//Plugins sense CDN ?>
Quines accions i projectes de l'equip de govern destacaria arribats a mig mandat?
La comunicació / informació adreçada a la població, mitjançant l’agenda d’activitats trimestral, el butlletí municipal semestral i les sessions informatives quadrimestrals. Aquesta darrera a més, integra el concepte de participació.
El desbloqueig de les obres pendents de l’anterior legislatura i les noves actuacions acordades amb Generalitat i Xarxa Diputació. D’aquestes destacaria les dues relacionades amb la construcció de l’escola nova, el pont que ens portarà a la Solana i la passera per a vianants.
L’estudi de la xarxa d’aigües realitzada per la Diputació. Tenim el rec, regueres, clavegueres i en molts llocs les aigües d’uns i altres es barregen. Ara sabem com està i cap on s’ha de treballar per dissociar les aigües netes de les negres.
Millora de determinats racons i voreres del poble, facilitant l’accessibilitat.
I de cara als propers mesos, quines són les prioritats actuals?
Executar tres projectes d’obra ja licitats: Enllumenat del sector dels carrers Escodines, Joaquim Claramunt i avinguda Collbàs, urbanització dels carrers de la Solana i el carrer dels Pins (obra finançada en part pel Fons Estatal d’Inversió Local).
De cara a setembre es faran els nous vestidors de la piscina municipal, obra també licitada.
Presentar els projectes executius del pont que ens portarà a La Solana i la passera per a vianants (Escola nova).
Preveu, doncs, que al final de la legislatura la majoria d’objectius contemplats al vostre programa electoral s’hauran pogut complir?
Les actuacions més importants incorporades al programa es podran executar. Unes poques, per qüestió de prioritats econòmiques, s’hauran d’ajornar per a properes legislatures.
Com valora la tasca de l’oposició política?
No s’han tensionat les relacions ni dins el consistori ni al carrer, la qual cosa és molt important per a un poble petit com Carme. Hem fet un canvi de govern, però evitant dividir la població. La tasca doncs de l’oposició és positiva
D’altra banda, com està afectant al municipi l’actual crisi econòmica?
Carme, a part d’Ondulats Carme, empresa amb força treballadors, té moltes empreses petites, la majoria de construcció, una de gènere de punt, i la resta dedicada a serveis i a la restauració. La majoria està aguantant el mal moment econòmic. Per sort, quasi totes treballen amb clients habituals, cosa que fidelitza les relacions d’oferta i demanda.
Des de l’Ajuntament, estem licitant obra pública, en la qual s’intenta incorporar gent del poble en situació d’atur. També, per segon any consecutiu ens acollim a la convocatòria de Plans d’Ocupació. Aquelles feines inherents a festes del poble (Fira Verd, Festa Major, etc), es donen a gent desocupada. També les petites obres que no requereixen de licitació es negocien amb les empreses del poble.
S’han beneficiat d’algunes ajudes econòmiques d’altres administracions superiors?
Sí. Del Fons Estatal d’Inversió Local hem rebut 143.000 €, que es destinen al carrer dels Pins. Estem demanant totes les línies de subvenció extraordinàries en motiu de la crisi que la Diputació de Barcelona posa a l’abast dels Ajuntaments (efectes ventada, obres FEIL, ajuts a famílies amb necessitats, etc.)
Quin és el missatge que l'Ajuntament transmet als veïns i veïnes en plena crisi econòmica?
S’ha de prendre amb tranquil·litat, sense exageracions que ens portin a treure la situació del seu veritable context. S’aconsella coherència amb la despesa domèstica i sumar esforços per desenvolupar activitats conjuntes.
I el futur econòmic del poble, per on passa, després d’aquesta crisi?
Carme seguirà sent un poble que depèn del empresariat petit i mitjà, pel que desitgem que segueixin aguantant aquest temps de crisi i tornin a recuperar ben aviat la producció que en aquests moments s’ha vist reduïda. No oblidem però que el futur és del jovent, dels anomenats mileuristes, pels quals hem de potenciar polítiques de recolzament a l’hora d’emancipar-se (estudis, habitatge, etc.)
Quina opinió li mereixen alguns dels projectes comarcals com l’aeroport corporatiu, l’outlet d’Òdena...
Sempre serà positiu per a Carme que a dotze quilòmetres del poble s’estigui en vies de desenvolupar aquests projectes. No hem d’oblidar que la comarca la fem tots i cadascun dels municipis que la integrem, i els grans projectes que es centralitzen a la Conca d’Òdena, també ens han d’afavorir als pobles del seu voltant.
A quina vegueria creu que hauria de pertànyer el seu municipi? Per què?
Al Penedès; així es va acordar per majoria absoluta en ple municipal l’any 2008. Carme limita amb el Penedès (Mediona), i sempre hem tingut vocació penedesenca. Un dels objectius del govern municipal és recuperar terres perdudes per a vinyes i d’altres conreus. Pertànyer a la vegueria del Penedès ens pot ajudar per les línies d’ajut sense oblidar que l’Eix transversal ens porta a Vilafranca/Vilanova en pocs minuts.
Molts pobles estan apostant per la participació política, en accions com la renovació del POUM o de la Llei de Barris. En el cas del seu municipi han incorporat aquest àmbit a la seves polítiques?
Hem incorporat la participació dels veïns i veïnes a les sessions informatives de cada quatre mesos, així com en qüestions puntuals i importants que afectaven el poble, com ara el Parc Eòlic d’Orpí i la ventada del gener. Seguirem amb aquesta línia i la redacció del POUM, que ben aviat es contractarà, comptarà amb la participació dels carmetans i de les carmetanes.
I, en relació a les TIC, quines accions fetes i mancances a corregir destacaria?
La tefefonia mòbil encara és un problema al municipi. S’estan fent gestions al respecte.
Quant a les noves tecnologies de la informació, acabem d’estrenar nova pàgina web en la que donem molta força a la participació de les entitats, les quals podran entrar les seves notícies i faran que la web sigui més visitada. Estem treballant per incorporar l’ETRAM per aquells tràmits bàsics per Internet.
Finalment, a nivell personal, quants anys fa que es dedica a la política, quants en fa que és alcalde, i quines expectatives té de cara a futur?
Milito al meu partit que és ERC des de fa més de 17 anys. A les municipals de l’any 2003 varem presentar llista i varem entrar una regidora. A les darreres eleccions varem entrar tres regidors, i amb un pacte de govern amb Independents per Carme es va assolir l’alcaldia.
De cara al futur, malgrat la feina que suposa un ajuntament com Carme, i la desaparició del temps lliure de què disposava abans, tornaré a presentar-me com a cap de llista, sempre que la secció local ho avali, ja que de ben segur quedaran actuacions importants per continuar treballant. Penso també que més de dues legislatures amb el mateix cap de llista no és bo pel poble, ja que la motivació inicial no serà la mateixa d’aquí uns anys, i això en política municipal, sobretot de pobles petits, és primordial.
ROSER IBAÑEZ
CARME
21 de juny 2009.17:02h
Yo hace 6 años que vivo en Carme. Antes vivia en Barcelona y el pueblo me parecia que estaba un poco descuidado, pero desde que Jordi Sellares es alcalde se han notado mucho las mejoras en el pueblo... Llegir més en todos los aspectos(Obras generales, arreglo aceras,asfaltado calles,atención al ciudadano, etc).
Creo que nos hacia falta un equipo en la alcaldia comno el que tenemos en la actualidad.