TORNAR

Teo Romero: 'Hem declarat com a imputats però no com a imputats judicials'

Un ple extraordinari serveix per exposar el cas del presumpte delicte urbanístic entorn a Rivisa

politica
Dijous, 19 setembre 2013. 14:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Davant d'una sala plena de públic aquest dijous al migdia s'ha celebrat un ple extraordinari a l'Ajuntament de Santa Margarida de Montbui en el que s'ha aprovat la reestructuració del nou cartipàs municipal després de la marxa de José Martínez i de la renúncia al càrrec de Sebastià Leno; i on l'equip de govern ha informat de l'estat de la investigació del cas Rivisa.

El ple d'aquest dijous

El ple havia aixecat molta expectació pels dos temes que avui es discutien, la renovació del nou cartipàs municipal - fruit d'una crisi interna en el si del l'equip de govern- i la dació de compte de l'estat de la investigació d'un presumpte delicte urbanístic al voltant dels permisos de l'empresa Rivisa.

Segons ha explicat l'arquitecte municipal a l'inici de ple, davant de la detecció i la denúncia de presumptes irregularitats en els permisos municipals de l'empresa Rivisa, el passat 6 de juny van declarar -acompanyats dels seus advocats- l’alcalde de Montbui, Teo Romero, ell mateix i l'ex-secretària de l’Ajuntament del municipi, davant la unitat de policia judicial de la Guàrdia Civil, a Sant Andreu de la Barca. Segons ha explicat l'alcalde posteriorment, a hores d'ara es desconeix el contingut de la denúncia i qui la va presentar'.

Davant de la pregunta de la regidora d'ICV,Coral Vázquez, l'alcalde, Teo Romero, ha respost que la seva declaració va ser 'en qualitat d'imputats, però no d'imputats judicials, ja que els imputats judicials tenen dret a conèixer el contingut de l'expedient, i nosaltres no ho va poder fer'.

Exposició de la cronologia de les tramitacions entorn a Rivisa

El secretari municipal ha fet una llarga exposició de la cronologia relacionada amb els tràmits que va fer l'empresa Rivisa abans d'iniciar a seva activitat, i s'ha remuntat a l'any 1975 per iniciar la seva explicació, any en que l'empresa de guix Vilobigyps va demanar la seva llicència d'activitat al mateix espai on hi ha ara Rivisa. L'arquitecte ha explicat que la llicència d'activitat es va concedir abans de l'aprovació de les normes subsidiàries de planejamnt del municipi, que van ser aprovades el 1982. Posteriorment l'empresa va demanar diverses ampliacions que van ser aprovades per la comissió d'Urbanisme de la Generalitat ja que sobrepassaven les normes subsidiàries. Ha relatat améque després de canviar de nom a Iberyeso i finalment a Iberplaco l'empresa va deixar de funcionar entre el2001 i el 2002. Posteriorment, ha seguit l'arquitecte, va ser quan l'empresa Rivisa va sol·licitar el certificat de compatibilitat urbanística per instal·lar-se al mateix espai. Aquest certificat va obtenir el vist i plau de la secretària del moment i el de alcalde. El 2004 l'empresa va demana la llicència d'activitat, que posteriorment es va traslladar al Consell Comarcal i va obtenir tambe un informe favorable de la Diputació. El 2006 es va aprovar la llicència de Rivisa i el 2008 es va aprovar la modificació puntual a les normes per considerar el pla de Cal Gepet com a terreny apte per a la indústria. El 2010 va ser aprovat per la comissió d'urbanisme, i el 2011 es va aprovar el pla parcial que contempla ja els requisits que Rivisa necessitava per a instal·lar-se a Cal Gepet. Finalent el 2012 es va aprovar el pla parcial del sector de Cal Gepet.

Segons l'opinió de l'arquitecte municipal, l'informe de compatibilitat es va fer d'acord amb les normes subsidiàries de 1982 que permeten aquesta activitat. 'Si bé es considera sól no urbanitzable protegit, en un certs casos, es permet a les empreses en funcionament que puguin continuar funcionant amb garanties i fins i tot que puguin ampliar-se, sobretot -com és el cas- quan el terreny, fruit de l'activitat industrial que s'hi ha fet, ja no és apte per al conreu' -ha declarat.

