TORNAR

Treball garanteix 250 llocs de treball i assessorament a 1.800 persones

6'3 milions d'euros per l'Anoia

politica
Dijous, 22 gener 2009. 15:19. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La consellera de Treball, Mar Serna, en una visita a Igualada, ha insistit en què cal actuar a l'Anoia "perquè es troba en una situació 'més difícil' que la resta de comarques, on d'atur ja era superior a la mitjana catalana abans de la crisi" (àudio). En aquesta línia, el departament de treball ha creat 250 llocs de treball a la comarca a través de diversos programes i a través de la formació i l'assessorament, podrien inserir-ne al mercat laboral unes 400 més.

Mar Serna amb Xavier Boquete i Teo Romero

Anoia Activa

Aquests 400 llocs de treball més, és només una part dels objectius del departament de treball, concretament el pla Anoia Activa, impulsat pel Consell Econòmic i Social de l'Anoia (CESCA) i que ha rebut 400.000 euros del Pla d'Iniciatives de Dinamització Comarcal del govern. El Pla Anoia Activa suposarà posar en marxa dispositius d'inserció sociolaboral per a unes 1.000 persones a través d'assessorament, acompanyament en la recerca de feina o gestió de pràctiques en empreses. La finalitat és aconseguir que un 40% d'aquestes persones aconsegueixin trobar feina.

La consellera de Treball, Mar Serna, ha reconegut que l'Anoia es troba en una situació 'més difícil' que la resta de comarques perquè la taxa d'atur ja era superior a la mitjana catalana abans de la crisi. Per Serna, 'cal actuar' a l'Anoia perquè amb un 18,16% de desocupats, lidera el rànquing de Catalunya. Un dels projectes per generar llocs de treball i millorar l'ocupació de les persones a l'atur és el Pla Anoia Activa, però n'hi ha més, que suposen una inversió total a la comarca de 6'3 milions d'euros, per part de departament de Treball (àudio).

Altres projectes

Des del departament de Treball es posen en marxa altres programes, de desenvolupament local (per dinamitzar alguns barris), de qualificació de personal (formació de persones a l'atur), programes mixtos de treball i formació (que permeten treballar amb contracte i a la vegada formar-se en una feina), d'orientació professional (ajudant en la recerca de feina), plans d'ocupació (ajudes a les entitats per contractar temporalment persones amb dificultats d'integració) o projectes innovadors com el Switch (vinculat a la promoció de la cooperació internacional).

Formació

La consellera ha insistit molt en la importància de la formació, i en la necessitat de dirigir-nos cap a sectors de futur: "la logística, la dependència i les energies renovables són sectors de futur (àudio). Hem de tenir en compte que quan sortim d'aquesta crisi, que en sortirem, tindrem més oportunitats segons la feina que haguem fet en infraestructures i en formació".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.