TORNAR

Teo Romero: 'Leno ha deixat el càrrec perquè no se sentia ben remunerat per les seves responsabilitats'

Romero afirma que 'l'actitud de víctima que adopta en aquests moments és del tot injustificada'

politica
Dilluns, 16 setembre 2013. 22:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L'alcalde de Montbui, Teo Romero, ha manifestat que els motius que exposa Sebastià Leno per justificar la seva renúncia als càrrecs municipals no s'adiuen a la realitat. Segons explica el batlle montbuienc, Leno va dir davant d'altres membres de l'equip de govern que no se sentia ben remunerat per la seva responsabilitat a l'Ajuntament de Montbui.

Ajuntament de Montbui

En declaracions a Anoiadiari, Teo Romero ha afirmat que 'en realitat fa temps que tenim un cent distanciament' i que 'hi ha diferències de tipus polític evidents' entre ell i Sebastià Leno, però que 'la raó principal que l'ha portat a deixar els càrrecs -i tinc tot l'equip de govern de testimoni-, és que ell va dir que no se sentia prou ben remunerat per la seva responsabilitat dins de l'equip de govern'.

Segons ha explicat l'alcalde montbuienc, 'Sebastià Leno havia cobrat en el mandat anterior a través d'un contracte amb dedicació i això costava més de 50.000 euros l'any. Posteriorment va renunciar al contracte i va decidir anar a l'atur cobrant de l'Ajuntament a través de les percepcions per assistència. Així cobrava una mitjana de 1.000 euros mensuals aproximadament'. Segons ha afegit Romero, aquestes percepcions econòmiques van ser aprovades per tots els regidors a l'equip de govern, inclòs el mateix Leno, al ple d'inici de mandat. I segons el batlle 'no només les va aprovar,sinó que les va signar reiteradament per la seva responsabilitat'

Segons Teo Romero, Sebastià Leno, va tenir mota responsabilitat a l'Ajuntament quan ell tenia el càrrec de diputat a la Diputació de Barcelona, un càrrec que va deixar a finals de mandat. 'Això va canviar la situació : la feina que feia Sebastià Leno va baixar de forma molt considerable'. Actualment, i també com ha explicat Romero, l'ex-primer tinent d'alcalde ja no cobrava de l'atur, però estava contractat pel PSC i seguia cobrant els 1.000 euros en concepte d'indemnitzacions per assistències. Aquesta remuneració, segons Teo Romero 'li va semblar poca per la responsabilitat que ocupava'.

Romero: 'En la meva opinió i de l'equip de govern, cobro un sou just'

Teo Romero ha volgut aclarir que també les qüestions relatives al seu sou. En aquest sentit ha decarat que actualment cobra, a través de les indemnitzacions per assistència, a l'entorn dels 1.900 euros mensuals, amb un pagament complementari el mes de juny.

Romero ha afirmat en aquest sentit que segons ell i l'equip de govern es tracta d'un 'sou just': 'les responsabilitats s'han de pagar i també l'experiència i la formació. Sóc llicenciat en dret, màster en direcció i gestió a l'administració local, postgrau en ciència política, màster amb comunicació estratègia política , una experiència de 18 anys en la política local i una responsabilitat com a alcalde que crec que d'alguna manera s'ha de remunerar,i no només ho penso jo sinó també tots els companys que ho van aprovar per ple, inclòs el mateix Leno'.

Romero ha afirmat que la quantitat que cobra 'no supera en cap cas les recomanacions de la Federació de Municipis i l'Associació Catalana de Municipis per un municipi de 10.000 habitants, i tampoc supera les recomanacions que planteja el govern espanyol pel proper any i que van des dels 45.000 als 65.000 euros l'any per un ajuntament com el nostre'.

Pel que fa al seu sou com a assessor a a Diputació de Barcelona ha declarat que 'en aquest cas les seves responsabilitats són d'un àmbit diferent. Més polític'. El sou de la Diputació és, segons Romero, de 2.400 euros.

