegir més càrrec de confiança que ha desaparegut, adjunt a la Sra. Xacon, amb qui no es parlava, va respondre en la anterior legislatura a recolocar al primer de la llista de CiU que no havia sortit. Queda clar que no era necessari quand ara ja no fa falta.
I el càrrec de la Sra. Soteras, sense tenir res contra ella, respon a ”pagar” alt salari a la regidora que ha plegat.
No dubtem que es persona de confiança del Sr. Alcalde ; fa anys que treballen plegats, al Consell i en Política. Cal guardar les maneres, i si es plega de regidora no es pot entrar a sou. I si més no havia d’haver estat explicat en el programa.
Bé, aquestes són les coses de les Majories absolutes.
Ser Alcalde: te ja respostes pel Campus Universitari?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.