Segons l'arquitecte, 'les normes permeten 'activitat perquè Rivisa no va augmentar en volum, i fins i tot van treure dos dels silus i una nau, i a banda tenen una categoria industrial menor en funció delsquilowatts que utilitzen i contaminen menys que l'empresa que hi havia anteriorment'. L'arquitecte ha afegit que el seu certificat de compatibilitat urbanística 'ha estat refrendat per totes les administracions: Consell, Generalitat i Diputació'. I finalment ha declarat que la seva va ser una 'actitud continuista amb les normes. Jo no podia fer res més, ja que les normes són les regles de joc en les que em baso per fer els informes'.

L'alcalde de Montbui ha declarat, que amb el ple d'aquest dijous, l'equip de govern 'està fent un exercici de transparència informant d'un tema que ha sortit a la premsa, i sobre el qual creiem que era oportú donar explicacions'.

Per part d'ICV, Coral Vázquez ha retret a l'alcalde que hagi dit a a premsa que es tracti d'un 'tema menor' i també que hagués trigat 38 dies a facilitar informació al seu grup després d'haver-la sol·licitat: 'No ens sembla un tema menor que la policia judicial citi a declarar a l'alcalde, la secretària i l'arquitecte municipals'

L'alcalde, Teo Romero ha dit finalment que 'tenia plena confiança en els tècnics municipals', i que confiava en que la justícia fes el seu curs i hi hagués una solució favorable a l'Ajuntament.

Aprovat el renovat cartipàs municipal de Montbui ab José Luís González coma nou tinent d'alcalde

Després de la renuncia als càrrecs de Sebastià Leno i de la marxa de Josep Martínez, en el ple d'avui s'ha aprovat la nova reestructuració del cartipàs municipal.Així ha quedat nomenat Josep Lluís Gonzàlez com a nou primer tinent d'alcalde, i ampliada la dedicació a l'Ajuntament de la regidora de joventut i festes, Sílvia Latorre, que a partir d'ara tindrà un contracte a temps parcial.

Plataforma Per Catalunya, ha declarat que no 'entrarem en batalles internes de l'equip de govern'. Hi han elogiat l'actitud de Martínez enfront a la de Leno, afirmat que Leno hauria d'haver deixat la seva plaça de regidor per no interferir en el bon funcionament de l'equip de govern i de l'Ajuntament, i que hauria d'haver deixat pas a una altra persona . PxC ha afirmat que 'ens preocupen les picabaralles i també la futura creació de la junta de presidència i de la contractació de la regidora Sívia Latorre. Tot això costarà diners'.

Per part d'ICV, s'ha criticat que 's'hagi intentat treure ferro a la crisi interna' i han afirmat que 'la manera e governar de l'alalde ha deixat enrere moltes víctimes polítiques. És un clàssic en la seva trajectòria'. ICV ha lamentat també que l'Ajuntament s'hagués de 'dedicar a discutir aquests temes i no a treballar per donar resposta als problemes reals de Montbui. Els eco-socialistes també han criticat que 's'hagin ampliat els serveis de festes i joventut, enlloc dels de serveis socials que s'han reduït' . Coral Vázquez també s'ha mostrat perplexa que s'hagi reduït el nombre de comissions informatives: 'De tres que n'hi havia al principi a 1'. I finalment Iniciativa ha carregat contra la urgència del ple, criticant la tendència de l'alcalde a convocar-ne. 'El ple d'avui ha costat 3.000 euros a la ciutadania, quan n'hi havia un d'ordinari a la cantonada. Ens haguéssim pogut esperar, i més tenint en compte que aviat el regidor Pulido presentarà la seva dimissió i caldrà tornar a tocar el cartipàs'.

Per part de Veins amb Veu, s'ha afirmat que 'no pot ser que el municipi hagi de pagar una crisi de govern. Al contrari del que fa creure l'alcade, l'equip de govern no està ni cohesionat ni preparat i una mostra és el que s'està discutint en aquest ple extraordinari'. 'Només cal mirar les cares dels regidors per veure que l'equip no esta fort' -han afegit. Finalment han posat sobre la taula que 'els diners que costa aquest ple els haguéssim pogut destinar al banc dels aliments o als serveis socials'.

Teo Romero ha manifestat que en aquesta reestructuració de l'equip de govern algunes baixes ja estaven programades. i que espera que la 'remodelació serveixi per tot el mandat'.