'Altres temes ens han distanciat '

A banda del tema econòmic, segons Romero 'hi ha hagut altres temes que ens han distanciat: temes d'acomiadament de personal de l'Ajuntament, la política de les llar d'infants...temes molt coneguts.' Romero també ha afirmat que no entén 'l'actitud de víctima que adopta en aquests moments Sebastià Leno. És una actitud del tot injustificada'. Romero ha recriminat en aquest punt la renúncia de Leno de seguir treballant per Montbui i els seus ciutadans en un moment tan difícil i d'abandonar el vaixell i el projecte en una situació tan complexa per a Montbui. Romero ha declarat que 'el més important ara era treballar pensant en els ciutadans i no en interessos propis'.

Romero també ha afirmat que 'és una llàstima que abandoni la seva responsabilitat i ha volgut 'agrair la seva feina al llarg de 6 anys amb responsabilitat com a tinent d'alcalde'.

Propers canvis en el cartipàs municipal

Romero ha anunciat que molt aviat desvelarà la nova redistribució en el cartipàs municipal després de la renúncia de Leno i les dimissions de Josep Martínez i la pròxima de Ramon Pulido . 'Entrarà gent jove i preparada' - ha declarat -, i ha comparat aquestes noves incorporacions amb Sebastià Leno, de qui ha dit: 'no tenia formació universitària'.

Romero ha afirmat que les baixes de Martínez i Pulido eren baixes anunciades. 'Tinc una carta signada per Josep Martínez. en la que m'agraeix la confiança i lamenta la possibilitat d'haver defraudat a algú i en especial al seu amic Teo Romero per la seva decisió de deixar el càrrec de regidor. També desmenteix que la seva renúncia tingui res a veure amb altres motius que no siguin els estríctament personals i que aquests estan relacionats amb les dificultats que va tenir per encaixar dins de l'equip de govern'

Pel que fa a la propera baixa de Ramon Pulido, Romero ha explicat que 'ell ja va anunciar que deixaria la regidoria quan fos avi'.

Romero denuncia maniobres de l'oposició per desestabilitzar l'equip de govern

Segons Romero doncs, aquestes baixes 'eren anunciades i no estan vinculades amb els temes de Sebastià Leno'. I en aquest sentit ha denunciat les 'les maniobres de l'oposició per desestabilitzar l'equip de govern'. Per Romero Plataforma x Catalunya i Iniciativa per Catalunya 'han volgut relacionar aquestes baixes i també han tret altres temes com la investigació que s'està fent del certificat de compatibilitat urbanística que va emetre l'arquitecta municipal ara fa 10 anys. Aquest informe està sent investigat però en cap cas hi ha una imputació judicial'.

Romero ha anunciat que té la sensació que sortiran per part de l'oposició altres temes per atacar l'equip de govern i intentar-lo desprestigiar políticament, però ha advertit que 'no estem dèbils, estem més forts que mai i ens defensarem de tot'

Pel que fa a la futura convivència entre ell i qui va ser la seva mà dreta, Romero ha afirmat que 'ell ha decidit continuar al grup municipal socialista i s'haurà de sotmetre al consens del grup i a la democràcia. No tindrà cap responsabilitat de govern i de gestió i crec que el més lògic seria que deixés pas a gent nova'.

PxC de Santa Margarida de Montbui anuncia que hi podria haver noves dimissions en el sí de l'equip de govern

El regidor de Plataforma x Catalunya a Montbui, Juan José Lagunas ha enviat un comunicat a traves del qual afirma haver-se reunit amb els regidors dimissionaris, Sebastià Leno i l'exregidor d'hisenda Josep Martínez, que va dimitir el passat mes de juliol. Lagunas ha denunciat que 'les dimissions socialistes es deuen a l’elevat sou de l’alcalde Teo Romero i demana que doni explicacions urgentment'.

