TORNAR

Teo Romero acusa Veïns amb Veu de defensar un 'independentisme radical'

L'equip de govern respon a Veïns amb Veu i Montbui per la Independència

politica
Dimecres, 4 desembre 2013. 17:15. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L'equip de govern de l'Ajuntament de Montbui ha respost mitjançant una nota de premsa a les informacions transmeses pel grup Municipal Veïns amb Veu i  la territorial de l'ANC, Montbui per la independència, en les que afirmaven que l'Ajuntament de Montbui havia rebutjat una moció a favor del dret a decidir, i criticaven 'les formes' amb les que l'alcalde, Teo Romero 'havia conduït el debat'.

Ple Montbui. Arxiu

A través d'aquesta nota de premsa, s'explica que durant el ple es van presentar dues mocions, una per part de Veïns amb Veu basada en els postulats del Pacte Nacional pel Dret a Decidir i una altra presentada per l'equip de govern del PSC en què es defensa 'el dret a decidir i la consulta sempre que sigui legal i acordada entre els governs de Catalunya i Espanya'. La moció 'rebutja qualsevol proposta que vagi en la línia de trencar relacions entre Catalunya i Espanya, així com eventuals propostes unilaterals que vulnerin la legalitat'.

També s'explica que en el text de la moció del PSC es 'rebutja l'immobilisme de la dreta espanyola, doncs amb la seva actitud propicia major desafecció entre els pobles d’Espanya i impedeix assolir una solució moderna i justa a l’encaix de Catalunya i Espanya'.

Tammateix la moció aposta per 'una reforma àmplia i profunda de la Constitució Espanyola a fi i efecte que es reconegui la realitat diversa i plural dels pobles que la formem i que millori l’autogovern de Catalunya, assolir una fiscalitat justa i que asseguri el respecte a les nostres senyes d’identitat nacional'. Per últim la moció també aposta per 'treballar conjuntament perquè els ciutadans i les ciutadanes de Catalunya puguin expressar la seva veu en una consulta legal i acordada entre els governs de Catalunya i Espanya, a l’estil de les d'Escòcia i Canadà'.

En la nota de premsa també s'afirma que durant el mateix ple es va rebutjar, amb només dos vots favorables i nou en contra, la moció presentada per Veïns amb Veu. Aquest punt va ser bastant polèmic, afegeix la nota de premsa 'atès que des de diferents grups polítics es va lamentar que Veïns amb Veu assumeixi el paper de propagador de l'ideari de partits sense representació a l'Ajuntament de Montbui, com és ERC', en paraules de l'alcalde montbuienc Teo Romero. La nota apunta que Romero va recordar que d'ara en endavant 'haurem de parlar de Veïns amb Veu com una opció que defensa un independentisme radical' i va assenyalar que 'és el primer ple municipal on tractem un tema així. Els ciutadans de Montbui volen que donem solucions a la crisi, als seus problemes reals. Tot aquest tema del dret a decidir i els cants de sirena de la independència és clarament una cortina de fum que està emmascarant la inacció política del govern de la Generalitat'.

Veïns amb Veu acusa a l'alcalde de desqualificar oposició i públic

En un comunicat enviat per Veïns amb Veu, el grup posa de manifest que vol 'fer pública la forma habitual de gestionar el diàleg polític del sr. alcalde'. Afirmen que no troben adient que 'enlloc d'argumentar, desqualifiqui a aquells que té al davant. En el cas de VV, a vegades diu que no ens ha de fer cas perquè som de dretes (en referència a les sigles Veïns amb Veu d'altres poblacions), altres vegades perquè estem manipulats per ERC'.

El grup municipal també apunta en el seu comunicat que l'alcalde 'es va aplicar divendres passat a desqualificar les persones del públic assistent, fet encara més imperdonable'.

El grup municipal insta a l'alcalde a que 's'esforci a contestar els arguments amb altres arguments, perquè aquest és el fonament de la democràcia. D'aquesta manera potser aconseguirem que els plens no siguin tan penosos'.

En referència al text de la moció presentada pel PSC, VV afirmen que 'els drets no necessiten acords ni autoritzacions. Es reconeixen o no es reconeixen. El sr Teo Romero i el seu grup NO el reconeixen'.


11 Comentaris

P

Pauco

Santa Matgarida de Montbui

9 de desembre 2013.22:07h

Respondre

Esta clar que tenir uns ciutadans ignorants li va be tant al PP com a PSC-PSOE...

Només cal veure la nova Llei d’Educació LOMCE que ha aprovat el Sr Wert per retrocedir 50 anys en educació...... Llegir més

NO ES POT RETALLAR EN EDUCACIÓ !!!