4 Comentaris

F

Francia

Vilanova

21 de setembre 2013.09:13h

Respondre

Senyor Alcalde, Teo Romero, vaig quedar estorada de la seva actitud en el ple, i si després del que cobra, li hauria de caure la cara de vergonya de no contestar les preguntes dels regidors i... Llegir més regidores de l’oposició, ni pel propi poble, no tenir una actitud de transparència quan celebre els plens a la 1 del migdia, quan els pocs treballadors i treballadores que tenen feina a Montbui tampoc vindran, i els altres aquestes hores dinen, vostè com que deu dinar dues vegades no té cap problema.
Senyor Romero vostè és un exemple d’aquests polítics que alimenten aquesta desafecció a la política, amb els anys que fa encara no ha après que les amenaces amb els que tenen una opinió contrària té un nom. Si, vostè cobra més de 4.000 € de MITJANA al mes, i a sobre fa malament la feina. Espero que amb paciència els montbuiencs que queden es treguin la vena dels ulls del seu populisme i es posi sobre la taula tota la seva mala gestió, tingui clar que molts fa anys que ho sabem i ara és un bon moment per aclarir aquesta nefasta utilització de la política d’un partit com el PSC, a veure com reacciona el seu partit, aquesta situació demana una dimissió.

m

montbuienca

montbui

20 de setembre 2013.16:51h

Respondre

A l’ajuntament de Montbui no hi ha transparència. Fa temps que he demanat una informació i encara és hora que em contestin, ni reclamant al Síndic ho he aconseguit.
Els sous que cobren no els... Llegir més publicaran mai, però no és tan difícil de trobar la informació a internet. A la web de la Diputació surt el sou de tots els assessors i els pressupostos de l’ajuntament. L’alcalde cobra de la Diputació 3.500€ bruts mensuals, de l’ajuntament 4.000€ per assistir als plens i del consell Anoia 500€ per anar als plens. Total 8.000€ mensuals.
Pel que vaig veure a l’últim ple, la Silvia De La Torre, llicencia de carrer, cobrarà 500€ per callar la boca, perdó, per promocionar la cultura al poble i la resta seran regidors manuals, una ma la faran servir per votar i l’altre per cobrar

C

Carles

Montbui

20 de setembre 2013.11:57h

Respondre

Si algun guionista prepara una peli del que passa al nostre ajuntament li diran que es massa imaginatiu.
Denuncies, declaracions, renuncies de regidors, sous secrets, ...
Així no es possible fer la... Llegir més feina que li toca fer a un ajuntament. massa discrepàncies internes, massa protagonisme de l’alcalde que fa i desfà al seu aire.
Per acabar d’arreglar-ho, ara dona feina remunerada a una regidora, a mitja jornada i amb un sou que molts que treballen (els que poden) voldrien per pencar deu hores diàries. No us ho perdeu. Regidoria de Joventut i Festes. Com si les festes fos el més important ara.
Cap la possibilitat de que aquesta regidora també volgués plegar? Amb un bon sou i poca feina, pot ser una manera de mantenir fidelitats, no us sembla?

M

Montbuienc

Montbui

19 de setembre 2013.20:26h

Respondre

Si quiere dar lecciones de transferencia haga pública realmente sus retribuciones.

Esta muy bien decir que se cobra según lo aprobado en el Pleno, pero solo hay que recordar que las retribuciones... Llegir més estan aprobadas por su grupo municipal, en exclusiva. Y como todo el pueblo sabe, sus regidores no tienen ni voz ni voto, son marionetas a su servicio, es decir que se decide lo que usted le conviene.

SEA TRANSPARENTE y realmente justifique que realmente SOLO cobra los 1.900 euros mes que afirma.

Que le cuesta hacer publica sus retribuciones reales, no es suficiente con decir lo que se cobra por asistencia, si no decir lo que realmente esta percibiendo de nuestro municipio, o es que a mentido?, o es que realmente no cobra lo que usted ha declarado?.

Su silencio o la no concreción en este tema, solo hace que crear mas dudas al respecto.

Considero que como habitante de montbui tengo derecho A SABER REALMENTE LO QUE ENTRE TODOS LE ESTAMOS PAGANDO.

Esperamos su información.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.