Lagunas explica que tan Leno com Martínez van apuntar la perduda de confiança amb l'alcade com a principal motiu que els va portar a prendre la decisió. Un dels altres motius que va explicar Leno a Lagunas per justificar la seva marxa va ser , segons el comunicat 'l’alt i desorbitat sou que rep l'alcalde, que tot i la crisi no ha baixat cap de les seves pretensions econòmiques, cosa que han fet tots els regidors del municipi'.

Lagunas afirma també haver mantingut converses amb altres regidors del PSC. Segons el regidor de PxC 'molts d’ells es mostràvem favorables a la versió de Leno i reconeixen que hi ha molt mal ambient dins del grup municipal socialista i no es descarten més dimissions en breu'.

Des de el grup municipal de PxC demanen a Teo Romero que 'doni explicacions públiques quan abans millor, del que està passant al seu grup municipal, problemes que repercuteixen directament en els montbuiencs que veuen com els seus governants es dediquen a tot menys a governar'. També afirmen que els sembla ' vergonyós i una falta d'ètica total que l’alcalde de la població amb la taxa d'atur més alta guanyi tants diners públics'.


15 Comentaris

P

Pep

Igualada

19 de setembre 2013.14:16h

Respondre

Respecte la retribució de la Diputació, insisteixo.

Mirar el següent enllaç on se’l nomena amb grup retributiu... Llegir més 6:

http://www.diba.cat/c/document_library/get_file?uuid=b2a2d2ed-a3c6-4dee-8fb1-917a9090735d&groupId=446885

Mirar el següent enllaç amb les retribucions per cada grup retributiu:

http://www.diba.es/c/document_library/get_file?uuid=6fc33993-3a00-416a-a60e-c8053e34a5e2&groupId=446885

La retribució dividida en 14 pagues són 3.500 euros.

B

Barraquetu

Montbui

18 de setembre 2013.20:07h

Respondre

Fem números: Cada ple 700€e. X un mínim de 2 al mes son: 1.400e
Cada ple, ve amb un comissió de govern que les cobra a 300e al mes son: 600e
Una comissió informativa que també son 300€e c/u... Llegir més al mes son: 1200e
De la Diputació de Barcelona, segons ell, 2.400e
De l’agència Catalana de Cooperació,pel capbaix, 1.500e (no tinc aquesta informació, però dubto que ho fes per la cara.
Cada Òrgan Col·legiat (reunions) 700e

A mi em surt que cada mes aquest personatge se’n portava, 7.800e

Dietes a part ¡¡ (que es veu que les multiplicava per tres (presentava la mateixa factura a l’Ajuntament, a la Diputació i a l’Agència de Cooperació) QUIN ”DAVID GETA” ¡¡¡

Només puc dir que AIXÒ NO ÉS SER SOCIALISTA. i a més queda lleig ¡¡¡

A

Anoiadiari

18 de setembre 2013.14:54h

Respondre

Pep, Anoiadiari era coneixedor de les dades publicades el dilluns 8 d’agost del 2011 www.anoiadiari.cat/noticia/11341/teo-romero-es-nomenat-assessor-a-la-diputacio-de-barcelona, però en aquest nou... Llegir més article es citen les declaracions que va fer el batlle montbuienc a aquest mateix diari dilluns al vespre. Romero va desmentir que cobrés 3.500 euros mensuals de la Diputació. Va declarar que en cobrava només 2.400 euros.

P

Pep

Igualada

18 de setembre 2013.14:41h

Respondre

Hi ha unes dades incorrectes per part de Romero, que el mateix anoiadiari va citar el DILLUNS, 08 AGOST 2011. 03.00H:

La retribució a la diputació és de 3.500 euros... Llegir més mensuals

http://www.anoiadiari.cat/noticia/11341/teo-romero-es-nomenat-assessor-a-la-diputacio-de-barcelona

E

Ester Vich

Igualada

18 de setembre 2013.01:04h

Respondre

I amb diner públic subvenciona un mitjà digital que no és precisament Anoiadiari.

