TORNAR

Segons els diputats d’Esquerra, el penedès serà Vegueria si els Ajuntaments ho acorden

En una roda de premsa conjunta, els 3 diputats d'Esquerra del territori s'han mostrat optimistes de cara el futur

politica
Dijous, 29 juliol 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Després de l’aprovació de la llei de Vegueries en el Ple del Parlament sense acordar la vuitena vegueria del Penedès, els tres diputats del Penedès que té Esquerra (Marina Llansana, Miquel Carrillo i Bernat Valls) han volgut expressar en una roda de premsa conjunta que ‘Esquerra manté l’objectiu d’una divisió territorial amb vuit vegueries’. Els altres dos diputats republicans que han comparegut, el ponent de la llei Miquel Àngel Estradé i Marta Cid, representant de les Terres de l’Ebre, han confirmat la voluntat inequívoca d’Esquerra de fer realitat la vegueria Penedès.

Esquerra ha tingut especial cura en què la llei aprovada mantingui viva l’opció que permet assolir l’objectiu de vuit vegueries per a Catalunya. ‘Els ajuntaments –ha explicat Carrillo– tenen la facultat de proposar la vegueria Penedès’. I s’ha mostrat convençut d’aconseguir els dos terços dels ajuntaments que fan falta per activar la petició. No ha estat fàcil aconseguir la via dels ajuntaments, però ara ningú no la mourà.

Esquerra és conscient que el camí és llarg, però no l’objectiu és clar. La sentència del L’estat espanyol oposarà tota la resistència possible a la desaparició de les províncies, diputacions i circumscripcions electorals.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.