TORNAR

Reunió amb alcaldes, sindicats i empresaris per informar sobre l'aeroport corporatiu

El consorci a l'espera de la resolució de la Generalitat

politica
Dimarts, 26 maig 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Després de veure que alguns municipis trobaven a faltar informació sobre els detalls del projecte de l'aeroport corporatiu, el consorci de l'Aeròdrom Igualada-Òdena celebrava a mitjans de la setmana passada una reunió amb els alcaldes anoiencs, els representants sindicals i diversos empresaris una trobada per detallar-los la candidatura presentada per acollir l'Aeroport Corporatiu de Catalunya amb força detall. L'alcalde odenenc, Francisco Guisado ha assenyalat que atendran, si hi són, peticions d'informació per part dels ajuntaments, però que l'únic que queda per fer és esperar que la Generalitat es pronunciï.

Petjada de soroll en la pitjor de les circumstàncies - del projecte redactat per Joan Amatllé

Des del consorci asseguren que les afectacions de sorolls seran com les que viu ara el territori

Davant d'alcaldes, regidors, empresaris i representants sindicals, Joan Amatllé, redactor del projecte, va explicar les característiques de la planificació feta per convertir l'aeròdrom en el Corporatiu de Catalunya. De fet tota la documentació, o una bona pat, es pot trobar a la pàgina web de l'ajuntament d'Òdena o a través d'aquest enllaç.

Des del consorci van insistir molt en que malgrat partien de la realitat del pla director i el pla especial, en el projecte 'es contempla una menor llargada de pista per no afectar algunes zones del territori'. així ho ha assenyalat Guisado que ha recordat que amb les millores que es preveuen a l'aeròdrom, al marge de si esdevé o no corporatiu, el trànsit aeri s'intensificarà, 'i com que seran vols d'aprenentatge o proves d'aparells, l'afctació al territori, en matèria de sorolls, podria ser major que quan es tractés només d'aterratges i sortides d'aeronaus, com en el corporatiu'.

Guisado s'ha mostrat molt content de com es va desenvolupar la trobada en què es procurava que tothom pogués estar al corrent. En aquest sentit des de la Pobla de Claramunt han assegurat que, malgrat la reunió va ser del tot positiva, es reafirmen en els dubtes que té la població i el mateix ajuntametn sobre les petjades de sorolls, i estaran a l'espera que la Generalitat digui la seva per si cal, presentar al·legacions. A l'oposció el grup municipal d'ERC manté la importància de fer una comissió de seguiment.


9 Comentaris

P

Pagès

Òdena

27 de maig 2009.09:32h

Respondre

El monje, veig que et costa de llegir. Jo en cap moment ha defensat a ningú amb el meu comentari. I pots estar segur que a mort no ho faria pas per un polític. Simplement demano informació al meu... Llegir més alcalde.
Tu no ets ningú per dir-me a qui haig de demanar la informació (o potser si que et algú?).
Jo vull informació del meu alcalde, del que te la majoria absoluta, del que governa. Com tu bé dius la informació es pot demanar a qualsevol. Doncs jo vull que me la doni el meu alcalde.
Però per la teva informació et diré que ja la vaig demanar a la oposició i em van dir que no la tenien. En els tres casos la resposta va ser que el govern no els havia donat la documentació fins 2 dies laborables abans d’haver d’aprovar la candidatura al ple municipal.
Com vols que demani a la oposició que l’equip de govern no els dona?
Els quatre primers comentaris d’aquesta noticia només demanem que l’alcalde en informi com ho ha fet al sindicats, empresaris i alcaldes. Per què maregeu la perdiu amb qui te o no la informació?

S

Santi

Òdena

26 de maig 2009.20:17h

Respondre

A veure defensors de la democràcia, no hem triat 11 regidors per que defensin els interessos dels Òdenencs ?
No han votat aquets 11 regidors que tenen tota l’informació demanar el Aeroport... Llegir més corporatiu ?
Vull pensar que cada grup a fet la seva feina i ha explicat a les seves respectives candidatures el projecte abans de votar-lo i que per tant tots estan convençuts del que han votat.
Si la resposta a las meves preguntes es Si , llavors sota el meu parer l’ajuntament d’Òdena ha decidit democràticament i lliurement demanar el aeroport corporatiu per que suposarà un gran benefici per Òdena.
Si es que no es que no es confia en el grup al que s’ha votat.

e

elmonje

26 de maig 2009.19:24h

Respondre

Albert ja no perdo mes el temps amb tù, vec que al igual que els que culpen de tots els mals a l’ajuntament, ho continuaras fent. Com que no tens ni idea del funcionament del teu ajuntament allà... Llegir més va la explicaciò:
qualsevol informacio li pots demanar a qualsevol regidor, be sigui de govern o de oposiciò, en els dos casos tenen via directa a la informaciò d’aquest tipus i t’ho pot explicar igual uns que altres. Per tan si coneixes cap regidor ja estàs tardan. apa maco!

A

Albert

Igualada

26 de maig 2009.16:28h

Respondre

Sr Monje, és que són els regidors de l’oposició qui ens han d’explicar el projecte? Tu si que no entens res!!

e

elmonje

26 de maig 2009.15:47h

Respondre

senyors Albert, Marta i Pages, teniu tota la rao NO US ENTEREU DE RES! pero de res de res.
vosaltres que defenseu a mort al Casanova i Jorba, no entenc com ells no us han informat de aquest projecte.... Llegir més Penso que aquets senyors el deuen coneixe al peu de la lletra, per aixo son regidors.
o pot ser tampoc el Guisado els ha donat la informació????

A

Albert

Igualada

26 de maig 2009.11:56h

Respondre

Per què expliquen el projecte a empresaris abans que als ciutadans? Per què no s’ha informat d’aquest projecte abans d’enviar la candidatura??? Sr Guisado, volem respostes!!!!

A

Alba

igualada

26 de maig 2009.10:45h

Respondre

Bones!
Jo tb només conec el projecte per la premsa, però en aquest article diu algo d’un PDF que no es pot obrir. Podeu mirar-ho, anoiadiari? Gràcies

M

Marta

Odena

26 de maig 2009.09:49h

Respondre

Sí, a nosaltres també ens agradaria que ens expliquessin el projecte, perquè encara no el coneixem...només per premsa.

P

Pagès

Òdena

26 de maig 2009.08:33h

Respondre

Sr. Guisado i als odenencs quan ens explicarà les bondats de l’Aeroport Corporatiu?
(Ho demano amb respecte, no sigui que em retiri la paraula)

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.