Us recomano que llegiu aquest article sobre LA CONSTITUCIÓ i la democràcia ...

http://blogs.elconfidencial.com/economia/el-disparate-economico/2013-12-02/una-constitucion-para-oligarcas_61058/

Salu2

F

Fuentes

Montbui

9 de desembre 2013.12:49h

Respondre

Menosprecio hacia la persona es el resumen de todas las opiniones. Opiniones que siguen con la mentira del DERECHO A DECIDIR-desde que se instauró la democracia, los españoles ejercemos el derecho... Llegir més a decidir cada vez que acudimos a votar.
En las pasadas elecciones aquellos partidos (ERC-CUP-PP C’s) que llevaban explicito en su programa el SI o NO a la independencia tuvieron la representación que tuvieron, después están (CIU, PSC, ICV) los que ni Si ni NO. El resultado es el que es.
En las próximas elecciones díganoslo claro todos los partidos dejen de jugar a la puta y la ramoneta.
Guste o no el independentismo radical es el que manda hoy en la sociedad catalana, o te adhieres a la causa o te expones a ser estigmatizado.
Que existe manipulación tanto desde el gobierno de la generalidad como desde los medios de información está a la orden del día y que por mucho que se maquillen las cifras, a la hora del resumen electoral el resultado será el de los votos y no de la estadística.
Yo espero que cuando deje la alcaldía las arcas estén como las dejo el Sr. Hereu en la alcaldía de Barcelona o el Sr. Fogue en la Diputación de Barcelona. Obsérvenlas ahora que en ambas manda CIU.
El alcalde de Montbui lo votan los ciudadanos de Can Barraqueta, la Falconera, Sant Mauro, el Pí, la Tosa etc. Aunque algunos les gustaría que solo tuvieran derecho a votar (decidir) el casco antiguo.
Seria interesante y sano que aparte de TV3 viésemos otras TV.

A

Aaqualata

8 de desembre 2013.09:24h

Respondre

Joamma: Coincidint amb vostè que a mi m’agradaria un canvi d’Alcalde, per això mai he votat Teo, hem resulta lamentable la seva expressió referida als veïns de Barraqueta. En Democràcia un... Llegir més home te un vot, i val tant d’on sigui, color de pell, nivell - o compte corrent. Actituds poc democràtiques com les actuals de Teo, son del mateix nivell que la seva expressió sectària. Visca Montbui.

J

Juan Sanchez

Singapur

7 de desembre 2013.06:25h

Respondre

Sr.Romero lo de independentismo radical es un insulto a la sociedad catalana que siempre ha sido y será pacífica Lo que pasa que a los Montilla´s boys les ha salido el tiro por la culata con una... Llegir més salvedad que mientras Ud . esta dando la cara en su pueblo el Montilla ”Jefe” se pasea por Madrid con 3 sueldos , abrigo de lujo , nueva novia. coche y escolta y recibido con todo el protocolo en el Parlamento de los españoles (me refiero a imágenes de TV3 en el TN noche de ayer) Hasta cuanto durara tanto despilfarro?.

J

Jepis

Igualada

6 de desembre 2013.10:51h

Respondre

Teo Romero com els seus col-legas espanyolistes del psc-psoe, de Catalunya, sembla,només en volen viure; accepten la singularitat folklòrica però menystenen la historia, llengua i cultura pròpies... Llegir més d’una nació que ja existia quan va venir a residir-hi, temps na tingut per coneix-ala i estimar-la com propia! i ara que per manca de respecte, estan portant a aquest poble a unes ansi-as de llibertat que ben segur eliminaran el seu efímer poder, treuen no el millor, sinó el pitjor i mes ranci del seu programari dit, progressista!. De tota manera es una llàstima, podria i pot ser diferent encara, i cercar junts la llibertat inclusiva i sumar voluntats per una millora social de veritat, amb els nostres propis recursos. Ells sabran, estaria content de fet, que poguessin rectificar per també jo, poder canviar d’opinió.

P

Pauco

Santa Margarida de Montbui

5 de desembre 2013.11:39h

Respondre

Portem des de l’any 95 amb el mateix...

Ara toca reflexionar i treballar dur per canviar la situació.

Salutacions

J

Joanma

Igualada

5 de desembre 2013.10:30h

Respondre

Esta clar que el poble necessita un canvi d’alcalde, pro molt amb temo que els veins de Can Barraqueta tornaran a votar al mateix.

p

pep

vilanova del camí

5 de desembre 2013.10:23h

Respondre

El problema d’aquest tipus de polítics es que encara no han entés el que es demana.
El Dret a decidir es una opció en la qual estan inclosos els que volem el SI a la independència i els que no... Llegir més la volen. Es vota i prou. Et posen la Constitusion pel mig per buscar excuses a la por que tenen de que marxem?.Quan els interessa bé que se la passen pel ”forrillo”.
El que ha de fer un polític es defensar la seva postura no criticar ni atacar ni menysprear la dels que pensen diferent i això malauradament es el que està passant als nostres paisos últimament.
Deixeu-nos votar.

T

Toni

Igualada

5 de desembre 2013.09:57h

Respondre

Que es demani suport al dret a decidir i que et titllin d’independentista radical diu molt del grau de democràcia del subjecte. I sobretot de la manca d’arguments polítics per justificar allò... Llegir més que no és justificable.

C

Carme

Montbui

5 de desembre 2013.09:17h

Respondre

Lamentable. Aquest polític és lamentable.

P

Pauco

Santa Margarida de Montbui

4 de desembre 2013.22:38h

Respondre

Esta clar que el municipi de Santa Margarida de Montbui necessita un canvi d’Alcalde JA!!!

El que ha fet juntament amb PXC és un atentat contra la democràcia d’un poble ignorant de la... Llegir més veritable i nefasta gestió dels seus recursos.

Esperem que no deixi les arques com les va deixar a la Generalitat el seu amic, però això ho sabrem en les properes eleccions...

Que hi ha més democràtic que escoltar la veu d’un poble?

Suprimir la representació política dels ciutadans i prohibir per R.D. es cosa de dictadors, no de demòcrates...

No hi ha major delicte que matar les esperances de llibertat d’un poble des de 1714.

Salu2

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.