TORNAR

Teo Romero és un dels 40 alcaldes imputats per pressumptament haver cobrat dietes irregulars de la Federació de Municipis

L'alcalde de Montbui va retornar els diners percebuts i va assegurar que "desconeixia per complet" aquesta irregularitat en els pagaments

politica
Dijous, 24 juliol 2014. 18:15. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La jutgessa de Sabadell que investiga el cas Mercuri ha imputat 40 dels 44 alcaldes de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) que haurien cobrat dietes suposadament irregulars entre 2011 i 2012. Segons la investigació, l'expresident de la FMC Manuel Bustos hauria promogut un sistema de sobresous camuflats segons el lloc que ocupaven els alcaldes en l'organigrama de l'entitat i no segons els desplaçaments o àpats fets.

Fotografia d'un acte de la Federació de Municipis a Madrid, amb Manuel Bustos (primera fila, centre) i Teo Romero (segona fila, dreta).

Segons informa l'ACN, els quatre alcaldes no imputats són diputats i, per tant, aforats, i haurà de ser un tribunal superior qui decideixi si els imputa o no. També ha estat imputat el secretari de l'entitat, i el jutge li atribueix a ell i als 40 alcaldes un delicte contra l'administració pública.

Els quatre aforats són Teresa Jordà, exalcaldessa de Ripoll i diputada d'ERC al Congrés, Manuel Reyes, alcalde de Castelldefels, Josep Cosconera, alcalde de Guissona (Segarra), i Carles Pellicer, alcalde de Reus, tots tres diputats al Parlament pel PP, ERC i CiU respectivament. Si finalment s'imputés els tres diputats de la cambra catalana, tota la causa hauria de ser investigada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, però si Jordà també fos imputada, el cas passaria a mans del Tribunal Suprem. La jutgessa ha citat a declarar tots els imputats els dies 3, 4, 5 i 9 de setembre.

La Fiscalia Anticorrupció ja va explicar que veia clars indicis de delicte després d'analitzar l'informe que la jutgessa va encarregar als Mossos d'Esquadra. L'esclat de l'escàndol va provocar la dimissió de Bustos de tots els seus càrrecs a l'Ajuntament de Sabadell i a la Diputació, el nomenament d'un nou secretari general de la FMC i la dimissió dels càrrecs de CiU dins de la FMC. Molts alcaldes han dit sentir-se enganyats i han retornat els diners cobrats, que van dels quasi 24.000 euros de Bustos als 800 d'alguns altres alcaldes.

Teo Romero es va mostrar "sorpès i indignat" per les irregularitats i va retornar els diners

Quan va donar-se a conèixer la notícia de les irregularitats en el cobrament de dietes i sous a la FMC l'alcalde de Montbui Teo Romero va mostrar "sorpresa i indignació". L'alcalde montbuienc va fer un comunicat "en assabentar-me per la premsa, que els aproximadament 200€ al mes que rebia de la Federació de Municipis de Catalunya per fer la feina que m’havia estat assignada com a president de la Comissió de Cultura de l’esmentada entitat, presumptament se’ns han estat abonant d’una forma no adequada".

"Com és obvi ho desconeixia per complet, doncs la tasca dels alcaldes en el sí de la FMC no és, com resulta fàcil de comprendre, establir la manera correcte de realitzar els pagaments, sinó treballar, com en el meu cas he fet i faig, per donar suport i impulsar polítiques i accions culturals pels municipis que formen part de la FMC, així com representar la FMC davant altres instàncies que també treballen per la cultura al nostre país com són la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, els Consells Comarcals, etc", va afirmar l'alcalde.

Romero va afegir que "les quantitats que m’han estat abonades per la Federació de Municipis de Catalunya (3.333€ bruts entre els anys 2011 i 2012) estaven subjectes a les corresponents retencions d’IRPF, i en conseqüència, les he declarat degudament a hisenda com a rendes del treball en els corresponents exercicis fiscals".

Finalment, l'alcalde de Montbui afirmava que "he procedit a dipositar la quantitat percebuda per la FMC durant els anys 2011 i 2012, per tal que no hi hagi cap ombra de dubte i amb l’únic afany que aquesta lamentable situació s’aclareixi quan abans millor".


2 Comentaris

J

Joanma

=ada

25 de juliol 2014.11:58h

Respondre

Vayase Sr.Romero.

B

Bregat

igd

25 de juliol 2014.10:30h

Respondre

Encara que sigui una quantitat petita i que fos llògic cobrar dietes, és molt difícil de creure que tants alcaldes experts i bregats no sabessin com es realitzaven els pagaments. Les fòrmules per... Llegir més gestionar el diner públic són el seu pa de cada dia. El Teo, per exemple, en sap un niu i és un crack de la gestió de pressupostos. Per altra banda és curiós que per uns cobraments tan esquifits es trobin proves i s’aixequi la llebre d’aquesta manera i en canvi se’ns escapin altres martingales de més calat.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.