D

David

Montbui

17 de setembre 2013.23:38h

Respondre

”Difama y calumnia que algo queda”. Me parece tremendo lo que está ocurriendo en mi pueblo. Me escandaliza y me entristece por igual. Pero analicemos los hechos y saquemos nuestras propias... Llegir més conclusiones:

1. Ambición y envidia. Mientras el sr. Leno, si he entendido bien, estuvo cobrando por dedicación íntegra no surgió ninguna desavenencia (curioso no?). Un símil: dos gallos en mismo corral, mal asunto, sólo que en este corral Teo fue democráticamente escogido como ”gallo”.
2. Oportunistas, interesados y desmemoriados. Es fácil encontrar apoyos en la oposición cuando lo que buscas es desprestigiar a un rival político, verdad sr. Leno? Es fácil olvidar cómo era el pueblo hace varios años y criticar la política del tocho a posteriori y con ello la gestión de un ayuntamiento elegido con mayorías (curioso tb no?).
3. Cinismo execrable. No se debe acusar o, coloquialmente ”tirar mierda”, a alguien por una investigación rutinaria (justificable viendo el panorama nacional), por la construcción en unos terrenos municipales de una fábrica, que si no me equivoco, hace que el índice de paro en nuestro pueblo sea menor, sin imputaciones ni acusaciones formales por medio. Pero más triste me parece que la única táctica de la oposición sea apuntarse a la estigmatización pública de gestores competentes con el objetivo de sacar rédito político mediante la utilización de ”personal” descontento por motivos económicos.

L

LIDIA

17 de setembre 2013.21:03h

Respondre

M’alegra saber que estem governats per un alcalde amb tants títols universitaris, el que em preocupa es saber d’on ha tret el temps per fer tantes coses alhora: alcalde d’un municipi que... Llegir més segons ell necessita molta atenció i que per això cobra tant, càrrecs a la Diputació, càrrecs a Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, president de FETEX, Secretari PSC Anoia...
Hem de recordar que quan va entrar a l’Ajuntament de Montbui encara no havia acabat Dret.

EL senyor Teo hauria d’estar agraït als ciutadans de Montbui i de Catalunya que entre tots li hem pagat aquests estudis dels quals tan farda.

M

Montse

Santa Margarida de Montbui

17 de setembre 2013.16:03h

Respondre

No se qui té raó, ja que un diu una cosa i un l’altre, en les baralles és molt difícil saber com ha anat tot. El que si que està clar, que després de tant temps invertint en pedra, ara cal... Llegir més atendre a les persones, som la població amb uns dels índex més alts d’atur de Catalunya, el joves no tenen futur i les famílies estan patint.
La pedra llueix però sinó hi ha persones que les facin anar, es desllueixen ràpidament.

S

Sira

Igualada

17 de setembre 2013.14:30h

Respondre

És una autèntica vergonya que encara continui en actiu un alcalde que és un ”trepa” i que no compta amb les simpaties de cap dels seus companys polítics.
La seva política és rancia i no ha... Llegir més evolucionat.
És un dictador camuflat de progressista! Els títols no serveixen per res si es fa una bona gestió.És patètic que recordi tota la seva titulació, això només ho fa un principiant.
Cobra més que el president d Uruguay que si és un bon exemple a seguir, no com el senyor dels masters.

s

socialista

17 de setembre 2013.14:27h

Respondre

Me pregunto si con todo este lio de Montboui,el señor Teo dejara su cargo de primer secretario de la federación creo seria lo correcto y lo mas honesto que podria hacer, porque verdaderamente es... Llegir més todo vergonzoso,quizas su tiempo ya pasó, que deje paso a gente nueva y limpia.

