TORNAR

El Síndic de Greuges rep ERC-Òdena

El regidor odenenc Carles Casanovas demanda d’informació

politica
Dilluns, 15 juny 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Divendres passat, el portaveu d’ERC a Òdena, Carles Casanovas, va anar a la seu de Síndic de Greuges de Catalunya per portar la seva demanda d’informació. Segons aquest partit, ja fa 5 mesos que han demanat una sèrie d’informacions, que no se li han facilitat des de l’Ajuntament d’Òdena.

El regidor d'ERC-Òdena, Carles Casanovas

Segons els republicans, opten per aquest camí ja que creuen que el Síndic podrà intercedir i fer veure a l’equip de govern odenenc (PSC-ÒDENA) que les coses municipals han de ser públiques i sobretot, explicades amb tot detall a l’oposició que, precisament té el deure de fiscalitzar i controlar el govern.

'Creiem' -afirma ERC- 'que la figura del Síndic és importantíssima i pot resoldre aquesta manca d’informació i documentació. No som del mateix parer que l’alcalde d’Òdena, el qual opina que el Síndic és com el “papa que ens picarà els ditets”. Nosaltres defensem aquesta figura que tots els partits democràtics catalans recolzen per resoldre, precisament aquest i molts d’altres problemes que afecten directament als ciutadans i ens públics. Tenim plena confiança en que podrà estudiar el tema i prendre les mesures que cregui convenients'.

Casanovas: 'Penso que ha mancat transparència i voluntat d’explicar-nos i justificar-nos la seva feina'

Els republicans demanen que 'a partir d’ara deixin de cobrar-se les reunions esmentades mentre no hi hagi l’informe de secretaria i del Síndic de Greuges amb tota la informació i quedi clar que s’adequa a la legalitat'. Diuen que 'a dia 2 de juny encara ningú ens ha mostrat la informació que demanem. Res de res. El que hem rebut 5 mesos i dos dies després ha estat que podem anar a l’Ajuntament a consultar-ho, això si, sempre i quan no interrompo la feina dels tècnics'.

Casanovas afirma que 'pensem que com a mínim hi hauria d’haver hagut més transparència en el nostre ajuntament. La seva resposta únicament ha estat l’amenaça. Trobem vergonyós que des del 7 de gener de 2009 encara avui ens hagin respost d’aquesta manera. Això no costava 5 mesos de feina! Per respondre això feien falta 5 minuts'.

Finalment, els republicans denuncien 'els tics antidemocràtics i autoritaris' de Francesc Guisado, que 's’accentuen cada vegada més i no afavoreixen la transparència vers la ciutadania'. Des d'ERC-Òdena diuen 'apostar per dotar d’eines de participació ciutadana i fer partícips als odenencs i odenenques de totes les importants decisions que s’adopten a l’Ajuntament', perquè 'ells són els principals afectats de les nostres accions com a polítics i per això creiem necessari un grau elevat d’implicació de tothom'.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.