C

Cesca

Igualada

17 de setembre 2013.13:12h

Respondre

En el 2001 el PCS perdió el poder político de la diputación. El Sr. Romero por aquellas fechas había delegado sus funciones de alcalde al Sr. Leno.
Al perder su puesto el Sr. Romero en la... Llegir més diputación y recuperar la alcaldía, el Sr. Leno dejo de ser el alcalde en funciones.
Hasta aquí todo normal, donde esta el problema? que pasa con las remuneraciones?. Que también bajan.
Por lo que se deduce de las explicaciones del tema tanto por el Sr. alcalde como del Sr. Leno, llegaron a un entendimiento para no sufrir gran merma económica, pero que ocurre pues? que a una de las partes se le puede acabar el chollo.

Sí el nuevo gobierno político de la diputación tomo posesión de sus cargos en junio 2011 y los alcaldes reelegidos algún mes después nos vamos aproximadamente 2 años del cambio de funciones.
Sr. Leno que las políticas del Sr. Romero, son las de 10 años atrás como usted dice, también las eran hace 2 años escasos, porque las defendió entonces?.

Teo, me da pena leer lo que he leído dicho por alguien que se llama socialista, “los títulos”
Es muy interesante que entre gente nueva y preparada y creo que ya va siendo hora de que también te prepares para tu propio relevo.

J

Joanma

17 de setembre 2013.11:04h

Respondre

Tens tota la raó, Montbuienca, aquest Sr. te que dimitir.

j

josep

igualada

17 de setembre 2013.09:59h

Respondre

molts postgraus i llicenciatura en dret, però mai ha treballat d’advocat, per mi com si no tingués estudis, el montilla tampoc en tenia i mira’l, ex-president, actual senador, ex-secretari... Llegir més general del psc, i així estan pobres, que es miren al mirall i no es reconeixen...

M

Montbuienc

Montbui

16 de setembre 2013.23:48h

Respondre

De la lectura de esta noticia surgen unas dudas

1.- Se dice que el Sr. Leno ha renunció a su cargo en el 2011. Y paso a cobrar el prestación de desempleo.

Si no voy equivocado, solo se puede... Llegir més percibir la prestación de desempleo en caso de Despido o Fin de contrato. Un renuncia “ Baja Voluntaria” no da derecho al Paro.

Por tanto, de lo explicado en esta noticia surge la duda de si hubo por parte del ayuntamiento un Fraude de ley contra la administración, para que el Sr. Leno cobrara el Paro, camuflando una “Baja Voluntaria” por un “Fin de contrato”


2.- SUELDO DEL ALCALDE: Se afirma que cobra una media de 1.900 euros más una paga extra en el mes de junio.

Siento comentar que no me cuadran los números

Se hacemos una comparativa de lo que se declara que percibe el Sr. Leno, como regidor por asistencia, y lo que percibe el alcalde

Se indica que el Sr. Leno percibe en concepto de indemnización por asistencias una media de 1.000 euros al mes.

Un regidor tiene una retribución fija 193,80 euros por asistencia a pleno municipal o a junta de gobierno o por asistencia a órganos que sea preceptiva la presencia de representantes municipales. Para llegar a la retribución mensual media indicada en la noticia, los 1.000 euros, se interpreta que el regidor actúa en 5 asistencias mes

Las indemnizaciones del alcalde son de 678,30 euros por asistencia. Por la misma regla de 3, deberíamos contar 5 asistencias, lo que supondría un sueldo medio de 3.391,50 euros ( no los 1.900 indicados en el artículo )

M

Montbuienca

Santa Margarida de montbii

16 de setembre 2013.23:24h

Respondre

Qué trist sortir a dir que mentre estava a Diputació deixava Montbui a les mans d’una persona ”que no tenia cap formació”. I encara diu que el seu sou és just? Així es treballa per servir... Llegir més als que et van votar? Els hi deus el càrrec, el sou, el lloc de treball i, sobretot RESPECTE.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.